Miroslav Nigrin

jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x

Seznam rubrik

Miroslav Nigrin

Program máte pěkný pane oligarcho, ale co dál?

Porošenkův program se zastavením vojenských akcí na týden, je líbivým, ALE: méně líbivá jsou už ona ultimáta, "složte zbraně, kdo jste bez viny (tedy asi jen ti co tu brokovnici drželi a nestříleli) budete amnestováni, ale pod dohledem a vy ostatní se buď odstěhujte do Ruska, nebo budete zabiti! Stačí se zamyslet, k čemu takový plán prezidenta asi povede a zjistíte, že je k ničemu. Prostě výrok hodný onoho přísloví - Vlk se nažral a koza zůstala celá!

22.6.2014 v 14:24 | Karma: 30,92 | Přečteno: 794x | Společnost

Miroslav Nigrin

Kdo vyvolává napětí v oblasti?

A zase je tady něco, co už tady dlouho nebylo. SANKCE - opět jako obvykle začaly USA. To, že se Merkelová a Hollande přidají je celkem logické. Zaprvé se ohýbají před USA v zádech až ryjí nosama zem a potom není asi málo kompromitujících materiálů z odposlechů Americké zpravodajské služby, když šmírovaly Evropské politiky. Důvod se prostě vždy najde. To, že pochválili zastavení zabíjení, je od nich pěkné - to je však jediné co dělají, pochopitelně kromě toho, že nalili do Ukrajiny 175 mld. dolarů a to už se musí někde vrátit. Ani slovo však neuslyšíte o nějakém řešení. Rozhodně je blábolem když vše svalují na Putina a Rusko. To, že mají kolem hranic rozmístěnou armádu není nic vyjímečného. Proč šéf NATO nepřipomene, že kolem Ruska nacvičují armády NATO, aby ukázaly Rusku, jak dobří jsou a kdo ví, jestli "nemají většího". Rusko je na svém území a to si prostě bude hájit ať se to Obamovi líbí, nebo ne. Podle toho, jak rychle klesá podpora Obamy v USA se dá usuzovat i na to, že se lidem tato politika nelíbí.

21.6.2014 v 14:24 | Karma: 34,00 | Přečteno: 944x | Společnost

Miroslav Nigrin

Víza pro Rusko, nebo ne?

Prezident Zeman se vyslovil k otázce zrušení vízové povinnosti Rusku - tedy jejím obyvatelům, kteří chtějí naší zemi navštívit. Ptám se zda ANO nebo NE! Osobně mám na to názor, že komplikované návštěvy odrazují od záměru další lidi, kteří by se přijeli podívat. Navíc, pokud budeme otevřeni, pak prezentujeme naší kulturu, kterou mohou porovnávat s tou jejich a to by určite nebylo od věci.

20.6.2014 v 17:33 | Karma: 19,49 | Přečteno: 616x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Mirek si to užívá!

Pan exministr Kalousek si evidentně užívá svého výslunní na mediální scéně. Nejspíš kvůli tomu od něho co týden uslyšíte nějaký silácký, tu méně, tu více, hulvátský na adresu současných vládních politiků. Ale to by asi nebyl Kalousek, kdyby to tak nebylo! Pan předseda této Kalouskovy strany je v mnoha věcech málo pohotový a tak to nahrazuje právě Kalousek. A jak se zdá vede se mu to. Protože zejména v době tzv. okurkové sezóny pro novináře, kdy už je celkem zbytečné popisovat zabíjení na Ukrajině, jehož řešení je v nedohlednu a kde jsme se přidali na stranu částečně fašistické vlády v Kyjevě, bez ohledu na to, že se tato vláda nehodlá dohodnout s opozicí na východě země. Dává jí jen ultimáta, ale nenabízí dialog. To, co jsme znali v trochu jiné podobě u nás, kdy opoziční disent, zde vládnoucí strana nezvala k dialogu, ale jen k tomu, aby upozornila, že se ten, či onen dopouští trestného činu, za který by mohl být postihnut i trestně. A v hodně případech ten trest i přišel, neboť pro lidi v disentu byla prostě svoboda názoru a slova silnější nežli nebezpečí trestního postihu. Ukrajinci, kteří jsou nazýváni teroristy, separatisty, a jinými výrazy, to štěstí nemají. Proti jejich názorům jsou posílány tanky, vrtulníky, aby jejich názor umlčely. Ano máte pravdu, oni vzali pro svojí vizi, do rukou zbraň a chtějí své názory tou zbraní hájit. Našinci to dělali vždy jen s perem a slovem. Inu jiný kraj jiný mrav! Ale to je o něčem jiném.

20.6.2014 v 12:08 | Karma: 29,11 | Přečteno: 1071x | Společnost

Miroslav Nigrin

Jedni zaseli, druzí budou vytahovat horké kaštany za ně!

A co dál Ameriko? Jiní mají za vás uklízet pozůstatky vaší setby? Vesměs konflikty, které byly Spojenými státy vyprovokovány, skončili nejen katastrofou v případě statisíců mrtvých civilistů (je otázka jestli to nebude s Vietnamem, Koreou a dalšími válkami, které USA vedly, číslo jdoucí do milionů. Člověk by očekával, že když už je to ona kolébka demokracie, tedy lépe řečeno řízené demokracie, neboť vše je pod dohledem policie, CIA, armády a pokud je potřeba zlikvidovat nepohodlného člověka, pak se prostě odvede v zájmu národní bezpečnosti a už se nikdy neobjeví. Ale to není ono podstatné. Podstatné je to, že by jste očekávali, že tato země zaseje semínko demokracie, vyplení ty špatné a nechá jen ty, kteří jsou správní. Zatím v posledních konfliktech je to úplně jinak!

13.6.2014 v 15:07 | Karma: 33,24 | Přečteno: 1164x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Jaceňuk nechce platit za plyn, tak nabídku označil za Ruskou léčku!

Vlastně nechápu, proč? Co vlastně chtějí. Jedno je jasné, to, co nechtějí, je platit za z části kradený plyn. Asi ne nadarmo si Julie Tymošenková proležela nějaký čas v cele s televizí a fňukáním jak hrozně je nemocná, i hladovku držela a jen se postavila na nohy hned chtěla házet atomovky na rusy žijící na Ukrajině, nebo je prostě jen střílet. No a pan samozvaný premiér Jaceňuk nechce splácet dluhy. Zároveň řekl, že: " jestliže je plyn, zboží, pak oni budou obchodovat v rámci kontraktů..." ale už zapomněl na to, že v rámci těch kontraktů dluží Rusku dvě miliardy dolarů za dodaný a spotřebovaný plyn.

11.6.2014 v 17:56 | Karma: 38,24 | Přečteno: 1517x | Společnost

Miroslav Nigrin

Porošenko lže!

Tenhle čokoládový "baron" lže na každém kroku. Není to tak dlouho, co po svém zvolení žádal Spojené státy o vojenskou pomoc proti separatistům na východě země. Po inauguraci prohlašoval, že v tomto týdnu zastaví onu válku na východě. Zůstalo však jen u slibů. Dnes hovoří o vytvoření únikových koridorů. Ani náznak snahy o jednání. Navíc jeho sliby ohledně ukončení vojenských operací na východě Ukrajiny, "pohřbil" jeden s vojenských potentátů, když řekl, že 15. června nastane opět ofenzíva proti separatistům (tedy proti lidem s jiným názorem).

10.6.2014 v 16:00 | Karma: 36,55 | Přečteno: 1886x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Co se bude učit Schwarzenberg od Bhútánců?

A co pojede učit pan Kalousek mladé Bhútánce? Tak si říkám vážení, že si z nás tihle povedení politici dělají legraci. Napadá mně, jestli takhle cestovali po světě komunistické špičky. Nebo poslanci Národního shromáždění, či Federálního shromáždění? Jsme neuvěřitelně bohatá země. Pan Gazdík ale soudí, že jsou to ti nejšťastnější lidi na světě. Taky pronesl onu okřídlenou větu o tom, že se náklady na tuto cestu mnohokráte vrátí!

10.6.2014 v 7:56 | Karma: 29,45 | Přečteno: 977x | Společnost

Miroslav Nigrin

Manipulace je když...

...jistě, když s něčím manipulujete. A manipulace s vědomím, nebo názorem, jeho ovlivnění je součástí propagandy! Asi by o tom mohli vykládat někteří manipulátoři - Hitler, Goebels, ale později i mnoho jiných v jiných zemích. Manipulací a propagandou se zabývají zpravodajské služby, je s ní spojena politika zemí atd. Jedním z posledních pěkných příkladů je manipulace s přejmenováním Volgogradu na Stalingrad. V dnešním článku na Idnes, pod názvem Putin oživil myšlenku měst-hrdinů. Může se vrátit i Leningrad i Stalingrad. Dál se v článku dočtete, že vlastně to vůbec není Putinův nápad, ale že si vzpomněli komunisté z Petrohradu. A jak k tomu vlastně ten Putin přišel?

9.6.2014 v 16:56 | Karma: 30,47 | Přečteno: 992x | Společnost

Miroslav Nigrin

Bulhaři a plyn/ papež a naše církve!

Z poslední doby mé myšlenky zaměstnávají dvě psané události. První z nich, když dovolíte bych si vzal tu plynovou. Předpokládám, že většina z vás už si stačila přečíst onu zprávu o tom, že Bulharsko vyhovělo Bruselu a stoplo výstavbu plynovodu South Stream z Ruska. Musí se znovu pořádně prověřit, zda ta stavba je podle Evropských právních norem. Alespoň tak se to píše v odůvodnění. Pravda bude nejspíš hodně tomuto důvodu vzdálena. Neboť se v článku dozvíte, že: Americká velvyslankyně v Bulharsku Marcie Riesová v pátek vyjádřila "hluboké znepokojení" Washingtonu nad tím, že konsorcium pro výstavbu bulharského úseku povede ruská společnost Strojtransgaz. Tu vlastní miliardář Gennadij Timčenko, který se stal jedním z terčů amerických sankcí proti Rusku. (zdroj Idnes) Takže Brusel šlape podle toho, jak Americká strana píská, jak švýcarské hodinky. Vlastně jsme oproti té totalitní minulosti, kdy jsme byli v RVHP, spadli ještě o patro hlouběji. Velí nám EU a té USA.

8.6.2014 v 21:56 | Karma: 29,15 | Přečteno: 972x | Společnost

Miroslav Nigrin

Kalousek prý závidí Polákům vládu!

Já zase závidím Polákům zem bez Kalouska! Tenhle pán bude svými kontroverzními výroky neustále na sebe upozorňovat. Nestačí, že to dělá jeho předseda v Německých a Rakouských novinách. Jsem přesvědčen, že by měl pan Kalousek, tak jak je věřícím, popadnout zbraň a jít taky zabíjet někam do Doněcka, nebo Slavjanska, třeba by se mu ulevilo. Závidí Polákům to, že se jejich vláda cpe do pozadí těm, kteří na Ukrajině tento konflikt v podstatě svými zájmy vyvolali. Těm kteří zaplatili převrat.

7.6.2014 v 10:22 | Karma: 33,38 | Přečteno: 1223x | Společnost

Miroslav Nigrin

Inaugurace Ukrajinského prezidenta, změna v nedohlednu!

Jistě to je jistý krok, jestli kupředu, nebo zpět toť otázka. Otázka je, zda vůbec lze považovat volby prezidenta, v době, kdy část země je ve válečném stavu, za právoplatné. Asi tak právoplatné, jako odvolání toho minulého, kde k jeho skutečnému odvolání chyběla 3% hlasů v parlamentu, ale o co GO, revoluční kvas lecos snese! A tak se ohýbají i zákony, a drobné odchylky se berou jako daň "demokracii". Západní pokřik - "Varujeme vás Janukovyči, aby jste si rozmyslel použití armády k nastolení klidu a pořádku v Kyjevě...", kde létají vzduchem zápalné lahve, střílí se, ničí se obchody, domy, kanceláře, ohrožuje se parlament i jeho poslanci, iniciátoři jsou z části i fašistického smýšlení (třeba v porovnání s tím jaká opatření se dělají u nás aby se tyto radikální extrémistické skupiny moc nerozšiřovaly), tak tenhle pokřik a výzvy utichly s nástupem vlády která určila sama sebe! No pravda - premiéra doporučily USA a ostatní už byla jen otázka výběru. Ten je takový, že několik vládních činitelů má fašistické smýšlení. Nicméně, to, že utichly výzvy a varování před použitím armády proti opozici v době, kdy si samozvaná vláda rozhodla, že jihovýchod země nazve napřed teroristy (to však dlouhodobě neprošlo, neboť od teroristů se očekává něco úplně jiného nežli to, že budou podporováni i obyvateli měst a regionů, posléze byli nazváni separatisty!

6.6.2014 v 11:23 | Karma: 33,48 | Přečteno: 892x | Společnost

Miroslav Nigrin

Rusko mělo gulagy, Amerika své otrokáře.

V podstatě si nemají v tomto co vyčítat a pro zastánce jedné či druhé země by to měl být dostatečný argument pro to, že jeden je za 18 a druhý bez dvou za 20. Je pravda, že od dob kdy se tohle v oněch zemích dělo, už uplynulo mnoho let. Jen těžko se dá říci co z toho je horší. Obojí je útokem na lidskou důstojnost a drsným způsobem jak ukázat nadřazenost kohosi, a nutnost poslouchat. Jak říkám hodně se toho od té doby změnilo. V Americe ti, kteří měli v té době ohnutá záda na polích s bavlnou, dnes zastávají ty nejvyšší funkce a kontrola nad obyvateli je zajištěna pomocí represivních složek a dostatečném utajování jednotlivých případů kdy se zákony obchází a lidská práva zůstávají zapomenuta! V Rusku to bude asi dost podobné.

6.6.2014 v 9:10 | Karma: 37,42 | Přečteno: 3255x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Nejdůležitější mezi důležitými!

Tak mám takový dojem, že si začnu cenit toho útlumového ministrování pana Schwarzenberga. Je pravda že nijak neinklinoval k Rusku, ale v podstatě to přecházel, nejspíš diplomaticky (možná i spánkem) stranou. Zato jeho nástupce je jedno prohlášení za druhým. Zaorálkovi zachutnala moc, zachutnalo mu křesílko a zčistajasna získaná důležitost. A tak se strefuje do Ruska, až jiskry lítají! I když, jen mezi námi, důležitá je i stolice - no znáte to, když přichází v nesprávný čas, nebo když několik dnů nepřijde?!---

30.5.2014 v 20:22 | Karma: 28,67 | Přečteno: 750x | Společnost

Miroslav Nigrin

Gavarít Prága....

Tak nějak znělo vysílání Československého rozhlasu v květnu. No a možná se co nevidět bude takhle ohlašovat televizní vysílání pro Ukrajinu. Klidně to mohou použít bude to mít i svůj nostalgický ráz. A když se to líbí i Schwarzenberkovi, tak na tom něco bude. Tedy tomu se asi ruština trochu zajídá, protože hned upozornil na to, že by se mělo mluvit i v ukrajinštině. Inu kdo by se takovému upozornění, od echt skvěle česky mluvícího aristokrata žijícího celé roky v Rakousku, divil.

30.5.2014 v 16:08 | Karma: 30,34 | Přečteno: 886x | Společnost

Miroslav Nigrin

Nová doba mně čím dál více překvapuje!

Nikdy za svůj život jsem nemusel přemýšlet o tom, že by snad mohla být na Evropském kontinentu – potažmo u nás, válka! Najednou se tuto eventualitu dozvídám! Pan ministr si doufám dělá jen legraci a napíná veřejnost v touze uvěřit tomu, že si utáhneme opasky aby mohla armáda dostat peníze, protože to NATO – tedy USA nařídily. Dozvídám se rovněž, že Spojené státy jinými slovy, nedopustí, aby byly sesazeny ze své pozice globálního vůdce! Tak, tak, Vůdce – zní to dost povědomě že?

29.5.2014 v 16:27 | Karma: 43,56 | Přečteno: 7421x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Protiteroristický fond USA - pro koho a proti komu?

Amerika potřebuje financovat aktivity, které se jí hodí. Protiteroristický fond - a ten zakládá v době, kdy jí stagnuje ekonomika, kdy už rok tisknou navíc nekryté dolary? Co to bude zase za hru? Financování akcí jen CIA na převraty už nestačí. Každý soudný člověk už pochopil, jak vznikají teroristé. Pochopili jsme to, jak to bylo v Iráku, kde ty teroristy cvičili samotní Američani. Pochopil to každý, kdo zná mentalitu těchto lidí a co udělají, když jim někdo vyvraždí rodiny. Jedni chodí k pomníkům a pláčou, jiní se opásají dynamitem a jdou se mstít.

28.5.2014 v 20:05 | Karma: 36,29 | Přečteno: 1145x | Společnost

Miroslav Nigrin

Stanou se z nás cynici?

Když se zamyslíte nad tím, jak reagujeme dnes na dění ve světě, řekl bych, že v tom začíná z mnoha směrů zavánět obrovské sobectví a cynismus! Sice je pravda, že nám asi tu a tam ukápne slza štěstí, když se v ringu Rocky opět vzchopí a toho brutálního boxera z Ruska prostě odbourá, nebo jsme štěstím bez sebe, když už poněkolikáté Mc.Lane zachraňuje Ameriku nebo celý svět. Dokonce jsme tak citliví, že si uvědomujeme tu holčičku, či chlapce, která se buď výběrově, nebo zcela náhodně dostane do vysílání televize a potřebuje pomoc, kterou jí mnoho z nás přeje a pošle příspěvek, tu na léky, tu zase na léčebné procedury, nebo pošlou pytle víček od pet lahví, nebo zaplatí i invalidní vozík - kolik je těch šťastných do roka, 10, nebo 15, a co ti ostatní? Tohle je to, co nás přímo obklopuje, ale přemýšlíme ještě také nad tím, že jinde umírají lidi?

18.5.2014 v 20:03 | Karma: 16,96 | Přečteno: 669x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Sliby, chyby a mrtvých přibývá!

Tak pokud si dobře vzpomínám, jednání s bývalým prezidentem byla jaksi akčnější, nežli je tomu nyní s onou juntou ovládající Kyjev. V podstatě asi jen ten Kyjev, protože armádu neovládají a čím dál více vojáků a policie se přidávají k bojujícímu východu a jihu Ukrajiny. Při jednání s bývalým (a v podstatě stále oficiálním prezidentem, neboť jeho odvolání pučistickou vládou a parlamentem pod hlavněmi samopalů, neproběhlo podle regulí ústavy Ukrajiny a do odvolání Janukovyče chyběla téměř tři procenta k tomu, aby byl právně odvolán – je zajímavé, že nás o tom média neinformovala) prezidentem zaznívalo ze Západu stálé varování před použitím armády proti demonstrantům (on by potom nejspíš nevyšel ten plán převratu, který byl přichystán) a je velice zajímavé porovnat si zákroky třeba Francouzské policie proti demonstrujícím kteří zapalují auta a rozbíjí výlohy, další srovnání v USA kdy jsou proti demonstrujícím používáni psi, policie na koních, transportéry i vrtulníky pokud je to třeba – takovým způsobem rozprášili technoparty a stačilo jim jako legenda k zákroku jen to, že se podávají alkoholické nápoje mladistvým. Všechny tyto země si chrání své zákony a ty, kteří je nerespektují, dopadají většinou dost špatně! V případě Ukrajiny to však bylo jinak. Přestože se rozbíjely výlohy, zapalovaly obchody, zapalovali policisti v kordonu chránícím parlament to všechno, kdy by ony Západní země použily nejtvrdší metody pro potlačení takové rebélie, najednou bylo jinak. Nepostupujte tvrdě, neposílejte armádu, jen ne ostré náboje apod. Prezident jednal a splňoval jednu podmínku za druhou – to však nevěděl, že tohle vše bylo dopředu připravené a mohl třeba okamžitě odejít ale stejně by to ničemu nepomohlo. Takže po jeho ústupcích byli propuštěni všichni demonstrující, kteří se dopustili trestné činnosti, byla propuštěna Tymošenkové, bylo přislíbeno odstoupení prezidenta a vypsání nových voleb, byly omezeny pravomoci prezidenta! Nic platno!

18.5.2014 v 12:32 | Karma: 27,72 | Přečteno: 4233x | Společnost

Miroslav Nigrin

Tak jsme se jim pomstili, říká samozvaný prezident Turčynov!

A já jsem se domníval, že tam jde o boj demokracie proti jakýmsi teroristům, kteří vyhazují do povětří tu dvacet lidí poblíž policejní služebny, onde zase se odpálí v nákupním středisku... A ejhle ono jde o pomstu!? No zase mně dostali, vážně že ano! V článku je uváděno, že na prezidentské volby bude dohlížet policie a tajná služba. Jéééé to bylo křiku, když přijeli pan Šarapatka a Berkovec z Krymu a řekli, že u volebních místností, kde se konalo referendum, nebyly žádní ozbrojenci. Tedy pravda nevím co říkají teď, možná že k tomu hned poté, co byli pěkně vzati na kobereček, prohlásili, že byli v té době pomýleni a neznali náležité skutečnosti. Ještě vzpomínám jak to prezentoval na dotaz moderátora Událostí, pan Stropnický - že prý pan Berkovec udělal velikou chybu a že s ním pohovoří... no vida kolik uplynulo času a pan Stropnický udělal s NATO velikou chybu a pan Sobotka si s ním musel pohovořit.. jak nám to pěkně jde, že?!

15.5.2014 v 16:04 | Karma: 39,10 | Přečteno: 1619x | Společnost

Miroslav Nigrin

Dalík a jeho pět let v kriminále!

Tak jsem si přečetl titulek, načež článek okamžitě a střelhbitě zmizel ze stránky Idnes. No nejspíš si ho autor ještě vzal k doplnění relevantních údajů a opravě pravopisných chyb, v zápětí se však zase objevil. Ale zatím stačí, ten titulek, něco v tom smyslu, že žalobce žene Dalíka k soudu. No myslím si, že jediný kdo musí spěchat a být z toho nervózní je pan žalobce. Pan Dalík s pravděpodobností hraničící s jistotou se nemá čeho obávat. Stejně tak jeho kámoš Topolánek - jeen kdyby se našel někdo a začal trochu šmátrat, ono by se našlo, ono by se našlo i v případě našeho oblíbence Mirka i dalších. Jen není nikdo, kdo by pátral a potom - já se jim ani nedivím!

15.5.2014 v 14:05 | Karma: 32,17 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Rusko má u hranic s Ukrajinou stále více vojska!

To alespoň tvrdí naši zaoceánští partneři. No ukázaly jim to satelity. Vy nevěříte, tak se na to sami podívejte. A v Iráku taky byly zbraně hromadného ničení, a Libyje žádala o bombardování a internacionální pomoc, podobně jako Afganistán nebo Somálsko a další a další země! Tak už jste si ty fotografie ze satelitů prohlédli? Jen se vás zeptám na takovou drobnost, víte kde je to foceno? Říkáte ze nad Ruskem v blízkosti Ukrajinských hranic - ostatně i mapka tam je. Budu dotěrný jak to víte že to tak je? Ano, máte pravdu - oni to řekli a napsali to v novinách!

