Bilakovi pohrobci aneb vstali noví bojovníci?!

Tak jsem tady nedávno děkoval panu Stropnickému za jeho názor, který vyslovil na otázku, zda by souhlasil s trvalým umístěním amerických jednotek (v rámci NATO) na našem území a on odpověděl, že by nesouhlasil! Neznám názor veřejnosti, ale podle onoho hlasování, které bylo na Novinkách.cz to vycházelo dost jednoznačně - obyvatelé ČR tady cizí vojsko nechtějí!

Poprask to však způsobilo v některých parlamentních stranách. A už se nám ukazují ti, kterým by vyhovovalo mít tady nějakou drobnou americkou základnu. Trochu to tady obklíčit raketami, nejlépe jadernými a kolem hranic postavit hradbu z patriotů, střel s plochou dráhou letu a doprostřed instalovat americký radar! Ano přeháním, a přeháním úmyslně, protože si myslím, že u některých politiků nejsem tak daleko od pravdy a bylo by jim v podstatě jedno co se tady bude dít, do jakého nebezpečí nás to uvrhne! Proč není lepší mít dobré vztahy?! Možná by se měli naši politici informovat od svých německých přátel jak to vypadalo v městech, poblíž nich byla americká základna! A to, že by vojáci US Army byli v jurisdikci USA o tom nemůže být pochyb, takže by si tady dělali co by chtěli! Né, to není nějaká antipatie, ale vím o nejednom maléru, který tito vojáčci z nudy vyrobili! Překvapuje mně, že se do Stropnického opřel Bělobrádek, ale potom jsem si uvědomil, že tahle strana je v podstatě všeho schopná a nějaké katolické hodnoty - jsou v mnoha směrech passé! Jde v podstatě hlavně o majetek a být dosti pravicový! To, že se ozve ODS nebo TOP09 neberu jako zvláštnost - TOPka se svým předsedou to je víc než jasné na jakou stranu se přikloní, protože on si obhospodařoval své knížectví, zatímco tady se hemžili rusové po lesích, takže o tom v podstatě moc neví a ODS, tam jsou zase "ryzí" kontakty na USA, takže také nic vyjímečného! A tak nám tady vykřikli ti zrcadloví Bilakové, kteří by jistě s velkou chutí přizvali armádu USA k nám, protože Ruska už bylo dost!  I když se celkem divím panu knížeti, nač by tady ty hochy s bilými hvězdami chtěl, když tvrdí, že Rus na válčení nemá! Tak bych řekl pane Karel, že by jste měl toho Stropnického podržet - On nechce být dnešním opakem Bilaka a vy to můžete zahrát do autu, že Putin je bez peněz.

V každém případě jsem přesvědčen o tom, že ač už nevládne světem studená válka a není ten svět ani rozdělen na Východ a Západ (i když se zdá, že by se to možná někomu náramně hodilo aby se zmátořil z ekonomických potíží), že by měli vojáčci zůstat na svém - ve své domovině i s jejich helikoptérami, loděmi, letadly, tanky a vším tím haraburdím na zabíjení a spíš než obkličovat Rusko a Čínu, nebo udělovat sankce v touze vyprovokovat Rusko k nějakému nepředloženému kroku, spíš by měli sednout za stůl a pořádně to probrat. Protože ani trochu se mi nechce kvůli nějakému Turčyněvovi, nebo Jaceňukovi mít za humny dočasně umístěné vojsko, a je úplně jedno jaké! A to, že si nějaký potrhlý americký generál, kterému chybí válčení, vymyslí, že by měla být Evropa narvána vojáky strýčka Sama, nás nemusí zajímat - pokud jsme tedy úplně neztratili soudnost a svébytnost!

Nevím jak vy, jestli podléháte propagandě, nebo ne, ale já v Rusku nebezpečí nevidím. Beru to tak, že zvíře které má svojí volnost a výběh je klidné, když se však začne nahánět do kouta....?! Nevíte co udělá. Rád se pojedu jednou za rok podívat na leteckou armádní přehlídku  Dny NATO .. ale to stačí, vážně -děkuji ani já je tady nechci!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 13.5.2014 16:27 | karma článku: 38,21 | přečteno: 12854x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69