Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo vyvolává napětí v oblasti?

A zase je tady něco, co už tady dlouho nebylo. SANKCE - opět jako obvykle začaly USA. To, že se Merkelová a Hollande přidají je celkem logické. Zaprvé se ohýbají před USA v zádech až ryjí nosama zem a potom není asi málo kompromitujících materiálů z odposlechů Americké zpravodajské služby, když šmírovaly Evropské politiky. Důvod se prostě vždy najde. To, že pochválili zastavení zabíjení, je od nich pěkné - to je však jediné co dělají, pochopitelně kromě toho, že nalili do Ukrajiny 175 mld. dolarů a to už se musí někde vrátit. Ani slovo však neuslyšíte o nějakém řešení. Rozhodně je blábolem když vše svalují na Putina a Rusko. To, že mají kolem hranic rozmístěnou armádu není nic vyjímečného. Proč šéf NATO nepřipomene, že kolem Ruska nacvičují armády NATO, aby ukázaly Rusku, jak dobří jsou a kdo ví, jestli "nemají většího". Rusko je na svém území a to si prostě bude hájit ať se to Obamovi líbí, nebo ne. Podle toho, jak rychle klesá podpora Obamy v USA se dá usuzovat i na to, že se lidem tato politika nelíbí.

To, že Ukrajina uzavřela hranice s Ruskem, uzavřela i přísun humanitární pomoci, kterou snad jen Rusko myslí vážně a dodává potraviny a vodu na válečné území. Zatímco my, jsme dokázali poslat dvakrát vojenské speciály pro zraněné bojovníky z Majdanu. Takže zavázat nohu, nebo udělat reoperaci postřeleného, tam se umíme angažovat, ale to, že nedokážeme vstoupit do toho konfliktu, jako prostředník abychom se snažili zastavit zbytečné krveprolití, to je naše hanba! Kde jsou snahy pana Zemana o tom dělat prostředníka? Porošenkova iniciativa, tedy zastavení palby na týden, je sice pěkné, ale kde je nějaká snaha o tom jak se domluvit. Ani náhodou - jen ultimáta. Složte  zbraně a odejděte si kam chcete, vy co zůstanete, budete souzeni, nebo prostě zabiti. Slova mluvčího Kyjeva, že když jsou na východě 4000 separatistů, .."tak bude o čtyři tisíce víc rakví" , tak tohle už je v podstatě genocida ale na to pan Obama, Merkelová, nebo Holland ani nepípnou. Ani když se svět od prezidenta Porošenka dozví, že ti, kteří se nevzdají, neodejdou tak budou zabiti-------???????   no co tohle je za řeč? Nikdo nic k tomu neříká? To, že nic neříká onen "zlatý" Západ není nic vyjímečného, Amerika má za sebou zabíjení jak na běžícím pásu a výsledky jejich rozvracení zemí, se teď ukazují v Iráku nebo v Libyji. No do Iráku už posílají 300 hrdlořezů, tedy pardon, oni je teď nazývají vojenskými poradci. Nové označení Zelených baretů, nebo Kožených krků? A k tomuto dění si dávám otázku, kdo je tady tím kdo je pro oblast nebezpečnější, Rusko, které je na svém území a posiluje armádu vedle sousední země, kde vláda neumí jednat s lidmi s jiným názorem, jinak nežli zbraněmi? Je ten světový nepřítel onen Ruský medvěd, zalezlý ve svém brlohu, nebo ti jestřábi, pumy, panteři, kteří krouží kolem něj a tu a tam jej rafnou do packy? Amerika jen dokola omílá to samé a z nedostatku důkazů je schopna dát Rusku za vinu cokoli. Politika Západu v současnosti vede k vyhrocení situace a nevylučuje konflikt daleko větších rozměrů. Zatím si to všechno Rusko nechává líbit a bere to jako klukovinu. Je otázka jak dlouho tuhle klukovinu budou trpět, než vystartuje pěst a odveta.

A tak se občas v tomhle rumraji najdou i zajímavé příběhy, např. s Ivošem iz goroda Brno - ale na toho už si dá BISka pozor. Myslím si, že si docela dost zavařil, ale na druhou stranu, proč by nemohl náš občan jít na vlastní pěst vykonávat humanitární misi. Předpokládám, že tam pomáhá těm, kteří to nejvíc potřebují. Asi uznal, že když nedokáže stát udělat takovou akci, jako dělal pro Majdanské, když na ně vybíral oblečení, jak řekla jejich Ukrajinská zástupkyně - hlavně né obnošené, to nechceme..., tak proč by nějaký Ivoš nemohl přijet a rozdávat tam třeba vodu, nebo potraviny, obvazy apod.  Nakonec, kdo se tolik staral o naše hochy, kteří byli v boji na barikádách na straně majdanských výtržníků? Je otázka, jestli tenhle jedinec není pro vztahy větším přínosem nežli pan Zaorálek. Ale kdyby bojoval v nějaké cizí armádě, tak to by neudělal dobře, na to naše zákony pamatují. No a v podstatě až se vrátí, bude nejspíš zařazen do složky " vnitřní nepřítel" protože bude potencionálně nakažen čímsi nezdravým. Tedy jinými názory, jinými zkušenostmi nežli těmi, které jsou oficiálním "pokrmem" který nám v nemalých dávkách předkládají různá média i politici.

A fotka, myslíte separatisti, nebo snad proruské jednotky na Krymu?  Omyl to je fotka z Majdanu!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 21.6.2014 14:24 | karma článku: 34,00 | přečteno: 944x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Pavel je pro odklad digitalizace stavebního řízení. Není důvod, tvrdí Bartoš

22. května 2024  15:53,  aktualizováno  17:42

Ministr pro místní rozvoj a šéf Pirátů Ivan Bartoš inkasoval ránu ze strany, ze které to nejspíš...

Studentské eurovolby vyhrálo Spolu. Druhé místo obsadila Přísaha s Motoristy

22. května 2024  17:40

Ve studentských eurovolbách vyhrála koalice Spolu s 15,2 procenty hlasů. Před pěti lety u studentů...

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  17:25

Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

Kartu mi dal sám, odmítl muž obžalobu z loupeže. Útok na oběť hájil i rasismem

22. května 2024  17:13

Dvakrát loni na podzim vyrazil recidivista Patrik Tóth v Olomouci za nočním životem, přivedlo ho to...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik