Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je podlé a odporné od našich médií nepodloženě pomlouvat mrtvé

Naše tzv. seriózní média Právo, Lidové noviny a dokonce i Parlamentní listy se několik dní po smrti z ničeho nic pustila do nepodložených pomluv Petera Kovarčíka ve věci, která se údajně odehrála před více než dvěma lety. Nejenže je nechutné pustit se do tragicky zemřelého člověka několik dní po jeho smrti, když na to měla nejméně dva roky času za jeho života. Zarážející je především to, že se do něj pustila na základě informace jakéhosi Petra Soukenky, o níž on sám říká, že ji nemá ověřenou. Vyvstávají tudíž nejméně dvě otázky: Proč se média nepustila do pana Kovarčíka během těch dvou let jeho života, aby se mohl bránit a zbaběle čekala na jeho smrt? Proč média presentují s takovou vervou nepodloženou informaci aniž se pokusila jako seriózní média informaci ověřit i z jiných zdrojů? Velice to připomíná podpásovou kauzu o vymyšlené švýcarské vile prezidenta Klause. Tehdy také pustila jasný Kalouskův výmysl do éteru a co bylo platné omluvit se po volbách, že se mýlila. O Sarajevském atentátu raději pomlčím! Je přece všem zkušeným politikům jasné, že cokoliv se jednou pustí do veřejné diskuse, to žije dál již svým životem a občané to vezmou za pravdu. 

 

http://fragmenty.cz/media/k2/items/cache/fdde1da287ef645878d672d35edb2d9e_L.jpgProfesor Klaus přednáší na Vysoké škole ekonomické v Prazesnímky: Ivana Haslingerová, Fragmenty 

Pro neznalé uvádím, že pan Peter Kovarčík byl úspěšný filmový a muzikálový producent, neboť byl schopný marketingový odborník. A protože byl osobním přítelem prezidenta Václava Klause, byl pokládán za vlivného politického lobbistu a tedy byl velmi dobrým terčem pro média. A co tedy na něj vytáhla média ještě i po smrti?

http://fragmenty.cz/images/IMG_4234_130503.jpg

Právo zveřejnilo, že ředitel českého Nadačního fondu proti korupci Petr Soukenka napsal v dopise Zahraniční švýcarské generální prokuratuře, která ho požádala o právní pomoc při šetření  švýcarského účtu, k němuž měl přístup zesnulý Peter Kovarčík: Podle neověřené informace by suma 25 milionů EUR (600 milionů korun) mohla pocházet z úplatků souvisejících s amnestií vyhlášenou bývalým prezidentem České republiky, Václavem Klausem.“  Neboli sám pan Soukenka si kryje záda tím, že upozorňuje že je to neověřeno, neboli jeho dohad.

Proč tedy tolik povyku kolem nějaké domněnky ředitele nějakého nadačního fondu?

No přece proto, že nejde ani tak mrtvého Petera Kovarčíka, ale díky Soukenkově nepodložené zmínce o amnestii se samozřejmě jedná o stále úspěšného a podle jeho odpůrců až o velice živého profesora Václava Klause. A když nejsou jeho nepřátelé schopni kopnout si do něj za jeho skvělou práci, kterou pro republiku odvedl a stále odvádí, tak se holt i tohoto stébla chytnou.

Je to naprosto stejné jako když vypustil kdysi Miroslav Kalousek domněnku o Klausově švýcarské vile, nebo o tom, že doktor Bátora je fašista. Co na tom, že je Láďa Bátora čestný a skvělý člověk. Tehdy ho potřebovali s panem knížetem vyhodit z ministerstva školství neboť tam dostal za úkol kontrolu nad hospodařením s fondy, nehledě k tomu, že svými Pochody na Hrad a Hovory na pravici byl pravdoláskovcům trnem v oku. Vždyť oni přece jsou tou jedinou a slušnou pravicí, tak co to vykřikuje ta Bátorova Akce  D.O.S.T.  o nalezení nějaké jiné, skutečné autentické pravice. 

Aby bylo jasné, nechci se pouštět do debaty o tom jak přišel producent Kovarčík k tomu či onomu kontu. O tom nic nevím, stejně jako pan Soukenka. To je věcí švýcarské prokuratury, aby to zjistila. A mezi námi mne to nezajímá. Pouze mne zaráží proč se s takovou razancí  naše seriózní média pustila do nepodložené informace o Klausově amnestii. Proč někomu vlivnému ještě dva roky po odchodu z výkonné politiky tolik vadí Václav Klaus?

Komu asi vadí ještě po odchodu z výkonné politiky Václav Klaus? Komu je nebezpečný?

http://fragmenty.cz/images/IMG_4123_130503.jpg No samozřejmě zase týmž, kteří proti němu způsobili podpásový Sarajevský atentát, který vedl k pádu jeho úspěšné vlády s růstem HDP 6,4%. Vlády, o níž současní významní ekonomové tvrdí, že za ní byla zlatá doba naší ekonomiky, která se nestala nikdy předtím a ani se už asi hned tak nestane. Co na tom, že naše republika na to tehdy doplatila několikaletou měnovou krizí a že od té doby nedokázala již žádná vláda sestavit nezadlužený rozpočet, což přivedlo naši zem do více než 1,5 bilionového zadlužení. Jen když zakomplexovaní politici slavili úspěch. A když ani za tuto cenu se jim nepodařilo profesora  Klause zničit, tak se od té doby chytají každé příležitosti. A půl milionu na kontě mrtvého producenta, to by byla pane bomba. 

Prezident Václav Klaus k tomu říká: "Zcela vylučuji, že v souvislosti s prezidentskou amnestií mohlo dojít k jakýmkoli projevům korupce. Proto považuji za absolutní nehoráznost a drzost spojovat mnou vyhlášenou amnestii s nějakými údajnými úplatky. Pan Kovarčík se o amnestii mohl dozvědět až ve stejnou chvíli jako miliony našich spoluobčanů, tedy z mého novoročního projevu 1. ledna 2013 ve 13 hodin. Do té chvíle se nikdo nepovolaný o chystané amnestii dozvědět nemohl. Nikdo proto ani nemohl žádnou korupci organizovat. Je podlé a odporné, že se takové, ničím nepodložené pomluvy vynořují jen pár dní po smrti pana Kovarčíka, který se již nemůže bránit. To považuji za mimořádně odsouzeníhodné. Celá akce mi až příliš připomíná mou údajnou švýcarskou vilu. Tehdy jsem se před pomluvami bránil právní cestou, tentokráte o tom uvažuji také!"

I když je chování těch, kteří poskytují médiím podobné informace je nechutné, vlastně je to dobrá zpráva. Tento útok na profesora Klause svědčí o tom, že jeho  obrovské nasazení, které projevuje v řízení svého Institutu přináší hmatatelné ovoce. Je jasným dokladem toho, že i po odchodu z výkonné politiky je stále jistým kruhům nebezpečný.

Všichni jeho příznivci i on sám by měli mít z něho radost, protože je dokladem toho, že je stále velmi obávanou součástí naší politiky. Věřím, že ho nezlomí stejně jako ty předchozí útoky a "s hlavou vzhůru pojede dál" a že ještě dokáže pro náš národ mnohé udělat. 

© Kulturní komise ČR

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Haslingerová | pondělí 6.4.2015 18:19 | karma článku: 18,43 | přečteno: 1443x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik