Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J83o90s44e54f 14P24o64t76r

4. 8. 2014 19:39

Prožil jsem v době pokrokového, na vědeckém základě založeného,  světlou komunistickou budoucnost očekávajícího reálného socialismu 40 let .

Při pohledu zpátky se marxismus-leninismus jeví jako nové náboženství, které mělo nahradit vše co bylo předtím. Zkuste si vzít ateistický slovník, najít si atributy náboženství a zjistíte, že charakter M-L tomu plně odpovídá.

Dál bych chtěl připomenout, že k instalaci této nové víry bylo v SSSR povražděno na 50 milionů lidí a při jeho

 demontáži  v  80. letech se na celé 1/6 světa nenašel ani jediný člověk, který by pro to obětoval život.

Bohužel u nás totální vymývání mozků komunistickou diktaturou způsobilo, že ideím M-L věří dodneška na 80% lidí.

Pro ty, kteří to zažili, bych chtěl připomenout, pro ty kdo to nezažili bych chtěl přiblížit M.-L. vyznání víry, kterým reálný socialismus po 40 let tvrdým násilím vymýval mozky : Miloval budeš : Stranu a vládu, Sovětský svaz (toho na věčné časy), dělnickou třídu, pokroková a osvobozenecká hnutí světa. Nenávidět a bojovat budeš proti : Válečným štváčům z Wall Streetu, německým revanšistům, šlechtě, katolické církvi a Vatikánu. Přičemž - tábor míru a socialismu  za největšího nepřítele nepovažovat atomovými zbraněmi vvyzbrojené USA,  ale středovvěkými halapartnami a 2 tisíce obyvatel se honosící  Vatikán. Všechno nejlepší pro kardinála Duku.

1 0
možnosti
AK

To snad nemyslíte jinak než jako vtip.

Nebo si skutečně myslíte, že 80 % lidí věří "ideím M-L" tak jak jste je definoval?

Pokud ano, pak vám pomoz Pánbůh...

2 0
možnosti
VV

Paní Haslingerová,

já přeji panu Dukovi, aby přestal mluvit do politiky a staral se o svoje, jak vy tomu říkáte "ovečky".

Vám přeji, abyste přestala tzv. nevěřící, dle Vašeho označení, považovat za zbloudilé. Já jsem, dle Vašeho označení, zřejmě tzv. nevěřící, případně ateista a za zbloudilého se nepovažuji. Můj názor je stejně relevantní jako Váš, ale za zbloudilou Vás nepovažuji, považuji Vás za člověka, který má na určité věci jiný názor.  

Přestaňte mě proto urážet Vašimi žvásty o "zbloudilosti". 

Dále do toho přestaňte už konečně cpát komunisty. Ateisté existují i jinde, než kde komunisté měli, v určitých dobách, jakýsi vliv. 

Na vztah k náboženství stačí prostý rozum oproštěný od předsudků.

7 2
možnosti
JC

Já se k Vám přidávám. Pan Duka by se opravdu měl starat o ten svůj spolek, neplést se do veřejného politického života a nesnažit se všude cpát.

A autorka by měla vážit slova o ateistech.Rv

3 3
možnosti
Foto

Já také přeji kardinálu Dukovi aby se stal pevným sloupem R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik