Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Five (126.)

... a tak víš, zde v této zemi již nějaký čas stále něco podnikáme, protože se zde otevřel trh s podnikáním a právě proto, že všichni jsme a jsou součástí jistého Vesmírného podniku již vlastně od počátku psaní či spíše dění toho starého příběhu či KNIHY KNIH, tak ono aby nedošlo k přetržení těch nití neviditlených do kterých se kde kdo ani neví někdy jak chytí, ale stejně časem ať je to ten neb  ten, stejně bude polapen, protože u nás se říkat od pradávna, že NA KAŽDÝ PTÁČEK BÝT VELMI OSTRÝ HÁČEK a tady lidi často rádi také chytají ryby, tedy loví, když si prohlédneš přes své možnosti, tak jak to děláš se shora tady tuto jeho zemi, tedy mou a naší, i když nyní zdá se býti spíše v kaši, tak ono za ten čas tady vstupovat lidi a někteří zase vystupovat tak jako když jedeš vlakem někam daleko kde mnoho mnoho dní a mnoho mnoho stanic být a někteří prostě jednou až na konečnou, třeba proto, že ví proč tam jedou a třeba proto, že je jen baví jet vlakem a jsou přesvědčení, že až se lokomotiva otočí a přejede na druhou stranu, tak zase pojedou zpět, ale zatím nikde nebýt konec a tak u nás jet ti lidi třeba do práce a kontrolovat jisté pasažery, jiní jen tak na výlet třeba někam kde je rybník či jezero anebo řeka, aby si chytli nějakou tu rybku a měli zase vánoce, protože rok od roku zde více a více hladovět anebo odříkat si, tak jak to křesťanský řád káže a Bohu Slunce a hojnosti se to nezamlouvat, protože se to nějak příčit  zase s jeho vírou a vůbec bytím a souvisením. Bohu to ovšem nevadí, protože oni už mu dali tolik věcí a také toliik k němu mluvili, že také o něm říkají, že Život je hořký Bohu dík, což Boha těší, že mu děkují, ale on si stejně myslet svoje a říkat si, že může být i sladší, ale zase tady mnoho včel a oni rády sedat na sladké a vosy na med a tak různě tady být. No ale každý člověk prostě když tak sedět u vody aloivt a lovit, tak někdy má štěstí, že chytne malou rybku a někdy se poštěstí chytit i velkou a to jsou panečku potom hody. každopádně i ten křesťaský řád v jistých základech říkat, že  je třeba Bohu obětovat a proto tady být Bůh, ale obětovat se někde jinde, kde si hrát jako Bůh a On věřit, že nikdo nemá rád, když se někdo jej snaží napodobit či atrapovat jej anebo někoho Jeho jménem nazývat, to je jako kdybych třeba řekl Officer, že je Zloděj, tak věřit, že ji to naštvat i když tak daleko od pravdy zase nebýt, ale to netýkat se nyní officer přímo, ale tak kolem dokola a všude možně.

Ono totiž když se ještě vrátím k té nehodě,  proč Policie hledat a shánět před vánoci  svědky může mít i jiné věci a Já Ti říct, jak  Král či Bůh se na to koukat, protože ono  dneska to tak velmi rychle letět že se člověk  ani nenadat a během noci změní kabát tedy  uniformu. Ono to není nic neobvyklého,  protože lid tady již dlouho být zvykly na to,  že se rády kabáty mění, že co se politiky  týče, která nám jít vzorným vzorem jak žít a  nekrást a mít se dobře a když se nám nelíbit  třeba oranžová i když se podepsat pod ní a  potom se zalíbit modrá anebo jiná barva i  když všechno na počátku bylo červené, tak  zase podepsat jiný slib anebo přísahu a pak  ji nedodržet.

On měl to štěstí, že v životě kde slova mají  svou plstnost přísahal pouze dvakrát.

Poprve když byl malý kluk tak u nás byl  takový klub a tomu se říkat Jiskra a tam on  složit slib či přísahat, prostě on tam říct, tak  jako kdyby jí říct do očí anebo něco slíbit, že  Slibuje zde přede všemi, jako Jiskra jasná,  že bude chránit anebo chtít žít pro svou zemi  aby byla šťastná.

Ale tam nebýt konkrétně o jakou jeho zem  se jednat, tak on prvně tam kde žít, pak  klidně tam, kde co krve jeho se týče a pak  tam ke žít a kde se pohybovat, protože  země je vlastně pořád kolem dokola a mu to  asi tak se stát, protože on vždy ten slib  nějak neporušil.

Podruhé on zase...

ten druhý slib anebo to, co on přísahat bylo když jít na vojesnký výcvik do armády, ale on jí to říct asi až jindy, protože u nás to být tak, že pořád muset schovávat kdejaký papír ze strachu, protože nikdy nevíš kdo za dva za tři roky na tebe něco vytáhne, že máš zaplatit anebo dlužit i když kolikrát joni být rychlejší než česká pošta až se divit, i když si říkat, že je to jejích problém,že se měli do roka nebo dvou ozvat když něco chtít a když nic neříkat, tak už to asi nechtít anebo nepotřebovat a tak až on někdy najít ten text který on musel říct a přísahat a podepsat i kdyžse tam hovořilo o ČESKOSLOVENSKÉ FEDERATIVNÍ REPUBLICE, KTERÁ JIŽ NEEXISTOVAT, TAKŽE TO BERE JAKO ŽE UŽ SE HO TO NETÝKAT KDYŽ ONI JÍ ZRUŠIT, protože to jako když kdysi se přísahala věrnost Králi a když Král nebýt, tak už mít od něj klid a vymýšlet jiné věci, tak asi tak nějak až si udělat doma pořádek, protože to je pořád jako když mít vidle a pole a pořád přehazovat seno až si říkat, že nevím jestli oni chtít tak, aby člověk jako mít dva byty v jednom bydlet a v tom druhém mít archiv a skladiště jako někde na úřadě s tím anebo v tom jak mu vždycky říkat babička: Nikdy nevíš kdy to budeš potřebovat. Což nějak v životě nemít rovnováhu s přijímaním a vylučováníma z vesmírných energetických věcí i se zdravím nakonec.

On o tom Jí psát, protože jej včera napadnout, že možná Policii křivdit, protože oni třeba říkat pravdu a taky proto, že nechtít nazlobit officer, protože babička říkala, že nikdy nevíš, co se Ti kdy může sejít.

Protože on chtít, aby officer neměl pocit, že když Ona mluvit, tak lhát anebo říkat nepravdu, protože Ona vždycky říkat, že všechno je v pořádku a podchycené.

Ale potom on nevědět zase, proč oni tedy shánět svědky a napadnout jej dvě možnosti, protože ono jich vlastně ani víc být nemůže ve skutečnossti.

Tou první je, tedy že nebýt peníze, protože být za ten čas někde jinde a o tom se mluvit i ve zprávách a tak on věřit, že officer stále být ve střehu aby vědět co kde se říkat, aby být v obraze a nikdy nebýt zaskočen, protože potom on dpadnout jako včera Ministr průmyslu Kocourek v kauze s prodanými státními dluhopisy, co být pak a dít se, když vláda dluhopisy státní neproplatit či nevyplatit? Ono už jen to slovo dluhopis mi přijde tak nějak jako nechápavý krok že asi jako když Já přijít za officer, která mi říct, že mít u ní pokutu za až 1500 Kč a Já Jí je dát a pak Jí říct ať mi půjčit dvě stovky , že ještě potřebovat na poštu zaplatit složenku a že jí je někdy při nějaké příležitosti vrátit.

Což On tedy Já se před časem o tom na Facebokissa se bavit, ale mu tam říct, že se nebát, že to jsou velmi cenné věci a že je o ně dobře postaráno. Po včerejšku tomu věřit a už se tady ničemu nedivit.

On sice tady taky někdy napsat nějaké věci co on chtít a nejen on chtít a z královského rádia se ozve večer, že na to jsme malí páni anebo mít krátké páky, ale ono to nevadit, protože ty věci hrát pořád stejně a navíc ony existovat případně i páky z jiných stran a taky věřit, že po včerejšku se zase kombjanu povedlo natankovat plnou nádrž paliva a trochu mít dobrý pocit, že něco znamenata přispět i když to jiným nepřijít, ale oni si to zase nějak mezi sebou říci tak jako od jisté události všechno. takže tak nějak v základě ty věci být a dít se.

On to hlavně tak dneska psát, právě proto, že když je podzim a člověk schová tričko amusí se teple obléci avyhledat bundu anebo kabát, tak i uniformy vyměnit se někdy musí z letních na zimní a tak se prostě někdy z obyčejného officer přes noc stát žodlák spravedlnosti a on to tak cítit, ale to spojeno s vírou a tak různě podle toho jak kombajn jede a jaké brázdy se tvoří, protože královské vojsko za ten čas udělalo už velký kus práce tak jako...

a více ctít jiné zákony, protože tam za smrtí se to jinak brát, jsou tam poněkud přísnější a stručnější pravdila tak, aby měl člověk či dotyčná bytost více času na jiné věci a pozorování a všímaní si jistých detailů, kkteré jsou spíše proti jěho Já, ne toho co si myslí, ale co cítí, že je proti jeho být sám sebou a proto je lepší  na některé věci nespěchat a neacht je poněkud uležet či vyzrát.

No a on mít také rodinu jistou a ona se taky někdy sem tam upozornit ať na ní nezapomene či snad nezapomene a tak on mít sestřenici a on když už nevědět kudy tak si jí postěžovat a říct,

tak si představ Drahá sestřenko jaké věci se zase dějí a co se všechno člověk nedozví a jak je to všechno krásně vymyšlené.

Ono člověk si sice řekne, že na něco nemá anebo nemá čas, ale když se naučí ten svůj vesmírný program používat tak v sobě budit myšlenky které jej vést a hlodat jako myši někde v hromadě zrní.

A třeba jednou za devět dní, měsíců či let je třeba něco dotáhnout co je odkládané do konce a ono vlastně za jistých okolností to jde za těch devět dní a nemuset se nic protahovat,a le bohužel ještě cesta k zámku není čistá a pořád ještě nějaký les a strom anebo hráz anebo zeď, ale pomalu už to..to je jak ta čínská, tak taky podléhá zubu času a v jistých pevných základech se hroutí.

A tak ono někomu to začne vrtat hlavou a bue se chvíli na základě jiných zjištění věcí a uvědomění si, že ty jo, tak je to celkem jednoduché, či no tak by to mělo být anebo no on mi mluví anebo to mi mluví přímo z duše a to stačí a pak se nenapadně začne zabývat něčím dalším, protože jej to nenechá klidným. prvada může se chvíli zdát jako aktivní blbec v očích jiných, který spíše jak se říká a stále je zažitý, že je spíše třídní nepřítel,ale není třída jako třída, ono se vždycky najdou nějaké ty nové známosti.

Vlatně jsem ti zapomněl říct, že ono když oni hledat svědky a nenajít je a kamery všechno zachytit a nestačit to soudu jako důkaz věrohodný, tak potom tam ty kamery nebýt, když tam být a záznam nemít, tak jej někdo smazat, obvykle někdo něco maže, když chce něco zakrýt buď sám sebe, nebo někoho jiného, takže pokud to nebýt normální auto a ten řidič mladý normální řidič, tak potom to být jiné auto, policejní, hasičské anebo sanitka, všchechno se ,může stát a jiné možnosti neexistovat, potom když oni si nedělat pořádek prvně doma u sebe, tak potom to tak být a když soud to nebrát jako podstatnou věc mimo čtyřleté hloupě a draze placené povídání právníků a advokátu v tomto ani ne tak právním jako spíše právnickém státě, tak potom už nevědět co, i když ono taky na tom svůj hlavní díl viny a zodpovědnosti nést opět politici, protože oni udělat zákon, který nařizovat, že přednost musí dát chodec autu a auto chodi když je na přechodě, tak ono tady je to jak u blázn což nic pro tebe když to tak aristokraticky vnímáš pomalu, protože buď je to tak anebo tak, tak jako i sanitky musí dát přednost a jejích rychlý příjezd se prodloužit o pět časových jednotek, až bych někdy přál těm kteří to odhlasovali aby byli těmi, kteří zrovna leží někde na přechodu pro chodce a potřebují sanitku anebo jim hoří u zadku doma a potřebují hasiče, tak zrovna o pár desítek metrů stojí blikající auta a řidičí  jen krčí rameny: I´m sorry, ale si jste si odhlasovali to máte, tady mi jde zrovna osmdesátiletá stařenka o hůlce sun krok sun a zákony jsou zákony s tím Já nic neudělám.

Zase na politiky se nelze pořád zlobit, ono přišel jsem včera na to, že v jistých věcech jsou na tom

opravdu nevinně, protože ono pořád nám vládnou ti, kteří kdysi byli spřáhnutí z komunistickým režimem a tak v sobě mají pořád zakodovené budovatelské petiletky, kdy do pěti let se musel splnit plán a protože u nás volby jednou za čtyři roky, tak jim to prostě nikdy nevyjít a oni nedocílit svých cílů.

Oni také plně respektovat zákony a znát je moc dobře, takže ono už dnes právě po šesti létech, kdy  se dá u ovlivnitelného soudu uplatňovat právo lhůty promlčení, vychází konečně,aby se jim ulevilo od jistých trápení a záteží jež sinesoou na své duši věci, jako sojené třeba s Mosteckou aférou která byla prodána přes třetí osobu do zahraníčí a kdy si tehdejší premiér či předseda ČSSD Stanislav Gross přišel k docela slušný penězům a dokobnce vystudovat i práva, ale nevím, myslím, že do Plzně by to bylo hodně daleko.

nevím sice sestřenko jak se na to budeš koukat, třeba si jen řekneš, když ono už ke štěstí ti chybí jen vyhrát jackpot, ale kde, no řekni mi u nás kde? Vy stejně to Hušákovo sídlo zpátky za ty prachy nedostanete, stejně jako se nedostanou budovy předané církvi protože itálie je v dluzích na pokrají bankrotu jako Řecko,ale EU se vytřískala na Řecích a tak Itálie asi zapláče a když ne Itálie, tak Španělsko, Rumunsko, Bulharsko anebo někdo jiný ale pro mně za mně...

tím bych končil své hovory z lan a poamlu se budu chytstat do toho maxima na to promitání o tom Řecku, které je vcelku krásné, protože kdyby ses mne zaptala jak je u nás? Tak ti řeknu pořád stejně, tráva roste, voda teče auta jezdí ještě a zatím cesty u nás nevypadají jako v Albánii, asfaltové velmoci, i když místy už k nim nemají moc daleko.

A kdyby ses mne zeptala jaká je naše země? tak ti řeknu zatím suchá, mocneprší i když ráno již byla mlha ale teď tady svítí Slunce.

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 10.11.2011 14:41 | karma článku: 4,34 | přečteno: 607x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...