Zajímavá inklinace médií!

To, že se naše média chovají spíš pravicově, je celkem známé. To, že to dělá např i veřejnoprávní televize, už mi jako normální nepřipadá. Je mi jasné, že poslední volby, díky nezvyklému nárustu komunistů jsou pro tato média jen těžko stravitelná. Co je však zajímavé, že zdaleka takovou kampaň, jakou vidíme v médiích nyní, jsme neviděli po Topolánkových výrocích o Noci dlouhých nožů, nebo jeho  Es kommt der tag. Neustálé strašení, neustálé dehonestování levice v této zemi. Proč? Zapomínají snad na to že je v naší zemi pluralitní systém, že je tady "demokracie".  Každý má právo na svůj názor, když jej vysloví pak je dobře mu jej nechat i vysvětlit. Ne jej hned odsoudit.

Například v článku se píše, ze jsou komunisti stejní jako před únorem 48. Jak může někdo srovnávat poválečný stav země v bipolárně rozděleném světě, který si po válce rozdělovali, nejen Stalin, ale i Roosevelt a Churchill. V době, kdy byla země řízena více rusy, nežli našinci. Staví zde názor komunistů, zajistit naší bezpečnost bez nutnosti členství v NATO. Ale to, pokud vím, není jen názor komunistů tento názor sdílí i lidé s úplně jiným světonázorem. To, jak se komunisti chovají a co budou dělat, uvidíme na jejich činnosti. Nědjaké vykřiky o tom že si tady udělají komunisti zase převrat jako v osmačtyřicátém, nemůže být ani řeč. Ostatně tehdy to nebyli jen komunisti, ale byl to většinový názor společnosti, která si ulevila od fašistického útlaku a byla v ní určitá vděčnost vůči Rusku. Uprostřed EU si neumím představit nějaký ostrůvek "svobody"který by tady vytvářeli. Nevěřím tomu, že náš národ je tak hloupý že by si nedokázal zajistit skutečnou demokracii a v případě špatných rozhodnutí prostě komunisti příště hlasy lidí nedostanou. A ještě snad maličkost. Tento národ se chová tak, že fandí zpravidla těm, kteří jsou hodně kritizováni, takže to napříště může dopadnout i tak, že se ve volbách dostanou komunisti před ČSSD. Ostatně příkladem byly přeferenční hlasy pro pana JUDr. Pospíšila v Plzeňském kraji.

A ještě větičku ke "kompromisu"  Nečas Kalousek ... jsem radostí bez sebe, když jsem se o tom kompromisu dozvěděl ... pan premiér a ministr financí jsou na nás tak hodní že nám poue o procento zdraží potraviny, léky a jiné potřebnosti - ale napřed se musí prohlasovat důchodová reforma, do které prakticky nikdo nepůjde pro její nejistotu, takže stejně zkrachuje a potom odhlasování církevních restitucí. "Rebelové" z ODS musí být nadšeni kolik toho vybojovali!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 16.10.2012 9:12 | karma článku: 19,32 | přečteno: 633x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69