Sliby, chyby a mrtvých přibývá!

Tak pokud si dobře vzpomínám, jednání s bývalým prezidentem byla jaksi akčnější, nežli je tomu nyní s onou juntou ovládající Kyjev. V podstatě asi jen ten Kyjev, protože armádu neovládají a čím dál více vojáků a policie se přidávají k bojujícímu východu a jihu Ukrajiny. Při jednání s bývalým (a v podstatě stále oficiálním prezidentem, neboť jeho odvolání pučistickou vládou a parlamentem pod hlavněmi samopalů, neproběhlo podle regulí ústavy Ukrajiny a do odvolání Janukovyče chyběla téměř tři procenta k tomu, aby byl právně odvolán – je zajímavé, že nás o tom média neinformovala) prezidentem zaznívalo ze Západu stálé varování před použitím armády proti demonstrantům (on by potom nejspíš nevyšel ten plán převratu, který byl přichystán) a je velice zajímavé porovnat si zákroky třeba Francouzské policie proti demonstrujícím kteří zapalují auta a rozbíjí výlohy, další srovnání v USA kdy jsou proti demonstrujícím používáni psi, policie na koních, transportéry i vrtulníky pokud je to třeba – takovým způsobem rozprášili technoparty a stačilo jim jako legenda k zákroku jen to, že se podávají alkoholické nápoje mladistvým. Všechny tyto země si chrání své zákony a ty, kteří je nerespektují, dopadají většinou dost špatně! V případě Ukrajiny to však bylo jinak. Přestože se rozbíjely výlohy, zapalovaly obchody, zapalovali policisti v kordonu chránícím parlament to všechno, kdy by ony Západní země použily nejtvrdší metody pro potlačení takové rebélie, najednou bylo jinak. Nepostupujte tvrdě, neposílejte armádu, jen ne ostré náboje  apod. Prezident jednal a splňoval jednu podmínku za druhou – to však nevěděl, že tohle vše bylo dopředu připravené a mohl třeba okamžitě odejít ale stejně by to ničemu nepomohlo. Takže po jeho ústupcích byli propuštěni všichni demonstrující, kteří se dopustili trestné činnosti, byla propuštěna Tymošenkové, bylo přislíbeno odstoupení prezidenta a vypsání nových voleb, byly omezeny pravomoci prezidenta! Nic platno!

 

Dnes je to vše opačné! Proti opozici a lidem s odlišným názorem, proti těm, kteří chtějí federalizaci Ukrajiny je vyslána armáda!   Přitom není tak dlouho, kdy onen samozvaný prezident Turčynov sliboval, že v souvislosti s prezidentskými volbami bude uspořádáno i referendum o federalizaci Ukrajiny, dnes už to neříká – dnes naopak chce eliminovat všechny příznivce rozdělené Ukrajiny. Ono to je celkem logické – Kyjev se bez východu země neobejde! A  Západ, jen sleduje a mlčí, vlastně nemlčí – uděluje sankce Rusku, no když už se konečně našel důvod tak se toho musí využít!? Západ jindy tak demokratický a opatrný na lidská práva je potichu když se střílí civilisti – dokonce radí  FBI a CIA,  jak na ty rebely – protože obyvatele stotisícových měst nelze označit všechny za teroristy. Západ mlčí i když ví, že Kyjev neplní dohody z Ženevy, žádná snaha o odvolání armády, naopak jsou vyzbrojovány skupiny s fašistickým zaměřením jako Pravý Sektor,  mladí od 25 do 30 let kteří se mohou „pyšnit“ oněmi brutálními akcemi na stadionech fotbalového klubu. Z nich všech je sestavena ona garda – v podstatě jednotka zabijáků, kteří si v podstatě vyrazili na východ na hon. Záběry civilistů, kteří jsou zabíjeni skrytými ostřelovači jsou vážně drastické! A Západ – mlčí! Mlčí dokonce i k tomu, že v jednom z regionů se našel oligarcha, který platí za každého zabitého rusa. Kde jsou nějaké regule, kde je nějaká odpovědnost? Ano je pravdou, že tuhle ošklivou „hru“ rozehrál Západ a teď už to nechává běžet v režii jiných, jen tu a tam posílá své poradce v zabíjení nebo skupinky žoldáků. A média – no humorné – vadil jim kdejaký maskovaný člověk se samopalem bez označení – dnes jsou tam v Ukrajinských maskáčích anglicky mluvící poradci, střelci a co já vím kdo ještě a to je v pohode! Demokracie Západního typu.

A co chvíli, aby to nevyšumělo, se ozvě ten (Spejbl) – tedy promiňte pan Jaceňuk s tím, že jim Rusko ukradlo plyn na Krymu, že za masakr v Oděse je odpovědná Moskva, rozkradené jsou údajně stovky miliard dolarů ze státní kasy Ukrajiny. Jen je potom divné, kdo financuje tu armádu a gardu která válčí proti federalistům??? Ani v parlamentu, se už tyto akce, oné vlády z části ovládané fašisty, nelíbí a požaduje odvolání gardy z východu země! Je potřeba víc sankcí proti Moskvě, tvrdí paní Merkelová, tedy po setkání s Obamou. Možná to je divné, ale mám stále pocit, že tenhle scénář je rozehratý proti Rusku a EU. A to, že USA mají nejspíš v odposleších veliké páky na Evropské politiky, o tom nemusíme pochybovat. Co bude dál? Pokud nebudou stažena vojska Ukrajiny z východu země, tedy za předpokladu že se někdo skutečně zpátky vrátí, pak bude následovat po prezidentských volbách, které budou nelogické v době válčení na východě země a neumožnění všem si vybrat podle svého /takže prezident bude buďto nastrčen, nebo si onen post prostě zaplatí – /ostatně favoritem je stejně jeden z oligarchů Ukrajiny/ Po volbách nebo možná ještě před nimi přijde další sankce Rusku, za co? No přece za to že ti instruktoři FBI, CIA, gardisty z fašistů nevyhrávají. Oficiálně to bude proto, že Moskva sabotuje prezidentské volby na Ukrajině! Je dobré si také všimnout jak bere demokracii a snahu o dialog Kyjevská vláda – nevezme si k rozhovorům ty, kteří chtějí federalizaci – ti jsou označeni za ty, kteří jsou teroristy a mají na rukou krev. V překladu – ti by narušovali naše plány –vlastně plány Západu.

 

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 18.5.2014 12:32 | karma článku: 27,72 | přečteno: 4233x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69