Ivana Haslingerová

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x

Seznam rubrik

Ivana Haslingerová

Cameronova léčka - nevěřím, že chce vystoupit z EU

Britský premiér David Cameron sice již několik let avizoval, že se v případě vítězství ve volbách zasadí za konání referenda o členství Spojeného království v Evropské unii.

15.5.2015 v 16:08 | Karma: 14,68 | Přečteno: 307x | Diskuse| Osobní

Ivana Haslingerová

Je podlé a odporné od našich médií nepodloženě pomlouvat mrtvé

Naše tzv. seriózní média Právo, Lidové noviny a dokonce i Parlamentní listy se několik dní po smrti z ničeho nic pustila do nepodložených pomluv Petera Kovarčíka ve věci, která se údajně odehrála před více než dvěma lety. Nejenže je nechutné pustit se do tragicky zemřelého člověka několik dní po jeho smrti, když na to měla nejméně dva roky času za jeho života. Zarážející je především to, že se do něj pustila na základě informace jakéhosi Petra Soukenky, o níž on sám říká, že ji nemá ověřenou. Vyvstávají tudíž nejméně dvě otázky: Proč se média nepustila do pana Kovarčíka během těch dvou let jeho života, aby se mohl bránit a zbaběle čekala na jeho smrt? Proč média presentují s takovou vervou nepodloženou informaci aniž se pokusila jako seriózní média informaci ověřit i z jiných zdrojů? Velice to připomíná podpásovou kauzu o vymyšlené švýcarské vile prezidenta Klause. Tehdy také pustila jasný Kalouskův výmysl do éteru a co bylo platné omluvit se po volbách, že se mýlila. O Sarajevském atentátu raději pomlčím! Je přece všem zkušeným politikům jasné, že cokoliv se jednou pustí do veřejné diskuse, to žije dál již svým životem a občané to vezmou za pravdu.

6.4.2015 v 18:19 | Karma: 18,43 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Komunisté páchali největší státní masakr v dobách míru, rozbíjeli promyšleně rodiny

U příležitosti 67. výročí pochodu studentů za prezidentem Benešem na Pražský hrad s prosbou, aby nepřijímal demisi ministrů a nedal zelenou nástupu komunistů uspořádal mezinárodní projekt Mene Tekel spolu s Pražským akademickým klubem 48 pod záštitou prvního místopředsedy Senátu Přemysla Sobotky v reprezentačním Rytířském sále Senátu Parlamentu ČR Mezinárodní konferenci "Rodina v době nesvobody". Panelisté se zamýšleli nad tím, že zatčením či dokonce zavražděním otců rodin byla postižena celá rodina - manželka, děti, prarodiče. Že život příslušníků těchto rodin před mřížemi byl mnohdy bolestnější, než těch za mřížemi. Že řízený rozklad rodin patří k největším zločinům, které komunistický režim spáchal, a že hrůzy tohoto zločinného režimu je nutné stále připomínat. Že to byl největší státní masakr, který komunistické režimy spáchaly v dobách míru na svém obyvatelstvu.

1.3.2015 v 17:09 | Karma: 24,12 | Přečteno: 1512x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

ůh nám dává možnost o Popeleční středě po vnitřním pokání začít nový lepší život

Popeleční středa je prvním dnem postní doby. Tímto dnem vstupují věřící do čtyřiceti denního postního období, které je přípravou na oslavu Velikonoc. Zavedení „popeleční středy“ se datuje někdy do 6. až 7. století, kdy byl začátek postního období přeložen z 6. neděle před Velikonocemi na předcházející středu, aby se z postní doby vyčlenily jednotlivé neděle, které nejsou chápány jako postní den. Popeleční středě se také říkalo středa černá, škaredá, smetná. Letos připadla na 18. 2. 2015 a v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze na Hradčanech ji připomene mimořádně „velké“ slavnostní zvonění se zvonem Zikmund čtvrt hodinu před začátkem postní mše svaté spojené s udílením popelce. (Přesně v 17:45 začnou zvonit zvony Dominik a Josef, v 17:46 se přidá zvon Jan Křtitel, v 17:48 zvon Václav a v 17:50 začne zvonit největší zvon katedrály Zikmund.) Zvonění končí v 18 hodin před začátkem mše svaté, na níž uděluje kněz věřícím znamení kříže, tzv. popelec. Křížek popelce vyznačí věřícím na čelo v katedrále její Celebrant, Jeho Eminence kardinál Dominik Duka OP, arcibiskup pražský, metropolita a primas český.

18.2.2015 v 11:34 | Karma: 8,42 | Přečteno: 384x | Diskuse| Poezie a próza

Ivana Haslingerová

Svobodné vzdělávání podle Svobodných

Již jsme si zvykli od podnikatelů na stesky, že díky nedostatečnému učňovskému školství je nedostatek vyučených řemeslníků. Že všechny děti studují ekonomické obory či gymnázia se snem stát se bakalářem či alespoň sekretářkou pana ředitele. Poslední dobou se ale stále častěji setkáváme se stesky, že nastávají problémy i se sekretářkami, účetními, o bakalářích nemluvě. Že absolventky ekonomického oboru neumějí napsat ani reklamaci, ani pořádný dopis, neznají pořádně Outlook, neumí pracovat s Excelem, k sečtení čísel 50 a 70 potřebuje kalkulačku a hlavní město Německa jsou pro ně Drážďany. Nelze se tomu divit, když střední školy přijímají žáky, které by dřív nepřijal ani zednický učňák.

3.2.2015 v 13:40 | Karma: 18,65 | Přečteno: 852x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Díkuvzdání Bohu za prožití 25 let života ve svobodě

Poslední den v roce slaví všichni občané bujaře tzv. Silvestr. Málokdo si přitom uvědomuje, že slaví svátek velmi významného světce, prvního papeže svobodné křesťanské církve, svatého Silvestra, který nastoupil v lednu 314 na stolec římských biskupů. Stalo se tak necelý rok po rozhodnutí římského císaře Konstantina I., který vydal v roce 313 tzv. Milánský edikt, jímž byly právně uznány křesťanské obce a jímž bylo v západní i východní části římské říše uznáno a tolerováno křesťanství. Tímto pro církev tak významným dokumentem skončilo sice vnější pronásledování křesťanů v Římské říši, ale křesťanská církev se ocitla před obtížnou situací. Získala svobodu, což byla podmínka nutná, ale nikoliv postačující k jejímu dalšímu šíření.

5.1.2015 v 13:38 | Karma: 11,76 | Přečteno: 578x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Štěpán Markovič s Novou generací jazzu

Málokdo si již asi vzpomene, že Václav Klaus si po svém zvolení prezidentem předsevzal, že Pražský hrad se musí otevřít občanům, školám a kultuře. Že ho musí veřejnost začít chápat jako symbol tisícileté české státnosti. O podobném záměru snili předchozí vladaři přes sto let. Jedna věc je však sen a jiná jeho uvedení do reálné podoby. K tomu je třeba nejen každodenní mravenčí práce, ale i sehnání prostředků na nákladnou rekonstrukci výstavních prostor a především rázné rozhodnutí a pevná vůle vše urychleně realizovat. Prezident Klaus uvedl sny svých předchůdců ve skutek již během pouhého prvního roku svého vládnutí otevřením stálé expozice ve sklepeních Pražského hradu "Příběh Pražského hradu"s podtitulem "Příběh tisíciletí české státnosti". (Podrobvně viz: President uvedl za pouhý rok v život sen svých předchůdců starý 110 let, Průvodce výstavou "Příběh Pražského hradu") A po této opravdu historické přestavbě podzemí Hradu následovalo nepřeberně výstav jak v prostorách Hradu, tak v rozšířených prostorách Národní galerie, které poskytl za symbolickou korunu paláce na Hradčanském náměstí, kde jsou již jako samozřejmé stálé expozice a souborné výstavy českého baroka a současného umění.

7.12.2014 v 17:16 | Karma: 10,28 | Přečteno: 308x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Jan najít klíč k úspěchu

V Nové galerii Pražského hradu proběhl již XIX. ročník mezinárodní konference „Klíčové faktory úspěchu“. Konferenci pořádala v den slavnostního vyhlášení vítězů soutěže „ČESKÝCH 100 NEJLEPŠÍCH” panevropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius. Cílem soutěže je v celonárodním měřítku nalézt, vybrat, zviditelnit a veřejně slavnostním způsobem ocenit v ČR zaregistrované firmy, podniky, či společnosti z co nejširšího spektra ekonomických aktivit, které dosahují vynikajících, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků. Systém vyhodnocení a stanovení pořadí v maximální míře využívá konkrétní znalosti širokého okruhu vybraných odborníků. Nominace proto vycházejí z osobních znalostí, zážitků, či zkušeností z období posledních dvanácti měsíců, získaných jak při profesionální činnosti, tak i ze soukromých kontaktů s nejrůznějšími hospodářskými subjekty. Základním a jediným měřítkem konečného umístění je četnost nominací jednotlivými respondenty. Přítomní manažeři přebrali týž večer ve Španělském sále Pražského hradu toto ocenění.

2.12.2014 v 12:36 | Karma: 8,29 | Přečteno: 330x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Socialistický prezident Zeman chce žít v kapitalismu

Národohospodářská fakulta VŠE v Praze spolu se spolkem českých právníků Všehrd pořádala v prostorách pražského paláce Žofín celodenní konferenci „25 let kapitalismu v České republice“věnovanou fundované diskusi o unikátním a vskutku dějinném zvratu, který nastal v naší zemi 17. listopadu 1989. I když hlavní řečníci, bývalý a současný prezident republiky Václav Klaus a Miloš Zeman, zastínili zájem médií o další odborné panelové diskuse, budeme se i těmto postupně věnovat, protože se na nich jejich aktéři zabývali nejen vzpomínkami na tento osudný a neopakovatelný den, ale především tím, co jsme dokázali z nabyté svobody po pádu zločinné a zavrženíhodné komunistické diktatury vytěžit pro náš současný i budoucí život. Zajímavé bylo, že se na tuto otázku dívali očima nejen významných politiků a ekonomů, ale i renomovaných právníků a tehdy vznikajících a nyní úspěšných podnikatelů.

19.11.2014 v 18:25 | Karma: 12,34 | Přečteno: 972x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Místo parlamentní demokracie byl nastolen elitářský systém

Datum 17. listopad 1989 vstoupilo do dějin našeho státu vymaněním se ze života ve zločinném diktátorském komunistickém režimu, který byl největším neštěstím, postihující lidstvo v minulém století. Není divu, že si jeho 25. výročí připomíná celá společnost. Zajímavou rozpravu o tom, co jsme z unikátního zvratu, který nastal v listopadu 1989, dokázali vytvořit, a co se díky tomu děje v naší zemi dnes, pořádala Národohospodářská fakulta VŠE v Praze. Na debatu přizvala hlavního aktéra polistopadových změn, jehož ekonomická reforma převedla naší zemi z komunistického marasmu přímo do moderního kapitalismu, člena Vědecké rady fakulty, profesora ekonomie prezidenta Václava Klause. Ten připomněl, že bychom měli především bojovat proti dezinformacím a proti absenci připomínání pozdějších dekád komunismu. „Píše se jen o zločinných 50. letech, ale chybí pochopení pozdějších dekád komunismu. Bez toho nejde vysvětlit, proč skončil tak klidně. Proč se komunismus rozpadl, ale nebyl poražen,“ uvedl profesor Klaus.

10.11.2014 v 12:43 | Karma: 20,44 | Přečteno: 1377x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Svobodní chtějí v roce 2018 slavit skutečnou státní nezávislost

Datum 28. října 2018 je památné tím, že jsme toho dne, po mnoha staletích, kdy nám vládli cizinci, obnovili českou státnost a do čela naší samostatné suverénní země se postavil český vlastenec, profesor Tomáš Garrrique Masaryk. Bohužel v současné době se stalo slovo vlastenec takřka symbolem pro zrádce a ničitele šťastných zářných zítřků ve všeobjímající náruči EU. Všichni političtí eurohujeři a eurofederalisté sice pokrytecky slaví vznik naší samostatnosti a není jim dokonce ani trapné nosit věnce k soše jejího zakladatele prezidenta Masaryka, ačkoliv je jasné, že právě kvůli nim jsme v roce 2003 o jím tak obtížně získanou samostatnost přišli. A to potupně, bez boje, v referendu, v němž po obrovské mediální masáži naši občané hlasovali pro její zánik a pro nový protektorát zvaný tentokrát E

30.10.2014 v 13:01 | Karma: 19,03 | Přečteno: 780x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Chraň nás Bůh před rozpínáním bruselských vládců

Po pádu komunismu a rozpadu Sovětského svazu dalo velkou práci všem postkomunistickým zemím nalézt adekvátní trhy a budovat si kapitalistické hospodářství. Tedy hospodářství založené na volném trhu, nedotknutelném osobním vlastnictví a svobodném podnikání. Když se konečně po zhruba čtvrtstoletí jakž takž situace zklidnila, Rusko přestalo tyto země obtěžovat a naopak se samo začlenilo svojí ekonomikou do kapitalistického světa, tak představitelé EU ve své megalomanské snaze vytvořit největší superstát na světě začali v listopadu minulého roku činit nátlak na připojení zbídačelé Ukrajiny k EU, aniž domysleli možné důsledky svého kroku. Nedomysleli, že Ukrajinu netvoří jen prozápadně cítící občané, ale že její východní polovina je silně proruská a ať se vláda v Kyjevě rozhodne tak či tak, vyvolá se tím obrovské napětí uvnitř země. Co se tím rozpoutalo, víme všichni a netřeba o tom psát.

26.9.2014 v 16:32 | Karma: 29,76 | Přečteno: 941x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Hodně štěstí na věčnosti Ivana, zasloužíš si ho!

V den nedožitých 70. narozenin Ivana Martina Jirouse se s ním do humpoleckého kostela Sv. Mikuláše přišli setkat jeho přátelé. Vědí dobře, že je to nejlepší místo pro toto setkání, neboť církev svatá není omezena jen na věci pozemské, ale má přesah do transcendentna. Zádušní mši svatou pro něj sloužil 22. září 2014 jeho přítel, seleziánský kněz Ladislav Heryán, který pokládá Ivana Martina Jirouse za jednu z největších postav, kterou potkal v posledních deseti letech před jeho smrtí. „Měl jsem to štěstí, že jsem mohl Martina poznat snad nejvíc ze všech lidí, protože knězi lidé sdělí věci, které se jiným neříkají,“ uvedl páter Heryán, podle něhož nebyl mnohými Jirous správně pochopen a doceněn.

25.9.2014 v 9:02 | Karma: 12,73 | Přečteno: 1185x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Václav Klaus v Hongkongu varoval před oslabováním národních států

Profesor Klaus byl pozván do Hongkongu na přednášku Montperelinské společnosti (MPS), prestižního sdružení světových liberálních ekonomů, jejímž je po svém památném mnichovském projevu v září 1990 o nevyhnutelnosti pádu komunismu a přípravě ekonomické transformace váženým členem. Členem Montpelerinské společnosti se může totiž stát pouze člověk, který respektuje principy klasického liberalismu, jimiž jsou individuální svoboda, nedotknutelnost soukromého vlastnictví, svobodný trh, právní stát a světový mír. Což vše tehdejší projev profesora Klause splňoval. Od té doby je zván na její výroční zasedání. V dubnu 2012 byl např. pozván do Marockého království v městě Fezu jako politik, který má podle Montperelinské společnosti nejen zkušenost s pádem totalitního režimu – komunismu – ale ví, jak z něj vytvořit svobodný demokratický režim. Vystoupil tam s úvodní přednáškou na téma Jak dochází k pádům režimů a jak se vrátit ke svobodě? A v září 2013 byl dokonce hostitelem celosvětového setkání nejprestižnějších liberálních ekonomů světa na Pražském hradě. V předvečer konference uspořádal v nádherných Jižních zahradách Pražského hradu pro účastníky jazzový koncert. Na její závěr se ve Španělském sále Pražského hradu za účasti hlavy státu uskutečnilo samotné shromáždění Montpelerinské společnosti s úvodním, jak se bohužel ukázalo prorockým, projevem hostitele prezidenta Klause (Nejen naše společnost, ale i celý západní svět se vydává na hayekovskou "cestu do otroctví"). Letos byl opět pozván na její výroční zasedání do Hongkongu., na němž se sešlo asi 350 členů a hostů ze 34 zemí všech kontinentů. Vzhledem k místu konání konference byla nadprůměrně zastoupená Asie, ale i Austrálie a Nový Zéland. Montpelerinská společnost byla po 2. světové válce v roce 1947 založena velikány liberalismu, jako byli Mises, Hayek, Friedman s hlavní myšlenkou žít v individuální svobodě a nedopustit nástup totaliteráního socialismu, která se dnes zdá být mimořádně aktuální. (podrobně o společnosti píšeme např. v článkuEdwin Feulner: "Prezident Klaus je Margaret Tchatcherovou střední Evropy). Naše republika má tu čest, že jejími členy jsou od září 1990 prezident Václav Klaus a od od roku 1994 bývalý děkan Národohospodářské fakulty VŠE doc. Jiří Schwarz, který je od října 2010 dokonce členem její správní rady s šestiletým mandátem. Je smutné, že naše média věnují takové věci tak malou pozornost. Naštěstí umí pan profesor psát zážitky ze svých cest poutavě sám a ani nyní nezklamal. Přinášíme jeho článek Cesta do Hongkongu po deseti letech v plném znění i s jeho fotografiemi:

22.9.2014 v 9:20 | Karma: 19,73 | Přečteno: 658x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Langer si přeje zásadní výraznou změnu v ideové práci ODS

Před několika dny proběhl v Praze zásadní ideový kongres ODS. Její předseda profesor Petr Fiala na něm vyhlásil kontrarevoluci všech normálních lidí za svobodu a demokracii. A hned nastínil 14 ideových bodů, jak toho chce dosáhnout. Přítomní delegáti svým potleskem vyjadřovali souhlas a rovněž v kuloárech panovalo nadšení pro podporu myšlenek pana profesora. Kongres byl jiný i tím, že tam měli přístup všichni členové, kteří chtějí stranu vyvést opět do světla ramp. Přestože se sjelo kolem tisíce členů, z bývalých známých tváří jich bylo málo. Přijeli jen ti, jimž jde opravdu o zachování pravice v ČR. Jak správně řekl pan předseda "V ODS zůstávají ti, kteří sdílejí stejné myšlenky, ne stejná konta. Ti, kteří selhali, jsou pryč. Krysy opustily loď." Jedním z těch ideově věrných byl bývalý místopředseda ODS, poslanec PČR, ministr vnitra a informatiky a současný předseda správní rady své soukromé vysoké školy CEVRO Institutu a advokát v kanceláři Pečený, Fučík, Langer – MUDr. Mgr. Ivan Langer.

13.9.2014 v 15:04 | Karma: 14,46 | Přečteno: 659x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Profesor Fiala vyhlásil kontrarevoluci normálních lidí

Nemoc reformismu je šílená. Přestaňme regulovat a cpát se do životů lidí. Nezapomněl jsem jaké to je, když chybí svoboda a demokracie. Šel jsem proto do politiky, abychom se tomu začali bránit. Vyhlašuji kontrarevoluci normálních lidí a nikdo mne rozhodně nezastaví! Společnou evropskou politikou se nic nedosáhne. Brusel má na všechno odpověď. Stoupá tím jeho iracionalita. Braňme se Bruselu, buďme hrdí na vzdělanost, kulturu, podnikavost, odvahu tvořit. Buďme hrdí na své rodiny a na svou zem. Potřebujeme vzduch, vzduch svobody. Vláda opakuje všechny proslulé chyby levice. Znevažováním schopných a aktivních lidí se šíří jako mor. Jestli je obětujeme, obětovali jsme kus země. ODS je zpět a má opět pevné ideje - není levice, staré chyby nebude opakovat! MF Dnes nemusí už nic objevovat: V ODS zůstávají ti, kteří sdílejí stejné myšlenky, ne stejná konta. Ti, kteří selhali, jsou pryč. Krysy opustily loď a v ODS se už rozhodně nekrade, pouze je potřeba aby se nebála. Zajímá nás budoucnost. Nic jiného než budoucnost před námi totiž není. Jednejme otevřeně a úspěch bude neodvratný. Nemusíme se ničeho bát. Která jiná strana u nás má lepší tradici než ODS? Je přímou pokračovatelkou Občanského fóra. Je stranou, která pod vedením prvního předsedy Václava Klause vedla a úspěšně dovedla tuto zemi ke standardní parlamentní demokracii. Je politickou silou, která se sjednotila ve víře, že jedině svobodná společnost, tradiční zastupitelská demokracie a svobodný trh nám mohou zajistit dobrou budoucnost. Navazujme na ni, važme si ji, nestyďme se za ni a buďme naplno tím, čí máme být. Svobodnými občany a přesvědčenými demokraty. To není ale jen tradice, je to i úkol pro budoucnost, protože svoboda je neustále a stále více ohrožována. Nebojte se dát nám svůj hlas. Řiďte se svým zdravým rozumem a srdcem! Ne, toto jsme si v naší pravicové redakci nevymysleli. Tyto a mnoho dalších vět zaznělo na 25. kongresu ODS 5. května 2014 z úst jejího předsedy profesora Petra Fialy. Na důkaz uvádíme níže plné doslovné znění jeho úvodního projevu. Vzhledem k jeho délce jsme ho proložili pouze titulky. Myslíme si, že každého pravicově cítícího čtenáře musí pohladit na duši. Čtěte:

8.9.2014 v 9:55 | Karma: 12,20 | Přečteno: 447x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Jediní Svobodní protestují proti diktátu Bruselu

Evropští komisaři zase jednou ukázali svoji, diplomaticky řečeno, nekompetentnost. V době, kdy se celý svět potýká s opravdu vážnými tragickými problémy od Ukrajinské krize po boje v Iráku a Sýrii, tak jim leží na srdci čím vysávají evropské hospodyně drobky. Ne, to není pomluva zarytého europesimisty, ale Evropská komise vyhláškou č. 666/2013 opravdu zakázala od 1. září 2014 „uvádět na trh“ vysavače s příkonem nad 1600 Wattů. Od září 2017 musí dokonce zmizet z trhu i běžně používané domácí vysavače s příkonem nad 900!

26.8.2014 v 17:51 | Karma: 26,77 | Přečteno: 743x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Neskutečné! Předseda ND zatčen za odvahu zastavit Pochod pýchy

Prahou prošel Pochod pýchy a jak známo pýcha předchází pád. I tento pyšný pochod ubližuje zejména samotným homosexuálům. Do té doby, než začali polonazí a zmalovaní takto běhat po Praze, nikdo si ani nevšiml, že tu jsou. Měli zaměstnání, mnohdy velice lukrativní a vážená, a nikomu nevadili. Až když začali vystavovat svoje sexuální chování polonazí před očima všech, začali si normální občané uvědomovat, že něco s nimi není v pořádku. Vždyť přece normální občané neběhají polonazí a zmalovaní po Praze a nevykřikují o svých sexuálních praktikách... Sex je totiž pro ně věc naprosto intimní a nepatří na veřejnost. I když si to nechtějí přiznat, již tímto chováním přiznávají gejové, že s nimi není něco v pořádku. Někteří občané je litují, jiným je nechutné se na to dívat. A i kdybychom toto přešli, tak rozhodně už kvůli dětem a mládeži nepatří pochody o sexuálních praktikách na ulici a podobné nechutné průvody by se neměly konat. Dospělým jsou, diplomaticky řečeno, nepříjemné a dětem mohou zkazit celý život. Když totiž vidí jak jsou všude v médiích tito divní křepčící zmalovaní lidé obdivovaní, mohou si říci, že to je něco skvělého a módního a sklouznout do sexuální úchylky, z níž je jen velmi obtížné se dostat. Až si uvědomí, že vlastně jsou normální a jen si to namlouvali kvůli módě, bude pozdě. Je smutné, že naši politici v honbě za lukrativními posty v EU proti těmto pouličním excesům Západem propagovaných, nezakročí. Že pouze jediná a to ještě neparlamentní strana, Národní demokracie, nalezla v sobě odvahu a odhodlaně šla tento pochod zastavit. A co víc - přímo do nebe volající je, že jejího předsedu Adama B. Bartoše za to odvezla antonem státní policie. V občanech, kteří zažili podobné chvíle v osmdesátém devátém roce to budilo nejen smutek, ale veliké pohoršení. Nikoho, kdo tehdy zvonil klíči na Václaváku nenapadlo, že se podobné akce budou opakovat. Že budou zase zatýkáni občané jen za to, že protestují proti poklesu morálních hodnot společnosti a především mládeže.

19.8.2014 v 13:06 | Karma: 37,41 | Přečteno: 2996x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Chce-li se ODS zachránit, musí se omluvit za Topolánka a Nečase

Pokud chce předseda Petr Fiala dostat ODS ode dna, na nějž ji poslali pánové Topolánek a Nečas, nemusí měnit stanovy, ani se svými věrnými promýšlet změny. Naopak. Autentičtí pravicoví voliči chtějí, aby ODS plnila teze, které původně měla: důraz na volný trh, na svobodu jednotlivce, na nedotknutelnost soukromého vlastnictví, na konzervativní chování - úctu k rodině, k rodičům, k učitelům a ke starým lidem... Prostě chtějí žít v kapitalismu, jaký byl v USA za Ronalda Reagana, v Anglii za Margaret Thatcherové a u nás za Václava Klause před Sarajevským atentátem. Nechtějí jít cestou do otroctví, před níž tak výstižně varoval nositel Nobelovy ceny za ekonomii Karl von Hayek. Profesor Fiala se „pouze" musí jménem ODS omluvit za špatné vlády Topolánka a Nečase a slíbit, že pod jeho vedením se toto bezprecedentní chování premiérů ODS nebude opakovat. Že pod jeho vedením začne ODS opět zavádět svobodnou tržní ekonomiku Friedmanovského střihu. Pokud toto jasně neslíbí voličům a neomluví se za to, co tu tzv. „pravicové vlády ODS“ prováděly po odchodu prof. Klause z čela ODS, pak nepomůže žádný kongres, žádné změny stanov ani výměny lidí.

16.8.2014 v 10:59 | Karma: 11,83 | Přečteno: 458x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Blahopřání otci kardinálovi Dominiku Dukovi

Des slavíme svátek Svatého Dominika, který byl zakladatelem Řádu bratří kazatelů, který později přijal jeho jméno dominikáni. Posláním členů řádu bylo kázat pravdu, tím přesvědčit zbloudilé nevěřící o mylnosti jejich názorů a přivést je nazpět do lůna katolické církve. Sám velice sečtělý a vzdělaný kladl sv. Dominik důraz na dobré teologické vzdělání svých druhů, aby dokázali dobře rozpoznat i potírat bezbožné názory. Posílal je proto na nejprestižnější univerzity do Paříže, Bologni či Oxfordu. Celoživotní studium se mělo stát pro budoucí kazatele formou odříkání a sebeovládání. Není tedy náhodou, že nejvýznamnější vrcholně scholastičtí filozofové Albert Veliký a Tomáš Akvinský byli dominikány.

4.8.2014 v 17:01 | Karma: 17,27 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Václav Klaus byl oceněn za zavedení kapitalismu u nás

Profesor Václav Klaus obdržel letos v Petrohradě mezinárodní Leontiefovu medaili za příspěvek k ekonomickým reformám v ČR. Cena je spojena se jménem jednoho z velkých ekonomů 20. století, se jménem nositele Nobelovy ceny Vasilije Leontiefa, který vyrostl a svá prvotní vysokoškolská studia prožil sice v Petrohradě, ale po svých dalších studiích v Německu se přestěhoval do USA, kde byl dlouhá desetiletí profesorem ekonomie na Harvardské univerzitě. Byl to uznávaný profesor Harvardské university oceněný za své práce Nobelovou cenou a ocenění mezinárodní Leontiefovou cenou je mezi ekonomy vysoce ceněno. Že je cena předávána v Rusku, protože se v něm profesor narodil, je nedůstojné politicky podbarvovat a svědčí pouze o neinformovanosti našich novinářů, kteří medaili Václava Klause presentovali jako ocenění prezidentem Putinem za kamarádství s ním. Namísto aby byli hrdí na to, že máme mezinárodně ceněnou osobnost v naší jinak tolik ušmudlané současné politické representaci.

3.8.2014 v 17:51 | Karma: 21,68 | Přečteno: 1261x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Kardinál Dominik Duka zve občany k modlitbě za národ

Jeho Eminence Dominik kardinál Duka, OP žehná a povzbuzuje všechny občany, kterým není osud našeho národa lhostejný, aby vytrvali, a zve každého 28. dne v měsíci v 16.15 hodin na modlitbu za náš národ do Svatováclavské kaple katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha, odkud přejdou do baziliky sv. Jiří k hrobu sv. Ludmily, babičky patrona naší země, sv. Václava. Budou se tam jednou měsíčně modlit níže uvedenou modlitbu za náš národ. Nejbližší modlitba se koná 28. července 2014. Vydavatel naší revue, Kulturní komise ČR, se za tento počin pana kardinála Duky plně staví, a prosí všechny občany, i nevěřící, kterým není osud naší země lhostejný, aby ho přišli podpořit v této mimořádné bohulibé službě naší zemi. Prosím, přijďte všichni, kterým není osud naší vlasti lhostejný 28. července do Svatovítské kaple pronést již desátou modlitbu za svou zem!

27.7.2014 v 11:29 | Karma: 14,40 | Přečteno: 1040x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

1.světová válka- událost, z jejíchž důsledků žijeme dodnes

V tomto roce uplyne 100 let od 26. července 1914, kdy byla vyhlášena Rakouskem-Uherskem válka Srbsku, která přerostla v první globální válečný konflikt a následný civilizační předěl, který nevratně změnil svět i naší dobu. Rozhodně nešlo jen o jakousi švejkovskou karikaturu typu „Zabili jste mi synovce, dostanete přes držku“, ale o konflikt, který Evropu, jež do té doby byla rozhodující mocenskou velmocí světa, uvedl na cestu k zániku a v pozici globální velmoci ji poprvé vystřídaly Spojené státy americké. Šlo totiž o konflikt, který rozmetal předchozí společenský řád a nastartoval proces změn vedoucích k rozkladu do té doby zažitých společenských norem. Vznikl konflikt, který nastartoval dvě zrůdné totality dvacátého století a díky tomu společenská násilí v rozsahu, který byl do té doby nepředstavitelný. Mentalita válečných generací realizovala v myslích lidí tzv. občanské svobody. V důsledku toho byla bez odporu v Evropě akceptována násilná komunistická a nacistická hnutí. Ano, 1. světová válka otevřela dveře bolševismu a posléze nacismu.

30.6.2014 v 17:24 | Karma: 14,19 | Přečteno: 1276x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Psí guláš a psí jatky nepatří do vyspělých zemí Evropy

Otřesné pohledy na zubožená zvířata už budou, alespoň v ČR, možná brzy minulostí. Domácí mazlíčci již nebudou končit na talířích cizích restaurací, neboť budou zlikvidovány nelegální psí jatky. Kromě toho u nás přestanou fungovat i nelegální psí množírny, kde jsou psi chováni v otřesných podmínkách jen kvůli zisku množeni mezi sebou, dokud totálním vyčerpáním, hladem nebo jiným týráním nepojdou a neprodaná či nemocná štěňata umírají bez pomoci...

26.5.2014 v 9:51 | Karma: 19,31 | Přečteno: 1700x | Diskuse| Ostatní

Ivana Haslingerová

Vyšla další nejčtenější a nejrozšířenější kniha světa -Bible Reynek

Vydavatelství Euromedia Group, k.s., Andrease Kaulfusse vydalo po Bibli Dalí další jedinečnou bibli v tzv. jeruzalémském překladu Františka X. a Dagmar Halasových, obohacenou tentokrát o dosud nepublikovaný soubor 105 dokonale reprodukovaných grafik významného českého malíře a básníka Bohuslava Reyneka nazvanou Bible Reynek. Protože se jedná o ucelený soubor z Reynekova díla, obsahuje kromě biblických námětů vážících se k obsahu biblických textů i motivy všedního života, které však autor zobrazuje s takovou něhou, že do knihy zapadají aniž si čtenář uvědomuje, že to nejsou ilustrační obrázky jako tomu bylo u Dalího, který ke svatým textům tvořil působivé expresivní ilustrace podle toho jak na něj zapůsobily. Podrobně jsme o této události psali v článku Senátem zněl sborově Otčenáš. První vydání Jeruzalémské Bible u nás tzv. Bible Dalího vyšlo jen ve 444 tiscích a bylo v knihkupectvích i přes značnou cenu okamžitě rozebráno. Věřme, že i Bible Reynek se bude stejně líbit.

20.5.2014 v 15:40 | Karma: 12,61 | Přečteno: 942x | Diskuse| Ostatní