Na kobereček s ním aneb jak víc se můžeme ještě ohnout!?

Koberečky – zajímavý výraz pro to, jak někomu domluvit, vynadat mu, sdělit mu, že jeho názor se nekryje s tím obecným který je ten nejsprávnější atd. Takový kobereček s největší pravděpodobností navštívil pan premiér Sobotka ze strany buď USA, nebo šéfů aliance a hned v zápětí to dopadlo oním systémem padajícího ….. na pana Stropnického! Jak si vůbec může dovolit něco takového sdělit. Mimochodem ono hlasování na Novinky.cz bylo dost jasné 60:40 – tak dopadlo hlasování k otázce – Pokud by v ČR byla vojska NATO v souvislosti s Ukrajinskou krizí, připomínalo by vám to rok 1968? Oněm 60% lidí by to tu dobu a situaci připomínalo. Ale co na tom, jaký názor mají obyvatelé země – stačí jen pozvat. Pozvali se kdysi rusové, protože se komusi zdálo, že je ohrožen socialismus a hrozí nebezpečí ke zvratu směr kapitalismus, no a nyní někdo vymyslel zase opak, dnes údajně hrozí nebezpečí z východu od Ruska. Otázka pro pana Sobotku – proč tedy byl proti umístění US radaru, když dnes je ochoten sem pozvat cizí armádu – tedy konkrétně americkou. Další otázka – jak daleko jste, pane Sobotko s oním zákonem o obecném referendu a jste schopni jej používat? Protože tím jste lákali své voliče! Inu když je třeba se vyšvihnout na vysoké posty tak není nic zakázáno – ani lež, ani manipulace, prostě nic! Možná že není daleko doba, kdy se bude do dotazníků odpovídat.. Souhlasí s umístěním US armády na našem území v rámci internacionální pomoci !

Co to máme za vládu, co máme za parlament, jací jsou to lidé?  Celý tenhle prohnilý aparát je jen banda lidí, běhajících tu na jednu stranu tu na druhou s pytlíky švestiček z vlastní zahrádky. Češi postupně ztrácejí svojí hrdost. Jen hrbení se, kývaní, poslušnost. To je vše co nás obklopuje. Nevím, jak se s tím vyrovnáváte vy, ale mně to prostě nejde. Nejde mi, když si mám postavit vedle sebe dřívější vlastence, kteří tolik bojovali o českou svébytnost a ti nynější sem zase budou zvát cizí žoldáky. Jak mohu srovnávat všechny ty lidi, kteří byli popraveni „sekerou“ v Pečkárně fašisty, která dnešní naše vládní elita i EU podporují v Kyjevské vládě!!? Stydím se, stydím se za všechny ty, kteří se nechali tak snadno obalamutit a nedokážou si srovnat v hlavě, jaký je to NATO vlastně pakt. Jen opakují to co jim předkládají média, nepoužívají vlastní logiku a jsou líní si najit skutečnost, která je značně odlišná od propagandy, která se tady na nás hraje. Stydím se za to, že jsem byl tak naivní a domníval se, že společnost po revoluci bude lepší, že po pádu oněch hloupých betonových „opon“ se lidi budou moci domluvit, klidně bez emocí, bez nenávisti. Co vidím – vidím to, že jsme se nahrnuli do paktu, který za tu dobu která od naší revoluce uplynula, pozabíjel desetitisíce civilistů, ženy děti nevyjímaje a teď obkličuje Rusko a Čínu ve snaze mít tyto velmoci pod kontrolou. A to všechno pro nějaké Americké zájmy. EU ztrácí právě tak svoji sílu a místo aby se stala rozumnou organizací zemí, kde se lze domluvit, tak skáče podle toho jak v Bilém domě pískají. Zdá se, že ony odposlechy Evropských vládních špiček měly tolik kompromitujících materiálů, že dnes musí všichni tihle politici mlčet a potichu souhlasit se vším co si Spojené státy přejí. Ale jak už jsem mnohokrát řekl, tohle vše se nám silně vymstí. Jak EU, kterou bere Amerika jako konkurenta a je jí dobrá jen k udělování sankcí které se nakonec obrátí proti EU samotné, až začne udělovat sankce Rusko, tak i našim politikům, kteří jsou tak nestydatí, že si klidně bez lidí odhlasují umístění cizích vojsk na  našem území. Omámeni mocí se cítí být nezranitelní, právě tak jako ona junta v Kyjevě, jejíž gardisti sestavení z mládeže od 25 do 30 let jsou školeni západními žoldnéři v zabíjení. Dnes dokonce ostřelovali jedno město na východě z vrtulníku opatřeného bílou barvou a nápisem UN. Tomu všemu dáváme volný průběh a souhlasíme s tím. A když jim příště z NATO řeknou, vyskočte z oken … tak půjdou za námi, jestli bychom za ně neskočili my, protože oni už to slíbili! Stydím se za všechny tyhle lidi, všechny ty, kteří neumí chodit rovně a je mi líto, že jsem se domníval, že se našel ve vládě alespoň jeden člověk, který řekl to, co si myslí lidi, ale hned v zápětí se zase ohnul, aby nedostal, nedej Bůh výprask od Sobotky, protože on to už schytal od generálního z NATO!

Nemohu udělat nic, nic aby se to změnilo. Mohu jen za sebe říci – už vím, koho nebudu volit. Určitě nejsem sám, kdo také pochopil, jak nás obelhali! Chci chodit vzpřímený, protože ohnutí jsme tady chodili už dost dlouho!

Snad ještě v závěru jedna stále živá myšlenka K. H. Borovského

Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe,

Že pán sklouzne a sedlák si za něj nohu zláme!

 

Další článek na téma Ruské armády u hranic s Ukrajinou - zde

Autor: Miroslav Nigrin | středa 14.5.2014 12:50 | karma článku: 33,47 | přečteno: 998x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69