Porošenko lže!

Tenhle čokoládový "baron" lže na každém kroku. Není to tak dlouho, co po svém zvolení žádal Spojené státy o vojenskou pomoc proti separatistům na východě země. Po inauguraci prohlašoval, že v tomto týdnu zastaví onu válku na východě. Zůstalo však jen u slibů. Dnes hovoří o vytvoření únikových koridorů. Ani náznak snahy o jednání. Navíc jeho sliby ohledně ukončení vojenských operací na východě Ukrajiny, "pohřbil" jeden s vojenských potentátů, když řekl, že 15. června nastane opět ofenzíva proti separatistům (tedy proti lidem s jiným názorem).

No pokud si dobře vzpomínám, tak o únikovém koridoru už před měsícem hovořilo Rusko. Jenže hlas Ruska se v současnosti míjí účinkem i kdyby byl jakkoli dobře míněn. Jedno se jim ale nemůže upřít, na Krymu nepadl výstřel a po celou dobu vyzývají k ukončení násilností které ve východní oblasti panují! Tak jak věštil šéf NATO, že Rusko obsadí Ukrajinu, tak se nestalo, a na všechny jejich návrhy Západ mlčí, nebo jen sleduje, jak se na Ukrajině zabíjí lidi. No a přirovnávat naší "sametovou" revoluci k dění na Majdanu, může jen člověk naprosto slepý a hluchý. V podstatě ale nelze paní exministrini zahraničí Madelene Albright nic vyčítat ona stále bude hájit Americkou politiku i v Evropě.

V podstatě se nemá nový prezident Ukrajiny čím pochlubit. Vlastně ani nemá zájem se nečím chlubit, protože mu na tom nejspíš  nezáleží. Bude hájit zejména své zájmy a co na tom, jestli támhle někde zahyne dest, sto, nebo tisíc lidí. Dame mu oněch sto dnů hájení? Já se domnívám, že měl okamžitě jednat. Zastavit bombardování měst, ve kterých se už střílí do škol i nemocnic ze strany "Ukrajinské" armády a gardy. A potom posadit všechny ke stolu a s těmi lidmi místo zabíjení, se domluvit. V podstatě se naplňují nedávná slova premiéra Jaceňuka na adresu Putina o : Mlácení prázdné slámy" Rusko může nevrhovat mírové jednotky, únikové koridory a mezinárodní organizace ani Západ neslyší - spíš dělají hluché. Opakoval bych se kdybych připomněl, že tohle je i otázka činnosti OSN a její Rady bezpečnosti. A nebo čekají že se z téhle války staně dlouhodobý konflikt? On už to v podstatě je, neboť nikdo nemůže očeávat, že si lidi po kterých je ze strany Kyjeva stříleno, skočí do náruče. Z Ukrajiny se stane další nestabilní zem s partizánskou válkou a atentáty. Bude to trvat pár roků a přijde opět nespokojenost a začnou se odhalovat ti, kteří tento konflikt zaplatili a vyprovokovali. Pro mnohé to bude teprve potom překvapení!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 10.6.2014 16:00 | karma článku: 36,55 | přečteno: 1886x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69