Co se bude učit Schwarzenberg od Bhútánců?

A co pojede učit pan Kalousek mladé Bhútánce? Tak si říkám vážení, že si z nás tihle povedení politici dělají legraci. Napadá mně, jestli takhle cestovali po světě komunistické špičky. Nebo poslanci Národního shromáždění, či Federálního shromáždění? Jsme neuvěřitelně bohatá země. Pan Gazdík ale soudí, že jsou to ti nejšťastnější lidi na světě. Taky pronesl onu okřídlenou větu o tom, že se náklady na tuto cestu mnohokráte vrátí!

Inu rozepsal bych každému z těch poslanců, jaké náklady spotřebovává za rok a pěkně na konci období bych jim to vyčíslil. Pokud se náklady vrátí, budiž. Pokud ne, pak žádné odstupné, ale splátkový kalendář a pěkně zaplať, exposlanče. Jen si myslím, že v jedné větě říci, že Bhútán je chudou zemí, že zdaleka nedosahují ekonomických parametrů ČR a v další větě řekne, že se náklady na výlet několikanásobně vrátí. To, že jim budeme platit suroviny našimi hydrocentrálami, není žádná novinka ty už jsme stavěli v době, kdy ještě pan Gazdík chodil po houbách – tedy v šedesátých letech, např. v Indonésii, tehdy to dělala Škoda Plzeň, ale ta už jaksi né zrovna funguje, ale třeba se mýlím.

A je pěkné, že mají radost z toho, že tahle země má jen málo obchodních vztahů. Hlavně že tam vnímají dobře našeho druhého Emila Holuba… tedy Karla Schwarzenberga, on totiž v Bhútánu ještě nebyl, proto si tam musel vyrazit. Budeme průkopníky v obchodních vztazích s Bhútánem, to je skvělé. Nikdo nemá zájem, tak budeme konečně mezi prvními. Ale co na tom, vyměníme Bhútán za Rusko a to by v tom byl čert, aby se nám to mnohokráte nevrátilo! A ještě jedna zajímavost, loni letěli do Bhútánu dva politici pan Balvín a Kohout a s nimi podnikatelé. Letos Schwarzenberg, Gazdík, Šrámek, Holík a Šarapatka. Jsme čím dál lepší viďte?!

 

 

Apropos - tady si můžete přečíst jak dopadá pomoc západu, tedy její důsledky - ZDE

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 10.6.2014 7:56 | karma článku: 29,45 | přečteno: 977x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69