Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tři tisíce tři sta třicet tři

Co se vám vybaví, když slyšíte číslovku tři tisíce tři sta třicet tři? Je to tři tisíce tři sta třicet tři stříbrných stříkaček, které přeletěly přes tři tisíce tři sta třicet tři stříbrných střech?

Tento jazykolam se mi vybavil, když mi došlo, že můj dnešní blog na iDNES.cz bude mít pořadové číslo 3333. Na jednu stranu velice pěkné číslo, na druhou stranu mne z něho trochu mrazí, protože si uvědomuji, kolik času už uteklo od okamžiku, kdy jsem zde zveřejnil svůj první blog.
Na podzim to bude 15 let, co jsem tu v pondělí 19. října 2009 zveřejnil první blog s názvem „Češi nejsou ateisté“. S určitou nostalgií jsem si ho našel a podíval se i pod něj do diskuze.

Při tom vzpomínání mi také došlo, jak se za těch 15 let změnila doba. Už jen ta diskuze pod blogy byla úplně jiná, než dnes. Nejpilnější a nejdrsnější byli diskutéři skrývající se pod přezdívkou, protože tehdy mohl ještě diskutovat každý. Bylo také mnohem méně témat, která byla tabu. Dalo se vlastně psát o čemkoli, protože taková tehdy byla doba.
Pohlaví byla jen dvě, neřešil se gender a nikoho u nás nenapadlo, že by mohl být nebinární. Také jsme nepochybovali o tom, že manželstvím může být jen vztah muže a ženy. Většina sociálních sítí byla teprve buď v plenkách nebo v hlavách těch, kteří na nich později neskutečně zbohatli. Neexistovalo ANO ani SPD...

Ale vraťme se k blogu. Byl svobodnější, protože, jak už jsem zmínil, taková byla tehdy i naše společnost. Tím pádem bylo zdejší prostředí drsnější a bylo možné téměř vše. To do diskuzí lákalo individua, která si přišla jen vybít zlost nebo se potřebovala vyblít z blbé nálady. Pak přišla nová pravidla a diskuze se trochu umravnily.

Díky blogu jsem za těch 15 let našel pár dobrých přátel, které bych bez něho nikdy nepotkal. Vlastně totéž platí i obráceně, protože jsem tu potkal i lidi, kteří mne po pár článcích zařadili mezi své úhlavní nepřátele a i kdybych napsal cokoliv, tak na tom nic nezměním.
V diskuzích jsem se učil reagovat i nereagovat. To druhé je mnohem těžší. U některých diskutérů už dnes také předem vím, co bude obsahem jejich příspěvku.
S některými z vás jsem v diskuzích dokonce i „válčil“, protože na něco máme odlišný názor, ale pořád mezi námi není nevraživost, čehož si vážím. To ale platí jen u lidí, kteří si tak jako já uvědomují svou omylnost a nemají problém poopravit svůj názor, když zjistí, že byl chybný.

Jak už jsem zmínil, to číslo 3333 je na jedné straně velice pozitivní, ale na druhé straně si uvědomuji fakt, že se blíží chvíle, kdy napíšu svůj poslední blog. Jaké číslo bude mít? Dostanu se na tři a půl tisíce, čtyři tisíce nebo snad na další krásné číslo 4444?
To není podstatné.
Když jsem začal psát, šel jsem do toho s přáním, aby každý můj blog přinesl radost mně, když ho budu psát, a alespoň jednomu člověku, který ho bude číst. Pokud se mi to podařilo, tak jsem tři tisíce tři sta třicet třikrát přispěl někomu k lepší náladě, což není vůbec špatné.

Děkuji vám všem, kteří mé blogy čtete. Zvláštní díky patří vám, kteří pod nimi reagujete v diskuzi. Pokud je to k tématu, poskytujete mi důležitou zpětnou vazbu. Když je to jen k mé osobě nebo k mému povolání, beru to jako součást vaší terapie či detoxu.
Zvláštní díky patří iDNES.cz za prostor, který mi poskytl. Děkuji i všem adminům, minulým i současným, za jejich trpělivost, se kterou mi pomáhají, když se mi něco zadrhne a také za to, že mne vždy slušně upozorní, když se někdy vlastní blbostí nebo neznalostí dostanu za hranu kodexu.
Zdravím i všechny blogerské kolegyně a kolegy. Je to fajn, že tu vedle sebe mohou tvořil lidé s rozdílnými názory. My staří i vy mladí. Ti, kteří berou blogování jako soutěž o co nejvyšší karmu, stejně jako ti, kteří se sem „jen“ přicházejí podělit o svůj pohled na svět.

Mějme dnes prima den.

Autor: Vlastík Fürst | středa 24.4.2024 8:12 | karma článku: 17,73 | přečteno: 304x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

Díváte se rádi na své fotky? Třeba na momentky ze svého dětství? Nebo na ty maturitní či dokonce svatební? Já osobně se k tomu dostanu jen velmi zřídka, přesto je mám rád.

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 12,44 | Přečteno: 171x | Diskuse| Osobní

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

Nedávno se mi vybavila hláška z filmu „Byl jednou jeden polda“. Konkrétně památná slova policejního patologa: „To si, pane kolego, takhle operuji, operuji a najednou koukám! Já pitvám, pitvám!“

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,29 | Přečteno: 618x | Diskuse| Osobní

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

Pánové, už jste někdy něco podobného slyšeli? Pokud ano, jak jste se cítili? Určitě to není nic, co byste vyhledávali. A co teprve, když to o vás řekne nebo napíše žena?

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,79 | Přečteno: 682x | Diskuse| Osobní

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

Nedávno jsem v autě poslouchal velice zajímavý rozhovor. Moderátorka si povídala s lékařem, ale překvapivě ne o tělesném zdraví, ale spíše o tom duševním.

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,30 | Přečteno: 792x | Diskuse| Společnost

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

Už jste někdy o někom řekli, že je feťák nebo notorik? Tak nepěkně nazýváme ty, kdo si vypěstovali závislost na drogách, a to i na té, která zabíjí nejvíce lidí – na alkoholu. Dnes mám ale na mysli jinou závislost.

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,99 | Přečteno: 533x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 3336
  • Celková karma 29,74
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.