14.5.2014 v 15:22 | Karma: 34,72 | Přečteno: 1214x | Společnost

Miroslav Nigrin

Na kobereček s ním aneb jak víc se můžeme ještě ohnout!?

Koberečky – zajímavý výraz pro to, jak někomu domluvit, vynadat mu, sdělit mu, že jeho názor se nekryje s tím obecným který je ten nejsprávnější atd. Takový kobereček s největší pravděpodobností navštívil pan premiér Sobotka ze strany buď USA, nebo šéfů aliance a hned v zápětí to dopadlo oním systémem padajícího ..... na pana Stropnického! Jak si vůbec může dovolit něco takového sdělit. Mimochodem ono hlasování na Novinky.cz bylo dost jasné 60:40 – tak dopadlo hlasování k otázce – Pokud by v ČR byla vojska NATO v souvislosti s Ukrajinskou krizí, připomínalo by vám to rok 1968? Oněm 60% lidí by to tu dobu a situaci připomínalo. Ale co na tom, jaký názor mají obyvatelé země – stačí jen pozvat. Pozvali se kdysi rusové, protože se komusi zdálo, že je ohrožen socialismus a hrozí nebezpečí ke zvratu směr kapitalismus, no a nyní někdo vymyslel zase opak, dnes údajně hrozí nebezpečí z východu od Ruska. Otázka pro pana Sobotku – proč tedy byl proti umístění US radaru, když dnes je ochoten sem pozvat cizí armádu – tedy konkrétně americkou. Další otázka – jak daleko jste, pane Sobotko s oním zákonem o obecném referendu a jste schopni jej používat? Protože tím jste lákali své voliče! Inu když je třeba se vyšvihnout na vysoké posty tak není nic zakázáno – ani lež, ani manipulace, prostě nic! Možná že není daleko doba, kdy se bude do dotazníků odpovídat.. Souhlasí s umístěním US armády na našem území v rámci internacionální pomoci !

14.5.2014 v 12:50 | Karma: 33,47 | Přečteno: 998x | Společnost

Miroslav Nigrin

Bilakovi pohrobci aneb vstali noví bojovníci?!

Tak jsem tady nedávno děkoval panu Stropnickému za jeho názor, který vyslovil na otázku, zda by souhlasil s trvalým umístěním amerických jednotek (v rámci NATO) na našem území a on odpověděl, že by nesouhlasil! Neznám názor veřejnosti, ale podle onoho hlasování, které bylo na Novinkách.cz to vycházelo dost jednoznačně - obyvatelé ČR tady cizí vojsko nechtějí!

13.5.2014 v 16:27 | Karma: 38,21 | Přečteno: 12854x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Ukrajina a volby prezidenta!

Napadá mně, k čemu vlastně bude výměna na postě na nejvyšším? Tvrdého Turčynova vymění někdo jiný, v době, kdy se bude bojovat, kdy se bude zabíjet. Jak v takovéto atmosféře mohou vůbec uspořádat volby? Nastoupí nový jedinec, ale co jinak - tím se zabíjení nezastaví, ve vládě zůstanou dál fašisti, tak k čemu to je? Nebo někdo očekává, že zase vystoupí Jaceňuk nebo Turčynov a sdělí světu, že volby se nemohou konat kvůli Putinovi, Moskvě, Rusku? Proč se proboha nenajde někdo, kdo by odvedl tyhle lidi za katr! Vždyť oni se dopouštějí genocidy proti ruské národnostní menšině! Nikdo ze západních politiků tohle neví? EU přemýšlí o dalších sankcích Rusku a za oceánem si Obama leští Nobelovu cenu míru! Nikdo ze všech těch rádoby humanitárních organizací se ještě nepostavil proti tomuto zlu? Nebo ty organizace mají strach že by přišly o tučné dotace jak ze strany USA tak EU?! K čemu ale potom jsou?

12.5.2014 v 17:59 | Karma: 34,10 | Přečteno: 826x | Společnost