David Evan

Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x

Seznam rubrik

David Evan

Paní Slonková, proč nám lžete?

Robert Čásenský z postu šéfredaktora iDnes odešel a na jeho místo přišla paní Sabina Slonková. Obával jsem se změny k horšímu a taky že tato změna nastala. Přečetl jsem si dneska ráno "Příběh Lindy: Moje upřímnost mě stála manželství" na OnaDnes a okamžitě jsem zjistil, že je to zjevně vymyšlený příběh, který si s ničím nezadá s vymyšlenými příběhy z Aktuálně.cz, odkud Slonková přišla. Jenže na Aktuálně.cz nemůže psát blog jen tak někdo, toto privilegium tam má jenom hrstka vyvolených, takže nyní využiji této možnosti na iDnes, abych paní Slonkové napsal co si o tom všem myslím.

18.11.2013 v 11:36 | Karma: 26,41 | Přečteno: 3269x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Pohádky České národní banky

Rozporuplnost a rozpaky. Tak by se daly hodnotit reakce na intervenci České národní banky vůči české koruně, kterou banka už druhý týden oslabuje na kurzu kolem 27 korun za Euro. Výroky některých ekonomů mě v tomto ohledu pobavily natolik, že jsem se rozhodl je zaznamenat pro budoucí generace, aby pochopily proč je země v tak nedobré ekonomické situaci. Slyšeli jsme v uplynulých dnech mnoho pohádek. Pohádku o deflační spirále, Pohádku o pomoci českým exportérům, Pohádku o tom, že naši exportéři budou svým zaměstnancům přidávat, Pohádku o tom, že budou nabírat nové zaměstnance, Pohádku, že se zdražování příliš nedotkne potravin, Pohádku o tom, že se zdraží potraviny jenom z dovozu, zatímco ty české zdražovat nebudou, Pohádku o tom, že bude mírná inflace kolem 1,3 procenta. Pojďme si nyní, “milé děti“, jednotlivé pohádky převyprávět, jak to tenkrát vlastně všechno bylo...

16.11.2013 v 11:45 | Karma: 30,93 | Přečteno: 1141x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Pražský slum

Hlavní město nám začíná nějak "slumovatět". Nebo aspoň se mi to zdá. Zatímco se vynakládají miliardy korun na prodloužení metra A z Dejvické do Motola a připravuje se další trasa metra z Písnice na Pankrác, včera jsem ve vestibulu stanice Dejvická musel překračovat zajímavé uskupení kbelíků, které zachytávaly prosakující vodu ze stropu (větší foto ve fotogalerii). Vzhledem k tomu, že tato stanice v srpnu oslavila 35 let od svého otevření, říkal jsem si, jestli by si nezasloužila nějakou tu zevrubnější rekonstrukci. Ale asi na ni jen tak nedojde.

15.11.2013 v 14:26 | Karma: 15,42 | Přečteno: 923x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Bude Věra Čáslavská generálem?

Sedminásobná olympijská vítězka a nositelka Řádu republiky Věra Čáslavská si podala “žádost o udělení hodnosti“ k policejnímu prezidentovi a čerstvě jmenovanému brigádnímu generálovi Martinu Červíčkovi. Dnes jednasedmdesátiletá Čáslavská v žádosti píše, že by se těšila z hodnosti majora, ale neodmítla by ani hodnost vyšší. Ve svém dopisu naráží na rok 1971, kdy byla nečekaně vyhozena ze sportovního oddílu Rudá hvězda, oddílu Ministerstva vnitra. Z jejího dopisu cítím pocit nezadostiučinění a křivdy. Jestli nově povýšený policejní prezident naší bývalé veleúspěšné sportovní gymnastce vyhoví nebo ne, těžko předjímat. Domnívám se ale, že by její žádosti vyhovět mohl.

13.11.2013 v 13:05 | Karma: 17,03 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Poslední dny válečných veteránů

Asi bych byl špatným učitelem, který se zajímá o historii a vojenství, kdybych se v dnešním blogu nevěnoval včerejšímu Dni válečných veteránů. Podle statistik těchto mužů a žen u nás žije na dvanáct stovek, ale rok od roku tento počet klesá. Není se co divit, vždyť od konce druhé světové války uplynulo bez mála sedmdesát let a tito lidé tak ve většině případů mají za sebou devadesátku. V uplynulém roce zemřel například generál Tomáš Sedláček nebo výsadkář z paraskupiny WOLFRAM Robert Matula, oběma bylo 94 let. Ze zhruba stovky parašutistů, kteří se do protektorátu Čechy a Morava během druhé světové války vysadili, žije už jen jednadevadesátiletý Jaroslav Klemeš, kterého jsem na záběrech ze včerejší slavnosti na Vítkově zahlédl. Je tedy docela možné, že otevíráme jednu z posledních dekád, kdy se této slavnosti budou veteráni ještě účastnit. Budu se dneska věnovat některým veteránům, se kterými jsem přišel do styku, ale nejprve mi dovolte, abych začal jednou aktuální vernisáží.

12.11.2013 v 20:18 | Karma: 13,50 | Přečteno: 565x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Proč nevěřím doktorům

Kardiovaskulární onemocnění (KVO) čili onemocnění srdce a cév patří mezi nejčastější příčinu úmrtí v Evropě a v USA. Česká republika se s téměř šedesáti tisíci úmrtími ročně řadí na špici tohoto neslavného žebříčku, toto číslo odpovídá zhruba jedné polovině všech úmrtí u nás a KVO tak jsou daleko před druhou nečastější příčinou úmrtí, kterou jsou nádorová onemocnění. Všechna nádorová onemocnění dohromady se sedmadvaceti tisíci úmrtími ročně představují kolem 23% úmrtí, čili o celou jednu polovinu méně než je tomu u onemocnění kardiovaskulárních. Většinu kardiovaskulárních úmrtí si vyžádá ischemická choroba srdeční (ICHS) a až za ní je cévní mozková příhoda (CMP). Jenom v Evropě na tyto choroby ročně zemře údajně na čtyři milióny lidí a není tak divu, že se mluví o epidemii. Mezi hlavní rizikové faktory patří vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol, kouření, nevhodná životospráva a nevhodná strava. A právě o těch dvou posledních bodech bych chtěl nyní promluvit. Jsem totiž přesvědčen o tom, že doktoři v tomto ohledu dávají svým pacientům zcela zavádějící rady.

11.11.2013 v 21:40 | Karma: 24,65 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Muslimské šátky do školy nepatří

Když jsem učil na jedné nejmenované střední škole, měl jsem v jedné třídě dva hochy, kteří seděli přímo naproti katedře v první lavici a přezdíval jsem je “kosí bratři“. Bratři to sice nebyli, zato si oba dva libovali v raperských čepicích s rovným kšiltem, které ovšem pochopitelně nejraději nosili nakřivo, čímž mi připomínali výše zmíněnou známou ptačí dvojici z kresleného večerníčku. Většina učitelů, nebo abych byl úplně přesný učitelek, nemělo pro tuto jejich libůstku velké pochopení. Já jsem je za to ale nikdy nepeskoval. Za prvé mi nepřišlo příliš vhodné, abych skoro dospělé lidi napomínal kvůli čepici na hlavě a za druhé nejsem velkým příznivcem starosvětských názorů, že by člověk měl v místnosti smeknout, že by se mělo zouvat před dveřmi nebo že učitel má vždycky pravdu. Jsem zkrátka v tomto ohledu poměrně tolerantní, na druhou stranu si myslím, že muslimské šátky do škol nepatří.

10.11.2013 v 21:44 | Karma: 24,58 | Přečteno: 1664x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Zlodějské dluhopisy Ministerstva financí

Byl jednou jeden podnik, a ten podnik měl sto zaměstnanců. Na začátku roku se dostal do finančních potíží a tak se trojčlenné vedení rozhodlo, že než aby propouštěli zaměstnance, půjčí si v bance jeden milión korun. S bankou se domluvili na desetiprocentním úroku za rok a zavázeli se, že do konce roku vrátí částku 1,100,000. Zaměstnancům řekli, že mohou být rádi, že nikoho nepropustili, a že proto od teď budou každému strhávat z platu jeden tisíc korun, dokud půjčka nebude splacena. V průběhu roku se k zaměstnancům postupně doneslo, že jeden člen vedení si užil drahou zahraniční dovolenou, druhý si koupil nové auto, a třetí prohýřil velkou sumu peněz v kasinu. Asi by Vám to přišlo jako zlodějna, asi by se Vám to moc nelíbilo. Podobným způsobem ale ve své podstatě fungují i státní spořící dluhopisy.

9.11.2013 v 12:15 | Karma: 23,06 | Přečteno: 975x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Nový černošský starosta New Yorku

New York má nového starostu. Stal se jím Bill de Blasio, který v přímém souboji porazil republikánského kandidáta českého původu Joea Lhotu. De Blasiovo jméno mi připomíná příjmení jednoho Američana, se kterým jsem coby student pracoval na Floridě ve skladu. Jmenoval se příjmením de Bosio. Obě jména jsou evidentně italská. Dvaapadesátilrtý demokrat de Blasio má ale kromě italských předků i předky německé a s afroamerickou manželkou Chirlaine McCeayovou, se kterou jsou spolu přes dvacet let, mají dvě děti, osmnáctiletou Chiaru a šestnáctiletého Danteho. Celá rodina se aktivně zapojila do předvolební kampaně a právě to nakonec, jak se zdá, sehrálo klíčovou roli. Rodinná harmonie, soudržnost a otevřenost, kterou se v kampani rodina prezentovala, měla rozhodující vliv na zvolení de Blasia sto devátým starostou New Yorku. Ne, de Blasio skutečně není Afroameričan, ale jeho syn nosí výrazné afro, má afroameričanku za manželku a dá se očekávat, že k afroamerické menšině bude mít větší ohledy a pochopení než jeho dva předchůdci republikáni Bloomberg a Giuliani.

8.11.2013 v 11:39 | Karma: 13,14 | Přečteno: 777x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Policejní razie v growshopech

Policie České republiky od pondělí po celé zemi realizuje zásahy v tak zvaných growshopech. Má za to, že pokud někdo prodává květináče, hnojivo a zahradnické substráty, může tím někoho navádět k pěstování konopí a tím páchat trestný čin šíření toxikomanie. Přijde mi docela příznačné, aniž bych chtěl někomu dělat reklamu, že například na growshop.cz mají ve svém logu nikoli konopí ale jahodu. Možná, že kdyby se growshopy jmenovaly jinak, třeba “zahradnické potřeby pro pěstování trávy“, že by je policie nechala na pokoji. Ale slovo growshop je podezřelé, zní to skoro stejně jako pověstný nizozemský coffee shop, kde si můžete legálně koupit marihuanu. A policii se skutečně údajně podařilo objevit nějaké ilegální pěstírny, zadržet neurčené množství sušené marihuany, obvinit několik osob, takže už teď se dá říct, že akce je velmi úspěšná. Nevím kolik policistů se do této akce zapojilo, kolik razií se provedlo a v kolika městech. Když ale občas vidím před nějakou školou, jak tam kouří desetileté děti, říkám si, že by nebylo na škodu, kdyby se i tady aspoň jednou za čas nějaký ten uniformovaný policista objevil. Ale toho se asi jen tak nedočkám.

7.11.2013 v 8:16 | Karma: 17,94 | Přečteno: 747x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Politická rozhodnutí Nejvyššího a Ústavního soudu

Nejvyšší soud na sebe v posledních dnech upozornil dvěma protichůdnými rozhodnutími. Poprvé v podstatě zakázal olomouckému vrchnímu státnímu zástupci stíhat trio bývalých poslanců za ODS Fuksu, Šnajdra a Tluchoře. A podruhé včera když umožnil pokračování stíhání Davida Ratha. Proč se v prvním případě na jednání exposlanců imunita vztahovala a ve druhém se na Ratha nevztahovala? Hrála v tom nějakou roli stranická příslušnost nebo to v posuzování pro Nejvyšší soud nehrálo žádnou roli? Nevím, ale přijde mi divné, že jediným kdo může být v kauze tří exposlanců v tuto chvíli stíhán je Petr Nečas, který jim v podstatě všechny ty trafiky nějakým způsobem dohodil. Tomu se říká, jestli se nepletu, pro dobrotu na žebrotu. Ale i Ústavní soud vzbuzuje některými svými rozhodnutími kontroverze. Ať už to byla Lisabonská smlouva, nebo třeba zrušení snížení platů soudcům, či třeba změna výpočtu starobního důchodu ve prospěch vysokopříjmových lidí.

6.11.2013 v 6:00 | Karma: 28,60 | Přečteno: 1246x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Cože, vy nemáte slože?!

Potkal jsem nedávno svého bývalého žáka a zastavili jsme se na kus řeči. Zjistil jsem, že ho to ve škole nebaví a že u nich ve třídě nejsou žádné hezké holky. Když jsem se s ním chtěl rozloučit, tak se mě ptá: „Pane učiteli nemáte nějaký slože?” Odpovídám mu: „Cože?“ A on na to: “Cože vy nevíte co jsou to slože, jestli jako nemáte pět korun?” Já říkám: „Nemám, bez tak by sis koupil kusovku.“ Když mi na to řekl, že by si koupil lízátko jenom mě tím utvrdil, že mu nic nedám. Konečně jsme se rozloučili a každý jsme mohl jít po svém. Je velmi zajímavé jak je Český jazyk variabilní a tvárný. I ve dvacátém století vznikala nová slova, slovo robot, které použil Karel Čapek ve své hře, se dokonce stalo celosvětově běžně používaným pojmem. Nebo například slovo rozhlas navrhl používat redaktor J.D. Richard v článku Národních listů ze dne 21. května 1924. Toto slovo se rychle vžilo a nahradilo tak dosavadní nečeské výrazy broadcasting a radiotelefonie.

5.11.2013 v 12:00 | Karma: 23,42 | Přečteno: 1758x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Je Lucie Bílá rasistka?

Mavungu Mbudi nebo též David Mavungu Mbudi pochází z Konga. Jelikož se asi domnívá, že má talent na zpívání, přihlásil se do soutěže Česko Slovensko má talent na Primě. Že to s tím zpěvem není až tak valné zjistil Mavungu už v loňském talentu, protože jeho projev u poroty vzbudil spíše rozpaky, než aby nějak zaujal. V letošním roce se pokusil o velký comeback, ale znovu narazil. Největší problém s ním měla porotkyně Lucie Bílá, která jeho loňský výkon příliš neustála a ten letošní návrat už vůbec ne. Velice emotivně se o něm vyjádřila, že je to “zákeřný, nebezpečný a jedovatý stvoření“. To asi proto, aby příští rok už nedorazil.

4.11.2013 v 5:29 | Karma: 16,24 | Přečteno: 2807x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Andrej Babiš a Pavel Bělobrádek spolu nalezli vzácnou shodu

Nejedná se ovšem o shodu úplnou, nýbrž pouze osmdesátiprocentní. Alespoň takto velká část údajně tvoří průnik jejich programů, což zjistila blesková analýza, kterou si nechalo zpracovat hnutí ANO. Nejsem si ale jistý, jestli tento údaj je vzhledem k možné koaliční spolupráci příliš pozitivní. Zjistil jsem totiž, že například genetická sekvence člověka a šimpanze je z 98 procent stejná a o nic povzbudivěji nezní ani shoda genetické sekvence člověka a krysy, která činí údajně 70 procent. Z pohledu těchto čísel se i osmdesátiprocentní programová shoda může jevit jako značně neuspokojivá.

2.11.2013 v 2:10 | Karma: 20,66 | Přečteno: 909x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Jsem otrávený z Václava Moravce

Václav Moravec je otrávený. Nelíbí se mu, že jeho dvacet tři kolegů podalo podnět k Radě ČT, ve kterém píší, že jim vadí určité zásahy do vysílání zpravodajství. Tímto podnětem jsem se podrobně zabýval ve svém včerejším blogu, takže můžete sami posoudit, co si o něm myslím. Jsem otráven Václavem Moravcem, když se postavil proti svým dvaceti třem kolegům, kteří mají pocit, že vyčerpali všechny možnosti a tak se legitimně obracejí na Radu ČT, aby se jejich podnětem zabývala. Václav Moravec řekl, že mu vadí, že jeho dvacet tři kolegů zůstalo v anonymitě a že tak nevyjadřují správný občanský postoj. Mně to až tak nevadí, ale inspiroval mě k tomu, že jsem se rozhodl vyjádřit svůj občanský postoj tím, že podám na vedení zpravodajství ČT trestní oznámení.

1.11.2013 v 12:33 | Karma: 42,15 | Přečteno: 13493x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Česká státní televize?

Měl jsem včera díky iDnes.cz možnost se seznámit se stížností dvaceti tří moderátorů, redaktorů a editorů z České televize, která byla adresovaná Radě ČT, ta by se jí měla na svém příštím zasedání zabývat. Stěžovatelé poukazují na zásahy do nezávislosti zpravodajského vysílání. Je to jistě vážný podnět a předseda Rady Milan Uhde přislíbil, že vznese požadavek, aby generální ředitel ČT Petr Dvořák tuto záležitost prošetřil a o výsledcích Radu ČT následně informoval. Petr Dvořák se tím chce vážně zabývat a přizvat k prošetření nezávislého auditora.

1.11.2013 v 2:51 | Karma: 12,91 | Přečteno: 886x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Za rozkolem ČSSD stojí její nízká morálka

Milenky, korupce, zpronevěra, lži, podvody, pijanství, obžerství, pletichářství, protekce, kmotrovství a žádná sebereflexe, nebo chcete-li zjednodušeně lži, sex a prachy, tedy celkově nízká morálka, to jsou podle mě hlavní důvody nynější krize uvnitř České sociální demokracie. Jenom ty tvrdý drogy mi tam chybějí, ačkoliv, kdoví..Vzpomeňme na Davida Ratha, který od května loňského roku sedí ve vazbě za úplatkářství, vzpomeňme na Michala Haška, který údajně svojí milenku dotoval z veřejných peněz, vzpomeňme na Jiřího Paroubka, který se rozvedl kvůli mladší a atraktivnější překladatelce Petře, připomeňme si Romana Onderku, primátora Brna, který po městě jezdil s mafiánskou espézetkou, připomeňme si otevřenou podporu homosexualismu při průvodech Prague Pride a vyjde nám obrázek, který tu dneska máme. Stranu v morálním rozkladu, kde slovo nic neznamená, nedrží se sliby, ani dohody, zkrátka naprostý morální úpadek.

31.10.2013 v 11:38 | Karma: 24,66 | Přečteno: 945x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Proč Zeman zbaběle mlčí?!

Moravák Moraváka nepodrazí pokud se mezi ně nedostane jeden aktivní důchodce z Vysočiny. Moraváci jsou lidé bodří a ve většině případů také snad lidé dobří. Bohuslav Sobotka i Michal Hašek jsou Moraváci a nijak to neskrývají. Michal Hašek je hejtmanem Jihomoravského kraje a Bohuslav Sobotka byl lídrem tohoto kraje v předčasných volbách. Bohuslav Sobotka je předseda ČSSD a Michal Hašek její statutárním, nebo chcete-li prvním místopředsedou. Zkrátka dva kohouti na jednom smetišti, a když se do toho zaplete jeden důchodce z Vysočiny je jasné, že tohle nemohlo dopadnout dobře.

30.10.2013 v 9:28 | Karma: 33,00 | Přečteno: 1734x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Politické strany, braňte se!

Minulou volební sobotu odpoledne ve volebním štábu zelených zavládla euforie, po té co se na obrazovce, kterou všichni ve štábu napjatě sledovali, objevila u jejich volebního zisku magická 3 procenta. Propukl jásot a veselí. V tuto chvíli bylo jasné, že strana od státu dostane každoroční příspěvek ve výši šesti miliónů korun na činnost, i když se do parlamentu nedostane. V celkovém součtu se ale jedná jenom o drobné, jednotlivé strany si za volby mezi sebou rozdělí celkem kolem půl miliardy.

29.10.2013 v 13:43 | Karma: 14,54 | Přečteno: 494x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Otevřený dopis prezidentu republiky Miloši Zemanovi

Vážený pane prezidente, v den našeho státního státku si Vás dovoluji oslovit, neboť jsem znepokojen Vašimi včerejšími výroky, které se týkají povolebního vyjednávání. Dnes slavíme 95. výročí založení samostatného československého státu, a tak bych Vám rád připomněl, že prezident republiky po vzoru Tomáše Garrigua Masaryka by měl svými výroky společnost spojovat a nikoliv rozdělovat.

28.10.2013 v 8:06 | Karma: 39,57 | Přečteno: 2373x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Babišův ukrutný volební veletoč

“Nevím, neznám, jsem nezkušený, jsem tady poprvně!” Takto fundovaně se včera odpoledne kolem čtvrté hodiny vyjádřil Andrej Babiš ohledně možné podpory či nepodpory jeho hnutí při hlasování o důvěře nové vládě, kterou by sestavila ČSSD jako vítěz voleb samostatně nebo společně s nějakým koaličním partnerem. Zároveň jsme se mohli dozvědět, že je s prozatímním volebním výsledkem spokojen, protože tím prý bude schopen zastavit nástup levice, a že na výboru strany bude navrhovat, aby hnutí ANO 2011 do vlády po volbách nevstupovalo. Jenže potom Babiš předvedl takový názorový veletoč, že se jednomu z toho málem zamotala hlava.

27.10.2013 v 3:25 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3339x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Blonďatá romská holčička

Je to pozoruhodné, ale je to tak. Čtyřletá blonďatá, modrooká holčička Maria, která byla v Řecku odebrána svým romským opatrovníkům na základě toho, že se jim příliš nepodobala a testy DNA ukázaly, že nejsou její rodiče, je skutečně Romka. Její rodiče jsou Bulhaři Atanas a Saša Rusevovi, potvrdily to testy DNA. Rusevovi jsou údajně ve vazbě, Maria je v dětském domově a její řečtí “adoptivní“ rodiče čelí obvinění z únosu a falšování dokumentů. Takové skóre je pochopitelně nejtíživější pro dítě samotné, neboť se svými řeckými rodiči vyrůstala od malička, a jak je vidět na obrázku velkou radost ze svého "zadržení" nemá.

26.10.2013 v 0:43 | Karma: 12,63 | Přečteno: 968x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Skromný papež František a hamižný Duka

Papež František je proslulý svou skromností. Odmítl například bydlet ve Vatikánu v Apoštolském paláci a dal přednost skromnému dvoupokojovému bytu v penzionu svaté Marty vedle baziliky svatého Petra. Přerušil tím více jak stoletou zvyklost, podle které papežové okupovali luxusní apartmá v nejvyšším patře Apoštolského paláce, kde měli k dispozici přes deset místností a terasu s výhledem na Řím.V tomto týdnu dal o sobě papež František vědět znova, když sáhl k téměř nevídanému kroku a na tři měsíce pozastavil činnost německému biskupovi z Limburku, známého jako “biskup luxusu”.

25.10.2013 v 13:42 | Karma: 26,66 | Přečteno: 1208x | Diskuse| Ostatní

David Evan

FUCKovníček Davida Černého

Tak to vypadá, že se to babí léto letos nějak opozdilo a taky, že se moc dlouho nezdrželo. Dneska je pošmourno, včera bylo taky pod mrakem, jenom v to pondělí bylo krásně, to se opravdu povedlo, vypadá to ale, že to bylo letos asi naposled. Jakoby se léto skutečně na chvíli vrátilo, bylo příjemných nějakých osmnáct dvacet stupňů, na dvaceti stanicích dokonce padl teplotní rekord, obloha byla modrá bez mráčku, sluníčko svítilo a po Vltavě plul vztyčený prostředníček výtvarníka Davida Černého, který mířil kamsi směrem k Hradu.

23.10.2013 v 14:32 | Karma: 13,94 | Přečteno: 698x | Diskuse| Ostatní

David Evan

Karel Gott si přisladil kávu (o trochu víc)

Karel Gott bude volit Babišovo ANO 2011. Neřekl to sice explicitně, ale z jeho opatrných výroků to jasně vyplývá. Mám si kvůli tomu kávu osladit o trochu víc? Nebo si do ní mám rovnou nalít půl litru Babišova mléka z olomoucké Olmy? Jestli mě na volbách v poslední době něco štve, tak je to právě to, jak se umělci politicky vymezují. Martin Dejdar, když podpořil v prezidentských volbách Miloše Zemana, byl veřejně ostrakizován. Nakonec se to nějak urovnalo, ale nepříjemná pachuť stejně zůstala. A tak se ptám, mají se naši umělci veřejně hlásit k nějaké politické straně?

22.10.2013 v 13:11 | Karma: 42,36 | Přečteno: 16216x | Diskuse| Ostatní