Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Teror na denním pořádku

„Vlastně se nic neděje“, takový dojem můžeme mít ze zpráv médií i z výroků některých zdejších blogerů. Jeden diskutér napsal: „Na silnicích každý rok zemře daleko víc lidí, než kolik zabijí teroristi, tak s tím pořád nestrašte!“

          V roce 1974 hrozil Houari Boumedienne, prezident Alžírska, našemu kontinentu: „Zalidníme Evropu našimi dětmi. Porazíme bezvěrce dělohami našich žen!” Po něm tuto hrozbu později údajně zopakoval i Muammar Kaddáfí. Současné dění v Anglii, Španělsku, Itálii a dalších evropských zemích dává tomuto výroku za pravdu. Vyznavači mírumilovného náboženství o sobě dávají slyšet stále častěji, a to nejen dělohami svých žen.

          Před pár lety se muslimští fundamentalisté rozhodli založit na pomezí Iráku a Sýrie chalífát s náboženskou autoritou nad všemi muslimy po celém světě. Vzorem jim byl středověký chalífát. Jak se zdá, plán založit a rozvíjet ISIS, jim nevyšel.
Proč? Možná i proto, že občané Sýrie a Iráku mají zkušenost nejen s vládou islámu, ale i s tím, jak se jim žilo, když byli u moci lidé, pro které islám nebyl tou nejdůležitější hodnotou života. Saddám Husajn i Bašár al-Asad dokázali na svém území utlumit moc duchovních. Z pohledu nás Evropanů byla jejich vláda tvrdá a diktátorská, ale lidem v jejich zemích se žilo svobodněji než třeba v sousedním Iránu, kde se na vládě podílejí náboženští vůdcové. Stále více občanů těchto zemí bralo islám spíše jako kulturní záležitost než jako otázku života a smrti.
To se stalo trnem v oku mocným islámským duchovním v Saudské Arábii. Ti přesvědčili západ, že pro klid v oblasti produkující ropu je třeba tyto diktátorské sekulární vlády odstranit. Současný Irák dokazuje, že to nebyl nápad, kterým se budeme v budoucnu chlubit. I boje v Sýrii, které nastartovaly současnou migrační vlnu, svědčí o tom, jak naivní je pohled západu na situaci v zemích, kde se o moc hlásí zastánci islámu.

          ISIS se pomalu stává minulostí. V současné době to vypadá, jako by se bojiště pomalu ale jistě přesouvalo do Evropy. Je docela možné, že ti, kteří stáli za vznikem ISISu, zjistili, že daleko snadnější bude vybudování chalífátu v Evropě. Její současní političtí vůdci jsou tak zpacifikováni "politickou korektností" i "neomarxismem", že jsou pro mírumilovné bojovníky chalífátu snadnou kořistí.
Evropská média, poslušná svým vůdcům, informují jen o „teroru“, který nejde zamlčet. Přesto těchto zpráv stále přibývá. Jako by se z teroru stávalo něco běžného, co by nás už ani nemělo překvapit. „Nakonec“, říkal spolucestující ve vlaku, „u nás se zatím ještě nic nestalo, tak proč se tím vůbec zabývat a znepokojovat?“

          Evropané zatím s islámskými „mírotvůrci“ nemají mnoho osobních zkušeností. V tom se naše situace liší od lidí, kteří žijí v zemích ovládaných touto ideologií. Je docela možné, že se právě nacházíme na historické hranici. Možná jsme poslední generací Evropanů, která ještě může zastavit zánik naší kultury. Kolik nevinných obětí bude muset ještě zemřít, než si uvědomíme, že Evropa potřebuje změnu? Dokáže v nás ještě něco nebo někdo probudit zodpovědnost za budoucnost našich dětí?
Pokud se rychle nevzpamatujeme, budeme si muset zvyknout na to, že teror a vraždění odpůrců islámu je normální, protože podle budovatelů chalífátu je to cesta k celosvětovému míru.

          V poledne jsem slyšel ve zprávách, že obyvatelé Španělska dnes žijí, jako by se nic nestalo. Dávají tím prý jasně najevo, že se teroru nebojí. Nevím jak vy, ale já raději souzním s cestou, kterou se vydal Izrael. Neustupuje, ale aktivně bojuje proti hrozbě, kterou jsou islámští fundamentalisté. Židé ví, že v tomto boji nestačí jen manifestace.
Má-li Evropa přežít, musí se hrozbě, valící se naším kontinentem, postavit aktivně. Obávám se, že jiná možnost není. Na vojně nás naši "komunističtí" velitelé učili spoustu nesmyslů. V jednom ale měli smutnou pravdu: „Někdy jsou situace, kdy je třeba mír vybojovat silou."
          V této situaci je dnes Evropa.

Autor: Vlastík Fürst | pondělí 21.8.2017 20:35 | karma článku: 43,08 | přečteno: 2764x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

S Ním jsem silný

David pokračuje ve své písni. Už v ní stihl Stvořiteli říci vše, co ho trápí. Sdílí se s ním o své obavy z toho, že jeho vojsko bez pomoci shůry prohraje. Strach mu ale nahání i mlčení nebes.

8.3.2024 v 19:10 | Karma: 13,04 | Přečteno: 301x | Diskuse| Osobní

Vlastík Fürst

Voliči ANO a SPD to mají snadné

Jsme v polovině volebního období. Vláda načala třetí rok svého působení a má už jen necelá dva roky na to, aby přesvědčila své voliče, že volili správně. Zlí jazykové tvrdily, že se za pár týdnů rozpadne, což se zatím nestalo.

3.3.2024 v 10:10 | Karma: 39,33 | Přečteno: 3775x | Diskuse| Společnost

Vlastík Fürst

Policajti nás budou nahánět jako dobytek

Už je to tady. Jsme policejní stát. Je to pravda, bylo to v novinách a na iDNES.cz o tom píše i bloger Ladislav Pokorný. Možná už zítra nás, co myslíme jinak, budou nahánět jako za bolševika.

1.3.2024 v 9:20 | Karma: 27,96 | Přečteno: 876x | Diskuse| Společnost

Vlastík Fürst

Jen jednou za čtyři roky

Vzpomínám, jak kolem naší planety prolétala v roce 1986 Halleyova kometa. Těšil jsem se, až ji uvidím. Nechtěl jsem ji propásnout, protože až kolem nás poletí v roce 2061, já u toho už nejspíš nebudu.

29.2.2024 v 8:10 | Karma: 18,40 | Přečteno: 404x | Diskuse| Osobní

Vlastík Fürst

Dosáhnout míru je podle Andreje Babiše snadné

Andrej Babiš se podle iDNES.cz včera neúspěšně pokoušel prosadit, aby „Sněmovna jednala o výzvě prezidentovi Petru Pavlovi a premiérovi Petru Fialovi k uspořádání mírové konference o Ukrajině.“

28.2.2024 v 10:15 | Karma: 28,92 | Přečteno: 598x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Část vykolejené soupravy u Klínce vyprostili. Dva vagony zůstávají kus od tratě

3. května 2024  11:11

Nehodový vlak Správy železnic (SŽ) v noci na pátek vrátil na koleje hnací soupravu osobního vlaku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

Vzteklý křeček spadl do bazénu, nechtěl se nechat chytit. Pomohli až strážníci

3. května 2024

Vzácný křeček polní se začátkem týdne zatoulal až na jednu zahradu v brněnské části Komín. Jenže...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,25
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.