Miroslav Nigrin

jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x

Seznam rubrik

Miroslav Nigrin

Což takhle zamést si před vlastním prahem a nepoučovat?

Jsem přesvědčen o tom, že nikdo nemá právo poučovat prezidenta cizí země. Možná ještě vlastní novináři i když ti, jak se zdá, si své prezidenty vesměs hájí. My jsme v tomto vyjímkou. Bylo by však vhodné, aby také dokázali psát o věcech tak, jak byly skutečně řečeny a ne si je upravovat pro zajímavost podle svého. Příkladem byl nadpis článku „ Nepřijel jsem vás učit lidská práva“ řekl Zeman v Čínské televizi.“ Překlad jeho věty však je: „ Nevyučujeme tržní ekonomiku, lidská práva ani nic jiného...“ Myslím si, že je to dost podstatný rozdíl ve významu i ve vztahu k těm, kteří si osobují právo o těchto věcech poučovat. Rovněž jeho slova o stabilizaci společnosti byla odtržena od ekonomiky, tedy ona stabilizace měla povahu né politickou, ale ekonomickou. Ale jistě se najde řada těch, kteří si to vysvětlí po svém, asi tak jak to udělali někteří novináři.

19.12.2014 v 12:23 | Karma: 33,95 | Přečteno: 1470x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Přidejte si pánové a jemu klidně vezměte, proč ne!

Pan prezident jezdí za peníze daňových poplatníků na výlety. Tak nějak si jeho cesty někteří vykládají. Zatím nikdo nevyčíslil, kolik byl nápomocen při uzavírání smluv o obchodu se zeměmi, které navštívil. Jen se tak mimochodem zveřejní částka stovek miliónů a přestane se o ní mluvit.

9.12.2014 v 14:55 | Karma: 42,21 | Přečteno: 5491x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

To jsme potřebovali vědět!

Není o čem asi psát, přesto musí prostě něco zplodit, něco se na tu stránku musí dát, takže výběr. No a rádcové jako obvykle našli. Napřed pustil Putin létat strategické bombardéry, potom to byly nějaká ta nadzvuková letadla o kterých mne autor upozornil, že létají rychlostí tři machy i když mně to celkem nezajímá. Taky Putin vypustil nějaký divný satelit, dělá to někde tam nahoře nejspíš kotrmelce, protože prý ty pohyby jsou nestandartní. No ale mnoho věcí bývá nestandartních, nevěříte, tak si to někdy zkuste podle Kámasútry a poznáte. Jen si nějak nevzpomínám, že by z toho bylo nějaké nadšení či kvalitativně lepší „akce“. Ale raději pryč od těchto témat, myslím, že i tak máme už dost toho, jak se najednou vyrojilo těch slangových výrazů. Na to, že to Zeman řekl v jednom pořadu asi čtyřikrát (osobně jsem to neslyšel) tak se to od té doby stále opakuje v médiích, v některých novinách si už ani nedělají násilí s tím, že by do onoho slova vložili hvězdičku. No ale přece nechcete vkládat hvězdičku do názvu „díla“ které si až do Plzně přijel koupit za dvaačtyřicet tisíc pan Kalousek – když se nad tím zamyslíte, tak i za vaše peníze, neboť je vámi placeným politikem. A že by měl tohle charitativní smýšlení, na to zapomeňte, původně to chtěl koupit a dát Zemanovi pod stromeček, ale pak mu došlo, že udělá víc bodů, když to dá na charitu.

28.11.2014 v 19:29 | Karma: 36,16 | Přečteno: 1449x | Společnost

Miroslav Nigrin

Jak zvířátka obdivovala p*ču!

Čtu ty neustále dehonestující články proti Zemanovi. Nějak mě to ale přestává bavit. Je to stále stejné a dokola se opakující. Kdo ví, jestli by od těchto autorů nebylo snazší napsat to holou větou, tak jak jsme to říkávali o těch, kteří se nám nelíbili. „Zeman je vůl!“ No, ale to je jen jedna holá věta a za tu by se jeden skutečně nenajedl, protože článek musí být výživný, dlouhý, úderný a pro onu roztrpčenou skupinu i motivující k dalšímu „boji“.

26.11.2014 v 14:16 | Karma: 8,62 | Přečteno: 317x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Radit umí, ale co u něj doma?

Tak mě právě napadlo, že bychom mohli poradit panu Obamovi při problémech v jeho zemi. Pokud si dobře vzpomínám, tak on radil do Kyjeva panu exprezidentu Janukovyčovi, aby postupoval proti demonstrantům demokratickou cestou, tedy dialogem a to v době, kdy již demonstranti házeli na policisty zápalné lahve.

26.11.2014 v 10:53 | Karma: 31,58 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Čekali jsme víc, nebo jsme nečekali tolik?

Bilancování po čtvrt století je asi logické. Možná někdo naivně čekal, že budou lidi nadšení, že alespoň z 80% řeknou, že je vše OK, přesně tak jak si to představovali. ALE – ono tomu tak zdaleka není negativní postoj k výsledkům přeměny má kolem šedesáti procent lidí. Když se rozhlédnu kolem sebe a zaposlouchám se do rozhovorů lidí, tak bych řekl, že tohle číslo je ještě dost milosrdné a možná upravené. Myslíte si, že ne, však se podívejte, čím jsme krmeni v médiích, jak se informace, překrucují, pozastavují, nebo úplně vynechávají. Jak se jede v duchu jednostranného informování. Proč? Kdo čekal, že se objeví v naší zemi opět cenzura, že se objeví propaganda silnější nežli za komunistů? Ještě pořád nevěříte? Kolik toho víte např. o tiskové konferenci Putina z G20 v Austrálii? Víte že, na východ Ukrajiny jede už sedmý humanitární konvoj z Ruska? Víte, že zdaleka ne všechny země přítomné na G20 táhnou za jeden provaz s USA? Jistě, rychle jste se dozvěděli, že Obama hned po příjezdu řekl, že Rusko je nebezpečím pro svět – je pokrytec, ale to není nic nového. Navíc to dal do souvislosti se sestřelením malajsijského letadla, inu jak jinak popíchnout proti Putinovi, nežli tím, že tohle řeknu v zemi, která přišla na palubě tohoto letadla o tolik svých občanu? Škoda, že se Australský premiér nezeptal pana Obamy, co je na jejich utajených obrázcích ze satelitu a proč tohle vlastně říká, když nedávno NATO prohlásilo, že Moskva nemá přímý podíl na sestřelení tohoto letadla. Už vám někdo řekl, že USA a NATO mají po světě na tři sta vojenských základen a Rusko má mimo svojí zemi jednu? Ale to nemá s naším bilancováním moc společného to je jen ukázka toho, jak se média přiblížila onomu komunistickému modelu, kdy se jelo po jedné koleji a běda, kdyby někdo z ní vyjel.

16.11.2014 v 15:52 | Karma: 27,89 | Přečteno: 941x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

"Tak mi řeknou pane Švejk, komu já jen mám věřit??"

...řekla plačtivým hlasem paní Müllerová ml., právě vezoucí Švejka na manifestaci k výročí listopadu. "No kdyby byl živ ještě děda, tak by vám řekl, že nejlepší a nejdůvěryhodnějším pramenem je Národní politička, jenže dneska je to v tom chumlu novin a časopisů televizních stanic takovej rumraj, že snad nejlíp je věřit jen svejm známejm a těm, o kterejch víte, že jim nejde o prachy. No protože tomu, komu jde o prachy, na nějakej tej chybce zase moc nezáleží a je důležitý psát tak jak to velkej bratr žádá." Tak to maj pravdu, já vám občas kouknu na tenhle internet a víte, voni jsou tam lidi, který ještě před tím čtvrtstoletím mluvili úplně něco jinýho a teď jako by zmoudřeli nebo co, a mluví zase tak jak to je nalajnovaný. Vono je to v podstatě jako za toho vašeho dědečka, dej u Pánbu nebe! Sice nejni žádnej mocnář, ale je tady tuhleta Únie a ta to vede stejne jako starej pán, taky zu grund! No ale ona poslouchá pravda tyhle indiány, vlastně né, co to plácám, oni už tam nejsou, ty strčili do rezervací, teď jsou tam ty chytří pánové, co prej mají dohlížet nad tou naší planetou, aby jako všude vládlo právo, láska, mír a lidi se mohli oddávát jen věcem příjemnejm, no považte to je práce, to jen tak obyčejný lidi nemůžou zvládnout.

13.11.2014 v 15:52 | Karma: 24,66 | Přečteno: 948x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

To jsou pane paradoxy!

Nedávno jsem si tady přečetl článek o Havlových lavičkách. Autorka správně napsala, že část lidí onu výstavbu laviček v Plzni odsoudila, no průzkum nebyl žádný zadán, nicméně bych řekl, že těch odsuzujících lidí bude většina. Asi podobně, jako v případě oněch pozlacených, moderních hranatých kašen na našem gotickém náměstí, které zde jsou jak „pěst na oko“ a slouží mj. i k tomu, se v nich v parných měsících oplachují bezdomovci a kdo má při sobě kapesní nožík, odškrábne si zlatý suvenýr z Plzně. Přesto se instalovaly i když by nějaká stylová kašna krásně doplnila historické jádro města a jeho náměstí. Je otázkou, zda oněch osmadvacet miliónů není sakra hodně peněz, na věc která, umělci prominou, nijak naše město nezkrášlila. Inu byznys je byznys. Podobně je to i s Havlovými lavičkami. Jen velký naivka si může myslet, že ty skleněné aplikace umístěné na opěradlech železných židlí, odolají nenechavcům a těm, kteří prostě í ze vzdoru budou tato srdíčka a šneky likvidovat, či prostě krást. Jak říkám byznys. Ono vynaložit přes třista tisíc korun za dvě ocelové židličky a jeden stolek kolem stromu, to je vážně velkorysé. Navíc pan autor bude mít neustálý přísun práce z opravami. Takže by bylo možná dobré, aby se k lavičkám vyčlenil nonstop sloužící policista, který bude chránit tyto skvosty před poškozením. Jsem přesvědčen, že by byl levnější, nežli budou ony opravy.

9.11.2014 v 14:10 | Karma: 24,69 | Přečteno: 1013x | Diskuse| Plzeň

Miroslav Nigrin

Arsenij spravedlivý! Nechceme humanitární katastrofu!

Sledujeme vývoj událostí na Ukrajině. Mnozí a já jsem přesvědčen, že téměř všichni bychom si přáli, aby se tam věci urovnaly. Aby zavládla nějaká shoda a konečně pro tamní lidi mír a né zabíjení! Na jedné straně je mnoho kritiky na adresu Ruska, na adresu východu Ukrajiny na jejich volby, ke kterým ti lidé šli svobodně. Kdyby nestáli za těmi, které si zvolili, tak ani k urnám nešli, ale nebylo tomu tak a oni přišli rozhodnout za sebe, za svojí republiku a pro svojí budoucnost. Byla to jejich vůle, kterou velice snadno Západ neuznal. Kolik práv má tedy člověk v zemi? Pracovat pro ty které nerespektuje? Dělat to, co mu nařídí? Tohle má něco společného s demokracií? Určitě ne! Kolik toho ví Západ o volbách, které se na východě Ukrajiny udály? V podstatě nic, jen to, co jim řekne Kyjev a ten si upravuje své legendy podle toho, jak se mu to hodí. Proč ty informace Západ nemá, hlavně ty, které nejsou jen zprostředkované? Protože si zacpal uši, zaclonil oči a řekl: My tam nejedeme, vy nemáte právo rozhodovat sami o sobě, vy jste povinni poslouchat ty v Kyjevě!

5.11.2014 v 15:18 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1508x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Nenadávejme na zrcadlo když máme křivou hubu!

Ještě jednou k oné kampani která se opět vede, neboť vždy, když se něco Zemanovi "podaří" tak vystrčí hlavy ti spravedliví a dští oheň a síru své zloby proti tomuto zloduchovi. Pomineme třeba to, že je to stále ještě ona trpká prohra pana Schwarzenberga, kterou s ním bytostně prožívají jeho příznivci. Spíš bych se podíval na ono pokrytectví, které se tady opět rozpoutalo. Rád bych věděl, kolik těch spravedlivých onen rozhovor s prezidentem slyšelo živě - většinou to bývá tak, že ti nejradikálnější vlastně odpoví, že to slyšeli od přátel, nebo že to dávali v televizi. Jakou asi má pořad Hovory z Lán, sledovanost? Kolik lidí to poslouchalo? sto tisíc, půl miliónu? A kolik lidí si vyslechlo naše ostatní média, televize, která to náležitě rozmázla? Dva milióny, tři, nebo pět? Otázka je, komu tenhle fanatismus vyhovuje! Ano je jich dost, kterým pije Zeman krev. Dovolil si odmítnout protiruske sankce, dovolil si říci, že nemá dostatek informací aby s jistotou řekl, že na Ukrajině bojuje Ruská armáda. Řekl, že na Ukrajině je občanská válka. Dovolil si říci, že považujeme Čínu za jednotnou zemi, včetně Tchajwanu a Tibetu (mimochodem je to možná ukázka toho jak by se cítili Krymští v "náruči" Ukrajiny, když v ní nechtěli být), odletěl letadlem podnikatele aj. Některé z těch věcí se mu snad dají vytknout, zejména to letadlo, ale to ostatní snad ne! A teď nastala příležitost pro Zemanovi odpůrce.

4.11.2014 v 14:32 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1116x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Kdo jsi bez viny uhoď aneb slovník prezidenta z Lán!

Zase se nám tady rozběhla mravokárná kampaň na adresu prezidenta, který ve svém pořadu použil peprné výrazy. To, že k těm silnějším výrazům nemá Miloš Zeman daleko, víme všichni. Nicméně mne napadá, je jediným politikem, který má takový slovník? Např. pan Kalousek míní, že Zemanovy vulgarismy jsou nepřijatelné, ale obsah jeho sdělení je údajně tisíckrát horší. To bude asi tím, že Zeman si dovolil říci, že se poslanci nechali ukecat Kalouskem a zkur..li tak zákon. Zdá se mi, když si vzpomenu na zopakovaný telefonický rozhovor pana Kalouska s jistým poslancem jiné strany, že pan Zeman je proti němu slabým odvarem. Ale nechme Kalouska Kalouskem i Schwarzenberga Schwarzenbergem, i když ani pan kníže si servítky nebere když hovoří.

3.11.2014 v 15:47 | Karma: 31,20 | Přečteno: 1286x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Fóbie zvaná Putin!

Někdy si připadám, že žiju ve zvláštním světě, ve kterém stačí mediální kampaň a smete člověka z jeho postavení homo sapiens. Je otázka, zda ti, kteří se k takové kampani přidají, jsou ještě těmi sapiens, nebo už jen těmi homo servilnis. Těch diskusí na téma Putin, Rusko, je tady stále hodně. Má své příznivce i odpůrce. Jen těch argumentů, proč z tohoto člověka dělat démona, je nějak čím dál méně. Ostatně u některých diskutujících v podstatě argumenty nejsou vůbec nutné. Straníš Putinovi, Rusku - jsi nepřítel, bolševik, komunista, kolaborant, velezrádce atd. K čemu argumenty. Jednou už to někdo nastínil, že ten člověk je ten nejhorší, tak to tak pro některé lidi bude a finito. No a kdyby se to po čase upřesnilo, že to tak docela pravda nebyla, ale že za tím vším je jen snaha se zbavit globálního konkurenta, tak v těchto lidech stejně zůstane i nadále tím nejhorším. Vlastně všechno co kdy řekl na adresu kohokoli, byla jistě lež. To, že se snažil o to, aby nevznikla na Ukrajině občanská válka, to byla lež, vyzýval k tomu několikrát. Několikrát vyzýval Evropské i světové instituce, aby jejich zástupci jeli do kritických míst sami se přesvědčit co se tam děje - NIC - on přece je notorický lhář a jistě to byla zase jedna z jeho lstí. Ale tohle nechme být. USA se zbavily kritika, který je brzdil v jejich plánech a prozatímní zatlačení Ruska jim stačí.

15.10.2014 v 15:12 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Utrpěli ve volbách nevítězství a teď jen najít všude jinde viniky.

Denně od voleb si čtu všechny možné rozbory. Proč a jak je to možné... a ti co nevyhráli tvrdí že to v podstatě prohra nebyla. Bylo to pouze nevítězství. Výborně, přepišme tedy sportovní terminologii. Ten co proběhne cílovou páskou posední, nebyl poslední, ale bylo to z jeho hlediska pouhé nevítězství. V boxu ten co byl poslán na zem, utrpěl nevítězství, ale neprohrál! Jak dlouho si tohle budou namlouvat. Proč stále hledají chyby někde kolem sebe. Proč pan Kalousek se Schwarzenbergem stále vedou konfrontační řeč vůči vítězům? Je těžké utrpět porážku a přiznat ji. Ostatně panu Schwarzenbergovi dodnes bloudí hlavou jeho nevítězství v prezidentských volbách.

14.10.2014 v 16:05 | Karma: 31,35 | Přečteno: 1310x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Politické soupeření očima TOP09 a opět ten Putin!

To, že strana pana Kalouska není žádné velké terno, asi ví dost lidí. To, že si ji vytvořil hlavně kvůli sobě, to ví také většina lidí. To, že by měla být politika službou, však v pojetí této strany vychází docela podivně. Stále jsem věřil, že když pan Schwarzenberg tvrdí, že ANO nemá žádný program, tak že právě je to pro TOPku výhoda a že zaútočí svým skvělým programem pro lidi. A ejhle, ono se ukazuje, že ten program TOP09 asi také žádná sláva nebude.

13.10.2014 v 8:25 | Karma: 35,84 | Přečteno: 3326x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Vyhodí ho dveřmi a on přijde oknem.

Jeho strana propadne, on přejde do jiné. Vyhodí ho z vysokého postu ve straně, on si vytvoří vlastní. Proč se nelze těchto lidí zbavit? Jaký mají morální kredit pro to, aby znovu a znovu kandidovali? Kde jsou ony programy, kterými nás chtějí oslovit? Ano máte pravdu, některé strany skutečně ony programy předloží, jiné však profitují na jednoduché vlně nenávisti. Co s těmito lidmi, kteří místo prokázání nějaké činnosti umí jen osočovat?

10.10.2014 v 15:27 | Karma: 28,70 | Přečteno: 1236x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

...chyťte zlodějéééé! Někdo tu snad volal?

Volby ještě před námi, ale ve stranách to už kvasí a ladí se témata, jimiž chtějí oslovit občany. Buďte bez obav, nebude to o tom, co pro vás chtějí udělat. Budou to zase jen taháky. Je fakt, že ve své době bylo tahákem zrušení poplatků ve zdravotnictví. Nikdo si nedával tehdy moc práci s tím, vysvětlit, proč tyto poplatky vznikly, že to byla záležitost ODS a pana Julínka a jeho snížením plateb za státní pojištěnce, čímž vznikla v rezortu sedmi miliardová díra, kterou bylo třeba zalátat a tak se vymyslelo, že se bude u doktorů platit, vždyť prý je lékařská péče nadužívána. Takže ti, co jí nadužívali, většinou důchodci, kteří k tomu lékaři pravidelně chodí a chodit musí, to prostě zaplatí. No a stalo se, a tak se díra zalátala. Ony řeči o populismu této strany, se ukázaly jako lživé, strana zrušení poplatků prosadila, čímž splnila svůj slib. No jistě skeptici teď řeknou že mnoho dalších slibů nesplnila, ale ruku na srdce, kolik toho splnila třeba ODS, která byl na vládním výslunní také několik let a vzpomínáte si jistě na Topolánkovu smlouvu s občany ČR? A plnění - 0. Zato se toho stihlo hodně rozebrat.

29.9.2014 v 13:45 | Karma: 31,65 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Zbraně pana Putina!

Tak jsem se dozvěděl, tedy pokud je to sdělení z medií pravdivé, že pan Jaceňuk označil zimu, jako Putinovu zbraň. Je to zvláštní, co já si pamatuju, pak tohle roční období bylo v tom případě zbraní Stalina, Chruščova, Brežněva, Andropova, Gorbačova, Jelcina, Medveděva a teď i Putina. No a u nás to mohl mít na svědomí Masaryk, ...až Zeman. Sakra tak si říkám, na co by si pan Jaceňuk stěžoval, kdyby byla Ukrajina někde na rovníku? Nejspíš na přílišné vedro!

27.9.2014 v 15:11 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1800x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Kalousek a jeho šmejdi!

Rétorika hulváta Kalouska je známá. To, že se opět projevil svým výrokem o komunistických šmejdech je nejspíš jeho běžná rétorika, nebo že by to zkoušel jen proto, aby o něm bylo slyšet? Já mu dávám za pravdu, ano bylo dříve mnoho komunistických šmejdů. Dnes jsou to třeba ti, kteří se schovali v ODS nebo v TOP09. Za šmejda nepovažuji člověka, který má prostě jen myšlenku jinou nežli zrovna pan Kalousek, nebo Štětina. Tihle, jak říká komunističtí šmejdi mnohdy udělali pro lidi daleko víc nežli křišťálový pan Kalousek. Mnozí z nich zůstali v jedné straně pod hlavičkou komunistická, zatímco pan Kalousek pracoval pod Národní frontou u lidovců, po revoluci se přilípnul ke KDU ČSL. Jestli on chce moralizovat, tak bych mu připomněl jeho angažmá ekonomického náměstka v armádě a jím podepisované padáky, jím podepisované drahé opravy tanků apod. Rád bych připomenul jeho snahu po domluvě s panem Paroubkem aby se dostal do vlády, což ho stálo post u lidovců. Ale pan Kalousek nemeškal a honem si vytvořil svojí stranu a vetknul před sebe na předsednický post pana Schwarzenberga toho času nejoblíbenějšího politika. Bylo by dobré mu připomenout jeho útoky na bývalého policejního prezidenta a jeho mnohé lži. Je třeba připomenout jeho tvrdé útoky na policejní vyšetřovatele v kauze Casa (Parkanová), kdy vyhrožoval vyhozením policejnímu vyšetřovateli. Takže je otázka, kdo tím šmejdem vlastně je.

26.9.2014 v 14:12 | Karma: 38,95 | Přečteno: 1902x | Společnost

Miroslav Nigrin

A k dekám se zbraněmi, nám přibalte i vojáky!

Tak nějak bych doplnil ony výzvy, z gruntu mírumilovného prezidenta Ukrajiny Porošenka. Je fakt, že jim deky válku nevyhrají, dokonce je s podivem, že tohle ten pán říká v době, kdy trvá jakés takés příměří na frontě je. To, že se mydlí nadále a že to lítá z obou stran je nadmíru jasné, ale jeho výroky o tom, že do boje jdou celým srdcem se nějak míjí se skutečností. Opět mne o tom přesvědčil článek na Novinky.cz.

19.9.2014 v 16:45 | Karma: 33,01 | Přečteno: 1434x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Co chvíli platí něco jiného!

Určitě jste si přečetli slova pana prezidenta Porošenka. Je sice pravda, že mi někteří kritici vyčinili, že prý internet není jediný zdroj informací, ale pokud se na tom internetu objeví zpráva, kde jsou uvozovky, pak ji pokládám za přímou řeč uvedeného politik a beru jí jako hotový fakt. Takže pro ty, kteří se domnívají, že jsem ten ječící komunista - upozornění, NEJSEM a je třeba se popasovat s jiným nežli vlastním názorem. Sice ve svých blozích někteří blogeři používají jména, mně se to však příčí, a myslím si, že oni se najdou sami, i když mé jméno používají s chutí! Dokonce jsou už tak erudovanými čtenáři, že sdělí, že nemusí číst celý článek, že jim stačí jen obvyklé slovní spojení na začátku a ví, na čem jsou. Proto tento netradiční úvod. A dva fakty opět jak jinak, nežli z internetu!

5.9.2014 v 18:32 | Karma: 29,50 | Přečteno: 1166x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Sumit NATO vs Putinovy plány.

Asi hodně lidí bude sledovat jak budou jednat pánové z onoho obranného paktu NATO. Jakou mírovou myšlenku vynesou na světlo světa. Zatím, z prvotních zpráv, to vypadá tak, že to asi moc o mírových snahách nebude!

4.9.2014 v 8:40 | Karma: 34,09 | Přečteno: 1231x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Všechny ochráníme, protože jsme si rovni!

Nebojte se! Nic se vám nestane! My vás ochráníme, zaznělo z úst člověka, který dál řekl: Jsme si rovni! Jen mne tak napadá že nedávno o té rovnosti nehovořil, když řekl, že roli vůdčí velmoci na světě si nenechají Spojené státy za žádnou cenu vzít!

3.9.2014 v 16:12 | Karma: 39,27 | Přečteno: 1764x | Společnost

Miroslav Nigrin

Rusko bude cvičit na Altaji - to je poprask!

A budou tam cvičit i s jadernými zbraněmi. Sice tato cvičení jsou pravidelná, ale jak jsem se dočetl, tak v poslední době je na tato cvičení svět citlivější. Sice dost dobře nechápu, kde autoři článku dělali ten průzkum, nebo jestli světem mají na mysli USA a EU ale hovoří za svět. Jsem zvědavý, kolik to zase způsobí pokřiku o údajném zvyšování napětí. Napětí způsobují zejména výroky, jako třeba - oni si ty kamiony rozstřílí a budou obviňovat Kyjev, nebo oni nám ukradli z muničních továren stroje a odvážejí je v kamionech do Ruska, nebo i ten z posledních, kdy pan Porošenko tvrdí, že se s Putinem dohodl, na trvalém příměří. Jak se mohl dohodnout prezident Ukrajiny, který neovládá Gardu ani vyzbrojené jednotky Pravého Sektoru a dalších, s prezidentem, který celou dobu tvrdí, že Rusko není ve válečném stavu s Ukrajinou. A to, jak uznáte skutečně není. Takže docela stačí to, když se bude nadále někde u Mariupolu střílet a pan Porošenko bude opět vykřikovat, že Putin nedodržel svá slova. Je to už moc lží a jen jeden směr, postihovat Rusko.

3.9.2014 v 13:31 | Karma: 32,92 | Přečteno: 1336x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Jak se dělají drby, aneb slovíčkaření.*

Asi tak nějak vypadá propaganda, asi tak nějak se dá manipulovat míněním. Stačí k tomu jen použít „drobné“ nepřesnosti. Kdo si dnes přečetl článek na Idnes, tak se zděsil. Putin na summitu EU vyhrožoval obsazením Kyjeva, tvrdí italský tisk konkrétně La Republica.

2.9.2014 v 12:37 | Karma: 34,06 | Přečteno: 1476x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Dušený Sobotka ve vlastní šťávě?

No bylo to zase pozoruhodně sledovat, jak pan Moravec premiéra griluje a dusí ve vlastní šťávě. V podstatě bez ohledu na to, co Sobotka říkal. Byla to jedna sugestivní otázka za druhou. Mnozí příznivci jakéhokoli tvrdého postupu vůči Rusku, jistě brunátněli vzteky nad slovy pana Sobotky. Pan Schwarzenberg prohlásil, že je třeba pomoci těm, proti kterým je útočeno, čímž vlastně nechtěně potvrdil, že je třeba pomoci lidem na východě Ukrajiny. No jistě že tohle neměl na mysli, to ani náhodou. Proč pomáhat lidem, je třeba pomáhat Kyjevu a armádě Ukrajiny.

31.8.2014 v 15:38 | Karma: 33,46 | Přečteno: 1606x | Diskuse| Společnost