Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Four (125.)

Trochu mne mrzí ten čas, prostě znáš to, časem si řekne člověk vždycky, že už to není to, co bývalo, protože stále někde pendluji mezi Ostravou a Pardubicemi jak pitomec. Možná si říkáš, že kdybych třeba měl notebook a internet s bezdrátovým připojením, že by se vlastně olikrát dal využít lépe ten čas promarněný tím cestováním ve vlaku a tak podobně, jenže je to tak jak to je, i když se to zdá být vše tak najedou urychlené až zdánlivě chvílemi podivné, prazvláštní, ale vraťme se k tomu úspěšnému podnikání v Zemi České, než se dostaneme k tomu, abych doorpavdy mohl říci,v Zemi Mé a pokud budeme spolu, tak i Tvé, koneckonců proč ne? Stejně pokud se to má naplnit, ta legenda, tak stejně před nějakým časem Ti též patřila, jako Mně, pokud se máme v duhcovnu vrátit do svých minulých životů, ale nechme nostalgií chvíli spát, protože i když v kontaktu třeba nejsem, tak také prostě nějak žiji, nemarním čas a snažím se přijít na ty věci co se mi tak dějí v průběhu těch vyšších spojení a svlastně stejně souvisejících se vším a vedoucích k pouze jednomu cílí. Protože ono jednou se již rozjela ta spirála času, tedy má aje jasné a všichni se to učíme na školách, tedy pokud zase nějaký idiot nezmění osnovy podle svých geniálních představ, že když je spirála, tak je to jako dopravní kužel na cestách, takže si každý jistě dokáže představit ten tvar a pro zpestření své fantazie dovtípit i věci další ať je to přát anebo pád a tak různě. Já jen kdyby prostě se stalo někdy nějaké překvapení v tom stavu nezapomnění a třeba by ses opravdu rozhodla se jen podívat na to, jak se to tu za těch xy tisíc let změnilo a možná budeš potřebovat někoho, kdo by ti to tady vysvětlil a řekl ti ty věci tak, jak jsou, protože ono je hodně lidí a každý si to kolikrát tak nějak přibarví, když už jsi prostě jednou přijela se podívat jak vypadá stověžatá Prahassa, ale to jsi ještě neměla tušení, že tady je nějaký Král ale protože máš ráda pohádky, tak je tady dost vyprávěčů pohádek, to bys nevěřila a docela rád, protože jedna paní povídala, která Veronika se jmenovala, abych také někdy řekl, co bych vlastně rád za ten čas a to je právě to těžký, co bych rád.

Ono podnikat se zde dá úspěšně cokoliv, třeba výlety, různé akce a také i obchodovat.

Prostě pořád si dokola točím to své, tak jako výčepní s láskou a radosti u nás točí pořád skvělé a lahodné pívo, tak jako politik pořád do nekonečna si toči své neustále a nikdy či jen málokdy nenaplněné slova, tak jako se točí kola od auta při jízdě anebo od vlaku, tak jako se točí pořád planeta kolem své osy, tak jako se měcís točí kolem planety země a tak jako oba ty míče se točí dokola kolem Slunce stejně jako ještě další míče, tak si tady ještě chvíli sedím a točím si to své dokola Já, třeba stejně tak, jako ty si nudou točíš prstýnek kolem prstu anebo si točíš někdy vlasy, prostě pořád stejné otáčky.

Mohl bych sice říct, že vím jak to asi probíhat tam někde v dálce na severu nyní či před malým časem, ale pořád jsem nějak zaměstnán tím děním tady, protože je to Země má, narodil jsem se tady a žiju tady.

A tak za ten čas pořád do cesty přichází noví lidé, které je na té cestě krále třeba sem tak nějak zasvětit, oni stejně sami časem pochopí jestli to dobré anebo spíše co je pro dobro a co ne a tak on mít zdání.

Mu se zdát věci, o Ní, s Ní, o lidech a s lidmi a tak různě a On to vysvětlovat a tak se mu s píše z toho stávat povinnost než tak, aby jej to bavilo, protože oni rádi chtít dál vědět více a on to prostě propojovat a kobinovat a vracet do starých čas tam, kde to má být i když kolikrát si říká tak jako jiní často říkají jenom tak a tak jako když jeho babička pořád o jistých věcech říkat : DHARMO MLUVIT !!!

Za ním totiž od jistého času ostatní lidi jít byť jen ve společném duchu, protože doba je tady tak, že ne všem se vychází vstříc a každý potřebuje nějak žit, nějak si ušetřit korunu a něco zlepšit a tak různě.

Ale On Král od jistého času a tak on zde vládnout, slovem, a taky i jinou sílou, ale to Ona znát a tak se tady lid dělí na ty co jej už chápat, protože ty věci znát, potom na ty co to štěstí nemít a tak nechápat a pak na ty, že když on tady plést páté přes deváté a naopak a různě to proplétat a říct, že Inteligent zvládnout chaos, tak každý v tu ránu chtít být intelgent.

Oni se mu tady sice smát anebo jen tak nějak se po něm mlčky dívat a nic neříkat a mu stačí vědět, že Ona si říct:

Já si to přeložit, přečíst, pochopit a vědět protože believe.

A tak on dnes jen tak ve zkratce, protože zase za chvíli jet do Pardubic do práce, protože mít práci v noci, tak říct ty věci jak být a jak je prožívat, tak jak to pořád dělat, protože národ má být informovaný včas a o všem aby věděl, co má dělat, jak se zachovat v jistých vpřípaděch a nežít v nevědomosti tak, jak to od jistého času tady tak být.

A tak i jí se chvíli zdát, že někdy ty energie přebít jiné, momentální, ale tak to být, když vládnout hned emoce a někteří lidé si neuvědomovat, že to jít cítit

..no nějak se to pokazit a tak on zase utíkat...už měl sice něco napsáno o těch věcech se strážníkema věcmi kolem dnešní informace ohledně jedné nehody...atak různě, ale když to neukládat, tak to neukládat... takže zase o tom asi bude muset blíže a souvisle psát jindy.

Tedy on chtěl jen říct, že se nějak v rámci toho, že i z finska mu spát, že chtít žít v míru, on, protože král a král mít kolem sebe stráže, tak on včera si říct, že by to chtělo nějaké to SECURITY SPACE, ale protože u nás se má, jak říkal prezident v době utahování opasků a kravat, šetřit  na všem, tak on to jen zkrátit na SS než se k tomu vyjádřit více.

U nás být takový strážník, který se kamaradit s tím, kdo se kamardí s jiným, který se kamarádí s ním a tak a ten strážník, spolupracovat s královským rádiem a tak poslouchat jak včera přejet někde v Ostravě Porubě nějaký mladík 19 let někoho na přechodu pro chodce a ujet z místa a tak tam hlásit, že oni hledat svědky.

Král si říct, asi stejně v tu chvíli jako ten strážník, no kdybych tam byl, ale nebyl, protože jsem tam nebyl

Já, tak by tam mohlo být mé oko, ale ono tam nebýt, protože kdyby tam být, tak by nemuset hledat svědky nehody, ale oni říkat že mají oči všude, když se snimi člověk bavit u nich v kanceláři a tak je jasné, že než se zvedne zase další emotivní vlna...či jinými slovy wElle der Stau, tak ten offizier, který má také své nějaké vnitřní cítění a vnímání, protože v duchu se prát sám se sebou a jen nevědět přesto protože když se člověk prát se sebou dlouho či vést tzv. vnitřní zápas, tak může časem přijít epileptické záchvaty či jen náznaky, ono u osob s vysokým vnímáním to není nic neobvyklého a tak je to lepší hned eliminovat a dojít k té pevné víře jak se zpívá, kostel v dáli s pevnou vírou, bez níž není uzdravení a ono s vírou a se zdravím jak jistě víš to vždycky bývá nějaký ten kříž.

Já vím, ty říct, ve Švédsku se tak stát nemůže protože tam dávno jezdit v obci 30 a tak on nevědět proč a kam tady tak spěchat všichni, ale říct si, že i ten offizier si říkat že by to ty kamery chtělo mít, ale kde na to vzít?

Prostě typický názorný příklad jak zabavit zabavené věci exekutorům třeba, když si někdo doma na různých sídelch naisntalovat své kamery a když ministerstvo nechtít přispívat protože musšet platit úroky ve své konsolidační bance.

no a on jít už pryč za chvíli, ale zítra on se jít vzdělat až přijít z práce na to, jak se říká Dluhokracie, která je prý jen v Řecku i když všechny státy orušit pravdila, což věřím, že offizier být háklivý na to, když se porušit někde nějaký ten předpis. Tak zatím, já zase letět...

Autor: Martin Vontor | středa 9.11.2011 13:03 | karma článku: 4,49 | přečteno: 909x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Domácí rychlé langoše
Domácí rychlé langoše

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na cca půl cm a vykrajíme věští kolečka (např. od sklenice).

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...