Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Českoletos  nedočerpá až 24 miliard z evropských fondů, tedy polovinu z toho, co dá stát za 30 let církvím za zabavený majetek." názor europoslance Zdechovského...

0 0
možnosti
Foto

Jak plyne z dosavadní diskuse, budou modlitby velmi potřebné. Náš národ má vedle přemýšlivých jedinců i ty, kteří jsou naplnění zlobou a potřebou kopat okolo sebe. Nicméně i pro ně je evangelium dobrou zprávou, neboť na vinici lze dojít i hodinu před západem slunce a dostat odměnu jako ti, kteří jsou na ní od rána.

Bylo by zajímavé zjistit, zda-li jsou spokojeni se svým životem a zda-li se jim po vylití jejich žluči do tohoto blogu uleví.

3 1
možnosti
Foto

Nesmíte být pane Vodvářko tolik naplněný zlobou, kopat okolo sebe a vylévat svoji žluč na blogu.

Potom jistě budete spokojený i Vy se svým životem.

2 3
možnosti
Foto

Podobné šaškárny jako motlitby za národ mám hrozně rád.

To je jako když se církevní preláti v minulosti modlili na obou válčících stranách za úspěch vojáků ve válce.

Proč kardinál Duka raději nevyzve ukrajinské katolíky na západní Ukrajině, aby přestali vraždit svoje bližní, tedy pravoslavné křesťany na východě Ukrajiny, proti kterým rozpoutali občanskou válku?

Motlitba za národ ze strany kardinála Duky je podobně trapná, jako ten mediální cirkus kolem našich vojáků, kteří byli zabiti v Afghánistánu.

3 4
možnosti
MK

Však Vás se to netýká, tak nechápu proč to komentujete. Jinak na východní Ukrajině nejsou katolíci toliko zastoupeni, ale hlavně jsou tam pravoslavní. A to jak Rusové a i Ukrajinci. A ukrajinská pravoslavná církev, spadající pod moskevského patriarchu vydala prohlášení, kde vyzývá separatisty ke složení zbraní. A pokud Vás to zajímá podobné prohlášení vydal k ruských separatistům i Moskevský patriarcha Kirill a poslal list představiteli řeckokatolické pravoslavné církve na Ukrajině Lubomyru kardinálu Huzarovi, kde zdůraznil, že i přes tuto těžkou dobu Pravoslavná a Katolická církev stojí při sobě v duchu sbližování a společné ekumeny.

2 2
možnosti
KD

Ja bych rekl, ze kardinal Duka bude mit nyni hodne starosti s restituovanym majetkem, tak by se nemel zatezovat starostmi o narod. Narod si bez katoliku poradi sam !

1 5
možnosti
Foto

Jo, už se jednou snažil ..... pak chodily prádelní koše rezolucí a výzev k trestům smrti do soudních síní .... ;-ORv

3 1
možnosti
Foto

Jen aby to někdo neohodnotil jako šíření poplašné zprávy ("jsme na tom tak katastrofálně, že je nutné se modlit za náš národ.... "). 

Slovo národ (v j.č.) bych kvůli "multi-kulti" puristům raději také vynechala, aby snad náhodou nepojali nějaké neadekvátní podezření.

Osobně mám pochybnosti, že by modlitba byla účinnější než každodenní práce (samozřejmě zásadně bohulibá).

4 0
možnosti
Foto

Tuto akci znám a celkem pravidelně kvůli ní do Prahy jezdívám.

Jen si dovoluji upozornit autorku, že kodex blogera zapovídá nadpis článku či perex pouze velkými písmeny. Tak si to raději opravte.

3 3
možnosti
Foto

nyní, ožebračeni církevními restitucemi, budeme tu modlitbu potřebovat Rv

3 5
možnosti
Foto

A o co Tě ožebračily "církevní restituce"? Ty sis dělal zálusk na nějaký ten majeteček, až bude uvolněna blokace? Tak to pak chápu řev Tvůj i Tvých soudruhů z rudé i oranžové partaje ;-)

5 2
možnosti

To je od něho hezké. Národ bude platit po 3 generace u nás skomírající instituci její dobré bydlo a tak se alespoň za ten národ pomodlí. Jen aby to bylo něco platné.

5 4
možnosti
Foto

K48a33r90e17l 76M29á73d36l17e

27. 7. 2014 11:56

Mezi to, o co jsem v roce 1989 usiloval, určitě nepatřily církevní restituce. A není tím, že bych měl mozek vymytý bolševickou propagandou - moji prarodičové opustili ŘKC už během první republiky. Bližší podrobnosti si bohužel nepamatuji. Když na to někdy u nedělního oběda přišla řeč, příliš jsem to nevnímal, neb to pro mne jako tehdy malého pacholíčka bylo naprosto nezajímavé téma.

5 1
možnosti
Foto

Potom žádám, ať mne kardinál Duka ze svých motliteb vynechá.

4 4
možnosti
Foto

Jenže ty to potřebuješ jak čuník drbání, Jaromírku ;-)

3 4
možnosti