Otázky -a kdo na ně odpoví aneb další díra do státního rozpočtu.

Jen pan kníže Schwarzenberg se "raduje" on totiž počítal s větší částkou. O čem hovořím? No o tom, že jsme s největší pravděpodobností přišli o dotace z EU ve výši 12 a půl miliardy korun. Z programů Doprava a Životní prostředí. EU vyčítá ČR chyby při správě a čerpání peněz z fondů EU.

Takže to máme - těchto 12,5 mld. Kč, potom dalších 60 mld. Kč pro církve (i když splácené po dvou miliardách ročně, včetně stálého proplácení platů služebníkům božím, přidáme další "drobné" pak nám to dá téměř jeden schodek státního rozpočtu. Takže nevím, jak to pan Kalousek vykouzlí, aby dodržel onu nepřekročitelnou hranici  3%. Tuším že dokonce říkal cosi o tom, že jej nikdo nedonutí aby šel na vyšší schodek nežli málo přes stodeset miliard Kč, jinak že nemá cenu aby tato vláda rozpočtové odpovědnosti existovala. Tak si myslím, že už si může pomalu balit.  Leda že by vzal důchodcům celou valorizaci důchodů a ještě je snížil o deset procent, ale na nich moc nevydělá, ale mohl by zvýšit progresivní zdanění nejbohatších tak jako to mají třeba v Německu, nebo v Rakousku, případně co plánují ve Francii. To by potom byl doma. Jenže jsou tady rebelové z ODSky a ti by mu to nepustili. No ať si to udělá Kalousek jak chce - však se dokázal vyvléknout i z větších malérů. Ostatně to, že požívá ve sněmovně, už potvrdilo několik politiků - ale jen MUDr. Rath, když to řekl veřejně před kamerami ve sněmovne, za to dostal pokutu 10 000,- Kč.

Ale mně by zajímalo, kdo za to může. Pan ministr Dobeš se dušuje, že on nic, že to je záležitost vedení ministerstva před r.2010, jinými slovy, JÁ NIC JÁ MUZIKANT -- on už totiž Dobeš nemá koho vyhodit, jinak by na tom ministerstvu mohl taky zůstat sám. Tak kdo za to vlastně může? Kdo měl kontrolovat toky peněz, a kde ony peníze jsou? Kolik jich šlo skutečně na programy a kolik jich uvízlo v soukromých kapsách? Pochopitelně pan premiér má svojí obehranou písničku o tom, že socialisti vyjednali mnoho dotačních programů, což je špatně. Ale není dobře vyjednat více programů- vždyť se dalo ušetřit mnoho  peněz, ale jak sdělili zástupci z EU, ČR má peníze na dosah ale neumí pro ně natáhnout ruku. Hodně bylo rozkradeno a doufám, že se to prošetří postupně všechno, nejen Rathova kauza, která je ostatně stále otevřená, protože se dosud provádí audit na financování oprav zámku Buštěhrad. Tak kdo je za to zodpovědný, nebo u nás nikdo za nic nemůže? No třeba se to dozvíme, ale já si myslim, že ať už byly ony programy zprostředkovány lidmi před r. 2010 i tak má současný ministr přece odpovědnost, jestli ty programy nadále probíhají a byly uhrazeny ze státních prostředků.  Po celou dobu se tato i minulá vláda potýkají problémy s čerpáním dotací. Problémy měl svého času pan Čunek, když vládnul ministerstvu pro místní rozvoj problémy jsou avizovány už několikrát panu premiéru Nečasovi, který vždy tyto výstrahy jen bagatelizoval. Ale kdo za to zaplatí? Vždyť je to jen další zlodějina, kterou zaplatíme všichni. Je úplně jedno, kdo k čemu inklinuje ať k pravici nebo levici (a je škoda, že si tohle ještě mnoho lidí neuvědomilo)- prostě všichni sáhneme zase do peněženek a zaplatíme ulité peníze, které si někdo užívá. Budou v této zemi někdy skutečně vyšetřeny a potrestány všechny tyto zlodějiny?!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 16.10.2012 22:13 | karma článku: 21,51 | přečteno: 827x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69