Miroslav Nigrin

jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x

Seznam rubrik

Miroslav Nigrin

Víme skutečně co je to pluralitní politický systém?

A nejen to, napadá mě i další otázka - dokážeme respektovat nějaká pravidla demokracie? Mnohdy když si čtu o některých protestech skupinek lidí, ať už je to ve Zlíně, nebo když si nyní studenti třeboňského gymnázia, přejí aby nebyla šéfkou rezortu školství v krajském zastupitelstvu, komunistická učitelka Baborová! Tihle studenti jsou jinými nežli ti, kteří tady před třiadvaceti lety začali revoluci. Tehdy měli studenti pravidla mimo jiné i pravidla demokratického dialogu. Dnešní studenti jsou namnoze jen ovlivněni mnohdy propagandou. Říkáte nesmysl?

12.11.2012 v 21:20 | Karma: 20,38 | Přečteno: 1255x | Společnost

Miroslav Nigrin

Po použití znehodnoťte!

Takhle nějak je to tuším napsáno na různách kelímcích a jiných věcech na jedno použití. Určitě včetně kondomů, tedy alespoň nevím o nikom, kdo by je z úsporných důvodů vyplachoval a sušil. No a vyjímka může být snad v podobě těch hnědých podšálků, notoricky známých z onoho humorného dílka Účastníci zájezdu, autora Michala Viewegha.

10.11.2012 v 17:03 | Karma: 28,58 | Přečteno: 1194x | Politika

Miroslav Nigrin

S copánky a pionýrským šátkem do protikomunistického protestu!

I takové záběry byly vidět ve včerejších Událostech komentářích. Jak se ukázalo, tak zprvu uváděné informace o masovém protestu pěti set demonstrujících proti komunistům v zastupitelstvu Zlínského kraje. Jak se ukázalo, tak naše veřejnoprávní médium opět přehánělo. Zvláští je, že když se jedná o protesty občanů této země, třeba proti vládě, tak se čísla uvádějí daleko nižší, nežli je skutečnost. Takže na oné demonstraci se zúčastnilo 187 lidí, dva kameramani, se štábem - tedy reportéry, 18 kolemjdoucích a přihlížejících a aktivních protestujících s transparenty bylo 22. Je s podivem jak se z takového protestu udělá nafouklá bublina! Je třeba "pochválit" paní moderátorku, jak se opakovaně (kdo ví proč, jestli chtěla snad napovídat panu Pelcovi) ptala, zda budou chodit takhle každý den protestovat k úřadu!

9.11.2012 v 18:53 | Karma: 28,97 | Přečteno: 1190x | Společnost

Miroslav Nigrin

S Pekárkem by se měla ODS zbavit i Bendy!

Vím, že by to s mladým Bendou otřáslo a představa, že musí najednou něco dělat, by ho mohla položit na znak. No považte - skutečně pracovat a samostatně, jenže to panu Bendovi nejspíš nehrozí strana by se o něj jistě postarala jako o ty, kteří tak ochotně odevzdali poslanecký mandát. Ale ta představa - žádné servilnosti, žádné nadbíhání panu předsedovi Ústavně právního výboru poslanecké sněmovny! To by bylo asi na dlouhé bezvědomí. Podobné bezvědomí musel zažívat každý, kdo ho sledoval při jeho obhajobě církevních restitucí v pořadu Události komentáře. Vážil jsem si pana Bendy staršího a mohu říci, že se jen těžko žije ve stínu otce, který byl velmi moudrým a vzdělaným člověkem. Ale jestli se dívá odněkud shora tak musí být velmi smutný jak dopadl jeho synek.

9.11.2012 v 0:00 | Karma: 36,67 | Přečteno: 1440x | Společnost

Miroslav Nigrin

Jak může být strana LIDEM, stranou parlamentní, bez voleb?

Jsem jen obyčejný občan. Občan, kterého dnešní politická realita téměř děsí. Jsou však věci, ve kterých se ne, a ne orientovat. Jednou z takových věcí je to, jak může vzniknout v poslanecké sněmovně politická strana, kterou nikdo nevolil. Jistě všichni víte, že mluvím o straně LIDEM. Její zakladatelka, Karolína Peak, která je původně členkou ODS, poté VV a když viděla, že jí hoří půda pod nohama v době, kdy byla na vládním postu, stejně jako její další dva kolegové z Věcí veřejných, nerespektovala rozhodnutí své strany a normálně zběhla ze strany, díky které se do parlamentu dostala, vytvořila z pár stejně ambiciózních "uprchlíků" z VV uskupení a následně i politickou stranu čítající asi stovku členů, nemající ani jedno procento volebních preferencí!

8.11.2012 v 10:05 | Karma: 36,48 | Přečteno: 1672x | Politika

Miroslav Nigrin

Co na to pan doktor Pospíšil?

Jak bude pan JUDr. Pospíšil bojovat proti korupci? Nebo to je jen bilbordový bojovník? Jak jsem napsal v předcházejícím blogu, Nečasovi a Kalouskovi je to úplně jedno kdo tu ruku pro ně zvedl. Dobeš si zčistajasna uvědomil, že by skončil přísun peněz, Škárkovi - kdo ví, třeba slíbili pomoc v tom jeho odsouzení. No a zbrusu nový poslanec ODS Pekárek nepravomocně odsouzený na spolustraníky kašle -- vždyť přece skládadal přísahu že bude prosazovat zájmy lidu a této země, no a zase se mu to trochu vysmeklo, a hájí sám sebe a mandát prostě nedá. Tak ho nechte vydělat aspoň na ty vánoční dárky těch sto litrů. Jinak budete muset zase sáhnout do stranické kasy a pustit mu nějaký ten peníz.

7.11.2012 v 17:09 | Karma: 33,63 | Přečteno: 1334x | Politika

Miroslav Nigrin

"Hrdinové" skládají poslanecký mandát - kolik to stálo pane Kubo?

Když je třeba zastřít něco z čeho páchnou peníze nebo nějaké špinavé kšeftaření, pak se najde "vznešená" myšlenka. Chtěli jsme zabránit a zabránili jsme nástupu komunistů k moci! To, že už tyhle klamné legendy známe a že jim to stejně nepomůže protože se po příštích volbách budou dívat z pravého zadního rohu na vládu která slyší co jí její občané - voliči říkají, to je nejspíš nenapadlo. Vláda, která se svými lidmi umí komunikovat, která naslouchá jejich potřebám, taková, která se neizoluje a žije mezi nimi, ví, co se děje i dole! Né, jen koncerty, plesy, rauty, cestování po světě, VIP sedánky. Miliónové tomboly atd.

7.11.2012 v 9:58 | Karma: 35,49 | Přečteno: 1472x | Politika

Miroslav Nigrin

Restart pravice? Po kongresu ODS spíš DELETE!

Ač jsem zaměřením spíše ve středu nebo inklinující k levici, přesto se domnívám, že i pravice je tady nutná. Ovšem né v té podobě jaká je nám předkládána ve formě ODS nebo TOP09. Tahle "pravice" je spíš nežli politickou stranou, uskupením lobbistů hájících zájmy pěti procent nejbohatších a zajišťující jejich klidné odklánění toho co zde ve formě daní střádá střední a nižší vrstva obyvatel. Když se podívám do světa, který je nám často předkládán jako vzor, tak si nemohu nevšimnout značných rozdílů v pravici České a zahraniční. V onom zahraničí existuje jakási symbióza mezi nižší,střední a vyšší vrstvou společnoti. Oni totiž pochopili, že potřebují jeden druhého.

6.11.2012 v 12:08 | Karma: 21,75 | Přečteno: 960x | Společnost

Miroslav Nigrin

Třídní boj Petra Gazdíka - třídní boj pravice?

Kde já jsem už podobnou rétoriku slyšel? To mně napadlo když jsem se dozvěděl, že pan Gazdík údajně prohlásil, že všechno je nepodstatné - důležité je nepustit k vládnutí levici, tedy konkrétně ČSSD a KSČM. Takřka revoluční sdělení. Po chvíli jsme si vzpomněl, kde jsem podobná slova slyšel. Na záznamu skryté nahrávky pana Marka Dalíka, který řekl, že je třeba dostat všechny socany za mříže a to za každou cenu.

6.11.2012 v 9:34 | Karma: 31,01 | Přečteno: 1197x | Společnost

Miroslav Nigrin

351 občanských demokratů potvrdilo sešup ODS do propadliště dějin!

To, co se dalo očekávat, se i naplnilo. Občanští demokrati couvli od svého programu, tím že zvolili Nečase, který potvrdil, že pravicová strana, která slibovala, že to nebudou oni, kdo budou zvyšovat daně! Tím jednoznačně potvrdili neserióznost celé strany a jejích vedoucích složek. Zvítězila hloupost a jen snaha o to, co nejdéle se udržet u moci! Takže se k tomu dá říci podle slov pana Topolánka že v onom vlaku, na transsibiřské magistrále se skutečně jen zatáhla záclonka a přestože vlak šíbuje dozadu, tak Nečas a ti, kteří jej zvolili tvrdí, že tam za oknem to vlak valí rychle dopředu.

4.11.2012 v 15:14 | Karma: 29,40 | Přečteno: 1433x | Politika

Miroslav Nigrin

Zodpovědná volba předsedy ODS podle Nečase je - zvolit Nečase!

Tak jsem si hodnou dobu dnes při sledování ČT24 připadal jak v dobách konání sjezdů KSČ. Projev střídal projev, jedna pitomost předháněla druhou. Pokud to nebyla zrovna pitomost, pak si jen pánové honili trička a předháněli se ve svých moudrech, příměrech, bonmotech a umění rétoriky. Poslouchat jak Benda si ctí pánů Drobila a Vondry, kteří prý byli dehonestováni nařknutím z něčeho???!!! Prý tady nemá platit zákon investigativních novinářů nebo soudce Linče. Asi jsme my všichni, kteří jsme slyšeli na vlastní uši jak říká pan Drobil podřízenému - tak ty nahrávky buď předejte policii a nebo je zničte a budeme se bavit o možnosti místa mého náměstka--- to byla nejspíš fata morgana - ta akustická, stejně jako to, když novináři zjistili, že PROMOPRO předražila zakázku ozvučení o více jak 300 miliónů korun. Tak nevím, buďto jsme blbci my, pane Bendo, nebo ..!

3.11.2012 v 21:00 | Karma: 34,31 | Přečteno: 1430x | Politika

Miroslav Nigrin

Nečas se kaje, Karolína bude vládnout stovce straníků!

Jo jo, pan předseda se kál. On taky v podstatě nic jiného udělat nemohl, protože vymluvit se na Kalouska by byl průšvih, protože by mu to při první příležitosti Mirek "osladil". Dokonce nemohl ani říci, že za to mohou socani, protože slíbili platit poplatky u lékaře. Takže konečně zazněla částečná pravda, žádné televizní bilancování kterak je to všechno skvělé a na kterých místech se v tom kterém odvětví v Evropě nalézáme. No a protože nemá žádného protikandidáta, tak si klidně může střihnout takovouhle sebereflexi. Otázka proč nemá protikandidáta by jej měla také zajímat. Rozhodně to nebude proto, že on sám by byl tak skvělý vůdce.

3.11.2012 v 13:21 | Karma: 37,28 | Přečteno: 1899x | Společnost

Miroslav Nigrin

Paroubek měl své marťany, Tluchoř má zase jiné planety.

Je to čím dál větší legrace. Spory v ODS jsou takové, že nejsou schopni se dohodnout. Nejsou schopni jako nejsilnější strana v koalici, prosadit to co avizovali ve svém programu. Kdo za to asi může. Nečas si jistě posteskne, že se nedá nic dělat, ale musí ctít koaliční dohody! Já tvrdím, že Nečas je prostě "měkejš", kterej při dohodách nedokázal náležitě bouchnout do stolu a prosadit část programu ODS. Vždyť on se přece musí nyní stydět za své předvolební vábení a slibování, že ODS nikdy nepřistoupí na zvyšování daní, naopak ukazoval prstem na socany a říkal - to oni vám budou zvyšovat daně, ne my. I jeho úsměvné ukázkové síťovky s velikým nákupem v případě vládnutí ODS a ty splasklé a chudé při zvolení ČSSD do čela země, jsou jen směšným faktem, který je lživý.

30.10.2012 v 18:12 | Karma: 22,41 | Přečteno: 943x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Kdo za co zodpovídá?

Napadá mne rychlá odpověď na tuto otázku- nikdo za nic! Proč se na tuto otázku vlastně ptám? Protože mně k tomu vyprovokoval dnešní incident na gymnáziu v Rakovníku. Student tam bodne učitelku a způsobí jí těžké zranění. Prý můžeme do budoucna očekávat, že se tady budou stávat podobné zrůdnosti, jako jinde - tedy že si synek sebere revolver tatínka z domova a naprosto bez dobrého úmyslu postřílí třeba učitele, nebo spolužáky. Prý to není vyloučené sdělila kriminalistka. Vzpomínám si, jak před lety odpovídal pan generální ředitel Novy, Železný, na kritiku rodičů, že není výchovné pouštět tolik krvavých akčních filmů, erotiky a jiného škváru. Pan ředitel tehdy odpovídal, to není věcí televize, to je věcí vaší, aby jste zajistili, že se na to vaše děti nebudou dívat. Ostatně existuje tady nějaká rodičovská zodpovědnost za výchovu dětí.

29.10.2012 v 18:54 | Karma: 30,61 | Přečteno: 1468x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Nejspíš se schyluje k předčasným volbám.

Nejen to, že rozpory v ODS už jsou v současnosti tak velké, že není vyloučeno, shození vlády vlastními poslanci. Zejména taktizování a boj o posty nejvyšší, to je to, co žene některé lidi v ODS do tohoto boje. Nejspíš jde o hodně, protože kdyby šlo o práci, tak by taková honička za funkcemi nejvyššími nebyla. Další záležitost, která nasvědčuje tomu, že se k předčasným volbám schyluje, je např. dnešní zpráva na Novinkách že asistent místopředsedy KSČM Dolejše, Jaromír Petelík si na svůj facebookový profil napsal : ...

27.10.2012 v 19:54 | Karma: 17,74 | Přečteno: 799x | Společnost

Miroslav Nigrin

Na autogramiádě paní Albrightové nevládla pravda a láska!

Několik lidí přišlo na autogramiádu "vyzbrojeno" plakáty na kterých je Albrightová při své práci ministryně zahraničí USA. Dokumentarista Dvořák věnoval Madeleine Albrightové DVD se svým filmem Uloupené Kosovo, což ještě ona dáma brala s klidem, když však viděla plakáty, které zobrazovaly důsledky zahraniční politiky kterou ona prezentovala, tedy umírající srbské děti, kontroverzní obchody s kosovskou telekomunikační společností IPCO nebo etnické čistky na Srbech v Chorvatsku, to už političku náležitě rozladilo. Navíc došlo ke klasické strkanici pár lidí kteří se snažili skupinku, která přišla protestovat proti tomu, co dělala paní Albrightová v době své funkce ministryně, vytlačit od stolku, kde podepisovala svojí knihu.

25.10.2012 v 19:40 | Karma: 29,15 | Přečteno: 1529x | Společnost

Miroslav Nigrin

Chystejte si penize, elektrika podraží - takže žádná novinka!

"Miluji" tyto zprávy a slýchám je s téměř otravnou pravidelností. A scénář je za poslední roky také stále stejný. Takže, zatímco za komunistů jsme slýchávali např. (a to dostávali na schůzích členové KSČ vždy za úkol, lidem vysvětlovat že je to nutné) - vážení spoluobčané, je nevyhnutelné upravit cenu benzinu o padesát haléřů, dnes je to logicky - nachystejte si ročně až tisíce korun navíc. Připadám si v tomhle absurdistánu jako to nejmenší NIC, které vážně nic nezmění. V revolučních dnech nám Marta Kubišová zpívala cosi o tom, že vůle tvá se do tvých rukou lide navrátí.... taky cítíte jak se nenavrátila? Nevím jak vy, ale já to pociťujji každý den. Při takových zprávách se vždycky ptám, jak tohle zvládnou ti dříve narození, důchodci, lidi kteří jsou postižení, ti, kteří mají už takhle problémy vyžít. Dnes to nikoho nezajímá. Když si zabydlí romové byt ve kterém je vyšší nájem, tak vehementně žádají i vyšší dávky. Mohou lidé kteří berou malou penzi, nebo ti s průkazem ZTP, ti v invalidním důchodu, mohou žádat zvýšení dávek? Vždyť tu po pár letech vládnutí těchto vlád na nic nezbývá!

25.10.2012 v 9:53 | Karma: 25,75 | Přečteno: 1024x | Společnost

Miroslav Nigrin

Headlines z České kotliny.

Něco se chystá ..... ale to jistě víte i vy! Rebelové ODS rebelují a vytahují Nečase na skřipec, až bych řekl, že mu z oho musí být mdlo! Jenže Petřík je tvrďák, znáte to, nejen že si přihodil k zvýšení daní onu důvěru jeho vládě - což je naprosto k popukání když se ve finále dozví (ale možná také né, i když proč by si řezali páni poslanci pod sebou větev - nakonec ta korýtka co dosud mají tihle rebelanti počínaje Tluchořem a konče Šnajdrem nestojí za to opouštět) od svých vlastních lidí, že má jejich důvěru ale přidá s největší pravděpodobností i ostře závazné hlasování. Jednoznačné je, že důvěru lidí už ztratili. Ale kdy v této zemi šlo o lidi, že?! Teď už jde jen o to, kdo to déle vydrží s nervama. No a podle sdělení některých poslanců ODS má pan premiér na schůzích velící rétoriku se zvýšeným hlasem, což by svědčilo o nervové vyčerpanosti. Inu také bych panu premiérovi přál zdravý odpočinek alespoň na následujích třicet let.

22.10.2012 v 19:52 | Karma: 26,57 | Přečteno: 1308x | Politika

Miroslav Nigrin

Nečasova hlava na talíři - ani náhodou!

Nějaký volební signál pro pana premiéra a předsedu ODS Nečase, se naprosto míjí účinkem. Vzkaz pro voliče nejen od něj, ale i od ostatních známých tváří ODS je jasný. Je nám úplně jedno co chcete a co jste volbami vzkázali. My zůstáváme na pozicích. Nikdo z nich nepochopil .. nebo možná ano, ale vzdát se jen tak postů to je dnes nad jejich síly - nebo prostě nemají v sobě tolik morálky. V podstatě ta morálka měla být naznačena avizovaným odchodem pana Drábka, leč mám takový dojem, že už panu ministrovi všechno přerůstá přes hlavu a tak jen využil možnosti jak elegantně utéci.

21.10.2012 v 11:15 | Karma: 29,91 | Přečteno: 1318x | Společnost

Miroslav Nigrin

Pane kníže prominou, ale oni nejsou mým favoritem!

Jsou sice roztomilý starý pán, ale kouknou - potřebovali by vypilovat ten jazyk. kterým tady hovoří, chtělo by to daleko vic nejaké guarany, aby nespal pokaždé když se posadí a navíc - prominou, ale oni jsou i hluchej! Já si přečet co říkaj o tom když se dostanou na ten Hrad, aby jim prý lidi řekli, kdyby jim to stouplo do hlavy.

19.10.2012 v 18:31 | Karma: 29,57 | Přečteno: 1363x | Společnost

Miroslav Nigrin

Otázky -a kdo na ně odpoví aneb další díra do státního rozpočtu.

Jen pan kníže Schwarzenberg se "raduje" on totiž počítal s větší částkou. O čem hovořím? No o tom, že jsme s největší pravděpodobností přišli o dotace z EU ve výši 12 a půl miliardy korun. Z programů Doprava a Životní prostředí. EU vyčítá ČR chyby při správě a čerpání peněz z fondů EU.

16.10.2012 v 22:13 | Karma: 21,51 | Přečteno: 827x | Společnost

Miroslav Nigrin

Zajímavá inklinace médií!

To, že se naše média chovají spíš pravicově, je celkem známé. To, že to dělá např i veřejnoprávní televize, už mi jako normální nepřipadá. Je mi jasné, že poslední volby, díky nezvyklému nárustu komunistů jsou pro tato média jen těžko stravitelná. Co je však zajímavé, že zdaleka takovou kampaň, jakou vidíme v médiích nyní, jsme neviděli po Topolánkových výrocích o Noci dlouhých nožů, nebo jeho Es kommt der tag. Neustálé strašení, neustálé dehonestování levice v této zemi. Proč? Zapomínají snad na to že je v naší zemi pluralitní systém, že je tady "demokracie". Každý má právo na svůj názor, když jej vysloví pak je dobře mu jej nechat i vysvětlit. Ne jej hned odsoudit.

16.10.2012 v 9:12 | Karma: 19,32 | Přečteno: 633x | Společnost

Miroslav Nigrin

Pospíšil šéfem ODS?

Ještě než začnu k tématu, tak bych každému, kdo se chce pobavit, doporučil číst příspěvky pana Rudolfa Polaneckého. Jeho články nepostrádají humorný obsah. Jen si myslím, že by neměl trpět tolik slepotou v příspěvcích, které mu jsou adresovány a občas si je přečíst. Zatím to vypadá tak, že mu do blízké budoucnosti nebudou stačit tabletky neurolu, když v této zemi budou lidi volit čím dál víc levici. Neboť pan premiér Nečas ani pan Kalousek netrpí ani trochu sebereflexí a vždy nacházejí jinou příčinu problému nežli aby ji viděli v sobě tam oni ani nehledají neboť oni jsou dokonalí! Pan Polanecký by si měl uvědomit, že to je i díky takovým lidem jako je on, který trpí naprostou ztrátou soudnosti a slova jako pluralitní systém a demokracie mu nic neříká. Měl by si uvědomit, že ten stav v naší zemi je zapříčiněn těmi, kterým on fandí. Přeji panu Rudovi vysoké karmy a třeba i pokoj v duši. Třídního nepřítele měli vytknutého komunisti za totáče, tak proč to teď prosazovat v obráceném gardu. Nejsme přece jako ONI!

15.10.2012 v 19:00 | Karma: 19,50 | Přečteno: 896x | Politika

Miroslav Nigrin

Nevím jak vy, ale já v nejbližší době navštívím lékaře!

Už to pociťuji jako problém! Věřte, nevěřte, ale já Schwarzenbergovi v OVM zase nerozuměl! Nejspíš půjdu na ušní, protože nepřipadá mi reálné, že by snad šel pan kníže na logopedii. Nejen to, že šiplá, ale mluví, nesrozumitelně a zase už při diskusi usínal. Krom toho vykládal i nesmysly. Na otázku, jestli Langšádová, když prohrála v souboji v krajských volbách, jestli bude mít lepší pozici na obsazení místa ministryně práce a sociálních věcí, pan Schwarzenberg s úsměvem odpovídal, že jistě je paní Langšádová kvalitním kandidátem na místo ministryně, ale že prý mají o spoustu dalsích kvalitních lidí.

14.10.2012 v 14:15 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1445x | Společnost

Miroslav Nigrin

Premiér zase mlžil, nejspíš už ani neví co činí!

Vyjádření pana premiéra je konzistentní ale vždy špatné. Nikdy totiž není chyba na straně jeho, nebo ODS, vždycky jsou to nějaké jiné okolnosti. Za totáče se tomu říkalo objektivní potíže. Podle Nečase to je daň za vládnutí a prosazování bolestivých reforem. Ani na vteřinku pana premiéra nenapadlo, že by ti lidé i ty nepopulární reformy spolkli, ale musel by k nim mít pan premiér a jeho trojkolka nějaký přístup, jenže oni se chovají jako ti, kteří mohou všechno, mají patent na rozum a co se děje někde dole, je nezajímá. Ani zbla sebereflexe.

13.10.2012 v 20:51 | Karma: 37,66 | Přečteno: 2305x | Politika