Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mirek si to užívá!

Pan exministr Kalousek si evidentně užívá svého výslunní na mediální scéně. Nejspíš kvůli tomu od něho co týden uslyšíte nějaký silácký, tu méně, tu více, hulvátský na adresu současných vládních politiků. Ale to by asi nebyl Kalousek, kdyby to tak nebylo! Pan předseda této Kalouskovy strany je v mnoha věcech málo pohotový a tak to nahrazuje právě Kalousek. A jak se zdá vede se mu to. Protože zejména v době tzv. okurkové sezóny pro novináře, kdy už je celkem zbytečné popisovat zabíjení na Ukrajině, jehož řešení je v nedohlednu a kde jsme se přidali na stranu částečně fašistické vlády v Kyjevě, bez ohledu na to, že se tato vláda nehodlá dohodnout s opozicí na východě země. Dává jí jen ultimáta, ale nenabízí dialog. To, co jsme znali v trochu jiné podobě u nás, kdy opoziční disent, zde vládnoucí strana nezvala k dialogu, ale jen k tomu, aby upozornila, že se ten, či onen dopouští trestného činu, za který by mohl být postihnut i trestně. A v hodně případech ten trest i přišel, neboť pro lidi v disentu byla prostě svoboda názoru a slova silnější nežli nebezpečí trestního postihu. Ukrajinci, kteří jsou nazýváni teroristy, separatisty, a jinými výrazy, to štěstí nemají. Proti jejich názorům jsou posílány tanky, vrtulníky, aby jejich názor umlčely. Ano máte pravdu, oni vzali pro svojí vizi, do rukou zbraň a chtějí své názory tou zbraní hájit. Našinci to dělali vždy jen s perem a slovem. Inu jiný kraj jiný mrav! Ale to je o něčem jiném.

Pan Kalousek si prostě svoje postavení velice užívá, není za své urážky a blekotání trestně odpovědný. Není odpovědný v podstatě za nic. Ale důsledky jeho kroků tady jsou. Jen to, že ve většině případů ty důsledky odnesou úplně jiní lidé, jako třeba v případě PROMOPRO – předražené zakázky ozvučení našeho předsednictví EU. Vlastně heslo – Evropě to osladíme, se otočilo proti nám – ty sladkosti si nadiktovala firma od mikrofonů, mixážních pultů apod. ten, který tomu předsednictví šéfoval je zase za vodou, viďte pane Vondro, protože nic neviděl, nic neslyšel, nic neříkal a za nic tím pádem nemůže. On si jen řekl Kalouskovi o třista miliónů navíc pro tu firmu a Mirek, protože byl kouzelným ministrem financí, tak tu částku ochotně sehnal a dodal. Souzeni budou všichni nižší úředníci, protože tak už to většinou chodí. Možná si ještě vzpomenete na to, jak jsme nadávali na ty komunistické potentáty, kteří brali tučné platy i odměny a neměli žádnou odpovědnost. A teď mi řekněte, jaký je mezi nimi a těmi dnešními rozdíl! Odpovím vám – žádný (snad jen ten, že mnozí z nich zahodili rudé knížky). Dokonce ani to, že sháněl místa, ve správních radách polostátních podniků, pro rebelující poslance ODS ho nijak nepostihlo - prostě jako "Neprůstřelný mnich". A tak si to pan Kalousek užívá, nic ho netrápí, je stále trapně osobní v útocích, a kdyby se o něm náhodou nemělo příští týden do středy psát, tak vymyslí místo pasáčka vepřů, nějakého vola z vysokoškolských lavic z dob totality, nebo něco podobného. Strefil se do premiéra, a přestože nemusím se vším, co Sobotka dělá, souhlasit, tak si myslím, že Mirek pláče na cizím hrobě a v jinou dobu. V době, kdy jeho premiér odměňoval svojí milenku, která dřela jako kůň, aby jej uspokojila, tak Mirek držel basu. Tenhle člověk dokázal vždy jen urážet a snižovat důstojnost jiných. Jen tu Vlastičku tehdy hájil, asi tak dobře, že dodnes nikdo neřekl, čím bude odměněna za to vyhození půl miliardy za tehdy nefunkční a nepotřebná letadla Casa. Ale jak říkám, oni jsou tak vysoko, že na ně ta paní s váhami a zavázanýma očima nedosáhne. A tak si říkám, na to, že tenhle člověk tvrdí, že je věřící, kdo mu asi našeptává a vkládá do „huby“ ty jeho urážky?! A ten smutný pohled na vládu o kterém hovořil, byl před pár lety ještě smutnější.

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 20.6.2014 12:08 | karma článku: 29,11 | přečteno: 1071x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Bouřky vytopily také část Olomouckého kraje, v pátek přijdou další

27. června 2024  17:56,  aktualizováno  22:39

Česko zasáhl v odpoledních hodinách pás bouřek. Další se pak ze západu postupně přesouval směrem na...

Biden a Trump jdou do boje. Střetnou se v první televizní debatě

27. června 2024

V pátek ve tři hodiny ráno Joe Biden a Donald Trump změří síly v první televizní debatě. Hodinu a...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo šest lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  21:51

Šest lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Zelenskyj se v Bruselu sešel s lídry EU, podepsal novou bezpečnostní dohodu

27. června 2024  15:03,  aktualizováno  20:40

Evropská unie a Ukrajina v Bruselu schválily bezpečnostní dohodu, jež slibuje pokračování vojenské...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik