Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Víza pro Rusko, nebo ne?

Prezident Zeman se vyslovil k otázce zrušení vízové povinnosti Rusku - tedy jejím obyvatelům, kteří chtějí naší zemi navštívit. Ptám se zda ANO  nebo NE!  Osobně mám na to názor, že komplikované návštěvy odrazují od záměru další lidi, kteří by se přijeli podívat. Navíc, pokud budeme otevřeni, pak prezentujeme naší kulturu, kterou mohou porovnávat s tou jejich a to by určite nebylo od věci.

Rusové nás navštěvovali v minulém století párkrát. Jednou k tomu byli vyzýváni a vítáni s nadšením, to když naší zem osvobozovali a umírali za naší svobodu; svobodu, kterou si potom zástupci mocností rozdělili jako výtěžek z porážky Hitlerovy armády. Nežehrejme na to, že jsme spadli pod "kuratelu" Ruska - tedy SSSR. V podstatě tento diktát zajistil v této zemi klid. Další, kdy nám byli dobří, bylo období, kdy nám posílali, v době neúrody, obilí aby tady nevznikl nedostatek. V r. 1968 k nám přijeli nezváni, protože pozvání několika jednotlivců, kteří měli obavy o svá koryta, nemůže být považováno za pozvání. Ale buďme objektivní, nebyli to jen oni. Stejně jako v Afganistánu neoperuje pouze Americká armáda, ale i další armády NATO. Tehdy u nás to byla invaze vojsk WS, ale rusové, jako vůdčí element tohoto paktu tady dočasně zůstali. Radost z toho nikdo neměl, snad jen ti, kteří považovali Stalina, stejně tak i Brežněva za tatíčky a politiku KSČ za tu jedinou správnou! Po revoluci byli odvoláni, protože v podstatě s tím jak padl Východní blok, padla i nutnost Waršavské smlouvy coby vojenského paktu v domnění, že bude ukončena i činnost NATO. Ta se však naopak ještě zvýšila, protože začala hájit zájmy USA, které jsou vedoucím elementem tohoto vojensko-politického uskupení. Očekávané zlepšení vztahů  Východ vs Západ se jak se zdá konat nebude, stejně tak jako nebude NATO obrannou aliancí. Ale proč by měl kvůli tomu trpět člověk, který chce poznávat cizí země? Pamatujete si, jak bylo nám když jsme se nemohli dostat do zahraničí? Vzpomeňte si, kdy a z jakého důvodu zavedla víza pro našince Kanada? Nebo že v podstatě podobné vízům jsou dotazníky vyplňované před cestou do USA. Nechci stranit a nechci aby kvůli něčím hloupým zájmům nemohl vidět člověk ze Sverdlovska třeba Prahu, nebo ten z Moskvy Brno apod. Domníváte se, že ty lidi tam u nich jsou moc odlišní od nás? Myslíte si, že oni nepracují, že nemají své starosti, v podstatě stejné jako zdejší lidi, že nemají své touhy a sny, stejně tak jako máme my? Proč s nimi tedy má být zacházeno jinak nežli s jinými? Chovejme se jako suverénní země, která ráda přivítá každého slušného turistu a potencionálního zákazníka, aby tady ochutnal naše speciality, aby viděl naše památky, aby poznal naše lidi. Ty, kteří si této pohostinnosti nebudou vážit, pošleme zpět domů, aby si uvědomili, že se nechovali jako hosté, ale jako ....tak to už si jistě dosadí každý sám. A potom, oni jsou schopni tady utratit stejné, ne-li větší peníze nežli jakýkoli jiný třeba Západní turista.

 

Děkuji za pozornost. Diskusi nechám otevřenou. Jen prosím ony osobní invektivy vynechte (ony většinou ukazují na výši intektu a politickém zaměření a proč se shazovat že :o)) a zkuste diskutovat k tématu zda ANO  nebo NE  .. a proč?

Mějte příjemný víkend!

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 20.6.2014 17:33 | karma článku: 19,49 | přečteno: 616x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Bouřky vytopily také část Olomouckého kraje, v pátek přijdou další

27. června 2024  17:56,  aktualizováno  22:39

Česko zasáhl v odpoledních hodinách pás bouřek. Další se pak ze západu postupně přesouval směrem na...

Biden a Trump jdou do boje. Střetnou se v první televizní debatě

27. června 2024

V pátek ve tři hodiny ráno Joe Biden a Donald Trump změří síly v první televizní debatě. Hodinu a...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo šest lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  21:51

Šest lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Zelenskyj se v Bruselu sešel s lídry EU, podepsal novou bezpečnostní dohodu

27. června 2024  15:03,  aktualizováno  20:40

Evropská unie a Ukrajina v Bruselu schválily bezpečnostní dohodu, jež slibuje pokračování vojenské...

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik