Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Za rozkolem ČSSD stojí její nízká morálka

Milenky, korupce, zpronevěra, lži, podvody, pijanství, obžerství, pletichářství, protekce, kmotrovství a žádná sebereflexe, nebo chcete-li zjednodušeně lži, sex a prachy, tedy celkově nízká morálka, to jsou podle mě hlavní důvody nynější krize uvnitř České sociální demokracie. Jenom ty tvrdý drogy mi tam chybějí, ačkoliv, kdoví..Vzpomeňme na Davida Ratha, který od května loňského roku sedí ve vazbě za úplatkářství, vzpomeňme na Michala Haška, který údajně svojí milenku dotoval z veřejných peněz, vzpomeňme na Jiřího Paroubka, který se rozvedl kvůli mladší a atraktivnější překladatelce Petře, připomeňme si Romana Onderku, primátora Brna, který po městě jezdil s mafiánskou espézetkou,  připomeňme si otevřenou podporu homosexualismu při průvodech Prague Pride a vyjde nám obrázek, který tu dneska máme. Stranu v morálním rozkladu, kde slovo nic neznamená, nedrží se sliby, ani dohody, zkrátka naprostý morální úpadek.

lidovky.cz

David Rath je zloděj, aspoň to tedy tvrdí prezident Miloš Zeman. Ale je to také člověk, který proslul tím, že žil s manželkou a zároveň si vydržoval ještě milenku, kterou se nijak netajil. Pamatuju si na jeho legendární interpelaci na předsedu vlády v době, kdy se ještě po Sněmovně mohl pohybovat zcela svobodně a bez dozoru, ve které Petru Nečasovi vyčetl milenku Nagyovou, neboť už v té době začal jejich vztah vyplouvat na povrch. A myslím, že to byl Vít Bárta, který tehdejšího hejtmana Středočeského kraje usadil, že nemůže pokrytecky moralizovat, pokud sám otevřeně přiznává dva vztahy.

 Když byl Rath loni v květnu zadržen s krabicí od vína, velmi se hovořilo o tom, že to sociální demokracii poškodí v podzimních volbách do Senátu a do krajských zastupitelstev. Nakonec se tak nestalo, protože mezi tím přišly další aféry, například s letouny CASA, ve které pro změnu figurovala místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Vlasta Parkanová. Před Davidem Rathem vzbudilo jisté morální otázky i chování Jiřího Paroubka, který se téměř po třicetiletém manželstí rozvedl se svou ženou Zuzanou, se kterou měl již dospělého syna Jiřího. Je beze sporu zajímavé jak se čeští premiéři krátce po skončení svých funkcí, rozvádějí a berou si svoje milenky, Paroubka následoval v roce 2010 Mirek Topolánek s Lucií Talmanovou a letos i Petr Nečas s Janou Nagyovou.

 Mimochodem by mě zajímalo, jak to nyní u Paroubků doma vypadá, Jiří Paroubek už není dávno tím vlivným chlapákem se sexy mozkem, kterého si paní Petra před šesti lety brala, dneska už není ani poslancem, jeho strana NS-LEV21 ve volbách propadla, nedosáhla ani na dotace od státu a tak se nabízí otázka, čím se bude Jiří Paroubek živit, v jednašedesáti letech už naštěstí si myslím nemá do důchodu daleko, tak to jistě nějak už doklepe. Nebo by si do té doby mohl přivydělávat u manželky v jejím vydavatelství..

 Dneska se mluví hlavně o čtveřici Hašek, Škromach, Tejc a Zimola, ale neměli bychom také zapomínat na již zmíněného Romana Onderku. Byl to totiž on, kdo v neděli na předsednictvu ČSSD navrhl, aby předseda strany Bohuslav Sobotka rezignoval. Onderkův morální kredit utrpěl poprvé před pěti lety, když opustil svoji manželku i s tříletým synem kvůli milence. Milenku si našel přímo v práci, tedy se asi nemusel ani moc namáhat, stala se jí jeho podřízená náměstkyně. Ale není to bohužel jediný poklesek, který má na svém kontě.

 Velké otázky také vzbudilo jeho studium na soukromé vysoké škole Karla Engliše v Brně, v roce 2009 obhajoval svoji ne příliš povedenou bakalářskou práci, která byla jednak krátká a jednak pravděpodovně i opsaná, neboť v ní chyběly četné zdroje. Podle předsedkyně akreditační komise byla tato práce tak slabá, že neměla být ani připuštěna k obhajobě. Onderka se však tímto nezdarem nenechal odradit a pokračoval ve svém studiu dál na Vysokém technickém učení v Brně, kde si vysloužil titul MBA, kterým se tak může pyšnit za svým jménem.

 Pokud je řeč o Onderkovi, nesmíme zapomenout na jeho orloj, které vešel ve známost jako brněnský falus. Zatímco Pražáci se scházejí “pod ocasem na Václaváku“, Brňáci si dávají rande “u falusu“. Tento nevkusný projekt, který stál dvanáct miliónů korun a roční provoz stojí půl miliónu, pochází rovněž z Onderkovi dílny. Když si Onderka nechal od odborníků poradit, jak zvýšit zájem o město Brno, vznikl podivný slogan “Žít Brno”, za který zaplatil pouhých šest set tisíc korun českých.

 A když už jsem v úvodu vzpomněl na Onderku jako na řidiče, tak bych připomněl i dva přestupky, kterých se v této roli dopustil. Ta známější je z loňského dubna, když při couvání z parkoviště brněnského Magistrátu srazil šedesátiletou svatebčanku, která si způsobila lehké zranění a musela podstoupit vyšetření v nemocnici. Dechová zkouška u Onderky byla negativní a tak policie dospěla k závěru, že nehodu zavinila žena, která tak po zásluze dostala pokutu.

 Méně známý je přestupek, když se Onderka v srpnu 2011 ve svém služebním voze proháněl s Michalem Haškem více než šedesátikilometrovou rychlostí v zóně, kde platí padesátka. Pokutu nikdy nedostal, a že by se o to jakkoli zasadil zcela odmítl. Je tedy zřejmé, že Roman Onderka je pěkný šíbr, jak se dneska hezky česky říká, aby se nemuselo použít slovo mafián nebo kmotr.

 Onderka už ale členem užšího grémia strany není, a navíc se utajené schůzky v Lánech podle všeho neúčastnil, tak se o něm tak hlasitě nemluví jako o ostatních. Je to jenom další bodrý Moravák, který držel basu s ostatními Moraváky, neboť jak známo Moravák Moraváka nepodrazí, pokud se mezi ně nevklíní jeden aktivní důchodce z Vysočiny.

 

 

 P.S. Mimochodem jedná se o hyperbolu, což je literární pojem nebo útvar, který se používá v literatuře a rétorice. Chápu, že někteří méně vzdělaní lidé z diskuze mého včerejšího článku tyto pojmy neznají, ale to neznamená, že tyto útvary nebudu kvůli nim ve svém blogu používat. Snad by bylo lepší, kdyby se tito literární analfabeti dovzdělali.

Autor: David Evan | čtvrtek 31.10.2013 11:38 | karma článku: 24,66 | přečteno: 945x
  • Další články autora

David Evan

Ideová konference ODS přinesla staré novinky

Po představení vládního ozdravného balíčku se konala ideová konference ODS, na které se převážně chválili politici této vládní strany a "bolestivé" kroky vlády, které by v příštím roce měly přinést úspory ve výši 95 miliard korun.

14.5.2023 v 12:00 | Karma: 24,24 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

David Evan

Hospodaření České pošty by měl prověřit Nejvyšší kontrolní úřad

Tak se usnesla Sněmovna na včerejší mimořádné schůzi. Už několik týdnů se nemluví o ničem jiném než o rušení tří stovek poboček státního podniku, který se vicepremiér Vít Rakušan společně s vládou rozhodli zachránit...

20.4.2023 v 11:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 392x | Diskuse| Společnost

David Evan

Když ani dvě datové schránky nestačí. A není to protiústavní?

Od začátku roku lidé houfně ruší svoje živnosti, jenom aby jim nebyla zřízená datová schránka. Na některých úřadech je až desetinásobný nárůst žádostí o rušení živností. Proč se datové schránky netěší velké oblibě u veřejnosti?

2.3.2023 v 15:07 | Karma: 30,49 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost

David Evan

Jak jsem koupil ukrajinské těstoviny za 18 korun

Ministerstvo zemědělství si chce posvítit na některé zemědělce, potravináře a obchodníky, otázkou je přiměřenost jejich marží. V hledáčku jsou některé obchodní řetězce a také základní potraviny jako cukr, vejce, mouka..

28.2.2023 v 13:16 | Karma: 21,06 | Přečteno: 990x | Diskuse| Společnost

David Evan

Vláda Petra Fialy: Vláda rozpočtové odpovědnosti?

Nejvyšší kontrolní ústav (NKÚ) tvrdí, že se vláda Petra Fialy nechová vzhledem k veřejným financím dostatečně odpovědně. Fiala se brání, že za vše může energetická krize a válka. Mnohé kroky české vlády jsou nicméně kontroverzní.

1.12.2022 v 9:53 | Karma: 33,01 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Kazaň a Helena. Ruská a americká jaderná ponorka se přiblížily na dohled

13. června 2024  22:12

Na Kubě, kam tento týden dorazily ruské bojové lodě, se nachází i americká jaderná ponorka USS...

„Jako impérium si musíme podrobit barbary.“ Ruský moderátor rozzuřil Číňany

13. června 2024  22:11

Ruský propagandistický moderátor Sergej Mardan silně pobouřil čínské uživatele sociálních...

USA se bezpečnostně zavázaly Ukrajině na 10 let. Koordinovat zbraně má NATO

13. června 2024  21:18,  aktualizováno  21:41

Zelenskyj a Biden v Itálii podepsali desetiletou americko-ukrajinskou bezpečnostní dohodu zaměřenou...

Medveděv nevyloučil do budoucna pokoutní jaderné útoky proti Západu

13. června 2024  21:29

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv zveřejnil ve čtvrtek nové výhrůžky namířené proti Západu....

  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1997x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik