Nečas se kaje, Karolína bude vládnout stovce straníků!

Jo jo, pan předseda se kál. On taky v podstatě nic jiného udělat nemohl, protože vymluvit se na Kalouska by byl průšvih, protože by mu to při první příležitosti Mirek "osladil". Dokonce nemohl ani říci, že za to mohou socani, protože slíbili platit poplatky u lékaře. Takže konečně zazněla částečná pravda, žádné televizní bilancování kterak je to všechno skvělé a na kterých místech se v tom kterém odvětví v Evropě nalézáme. No a protože nemá žádného protikandidáta, tak si klidně může střihnout takovouhle sebereflexi. Otázka proč nemá protikandidáta by jej měla také zajímat. Rozhodně to nebude proto, že on sám by byl tak skvělý vůdce.

Spíš je to tak, že už do toho chlíva, který tady se svojí politikou a vládou nadělal, nikdo prostě nechce jít. Proč kandidovat na předsedu strany, která má tak špatnou vizitku a po parlamentních volbách půjde s největší pravděpodobností do opozice s pár křesly ve sněmovně! Tento projev měl zaznít už dávno, jenže Nečasovi stačí vždy jen připomenout ty chyby, kterých se dopustili socialisti .. to je jeho jediná "omluva" za jeho vlastní neschopnost. Takže bych řekl, že ani sebevetší sypání si hlavy popelem už sešup této strany nezastaví. Né že, jak řekl pan Nečas, byl nečitelný. Naopak byl čitelný až až - třeba když se vyjádřil k panu Michálkovi, který mu v podstatě sestřelil Drobila z ministerského postu,  že je to potížista a bonzák a vždy tato strana inklinovala k tomu, že né ty, kteří měli nést odpovědnost potrestala, vždy se snažila jako viníka určit toho, kdo na nešvary upozornil. Proto byl Michálek potížistou kterého bylo nutno vyhodit z postu a naopak viníka ustanovit na post ideového vůdce strany. Lidi pochopili, jak funguje tato strana, žel už to tuto zemi stálo tolik prostředků, že se budeme jen těžko stavět na nohy. Oni však odejdou středem. Ještě si opět zvolí Nečase předsedou a dají mu důvěru pokračovat v tom, čemu oni říkají vládnutí. Ještě pořád se jim to vyplatí. Dávno už nekoukají na to, jak poškozují lidi v této zemi. Jen se co nejdéle udržet -to je jich krédo! Dovoluji si předložit jen pár slov pana předsedy Nečase, aby jste si mohli sami odvodit rozpor jeho slov a činů!

Strana podle pana Nečase musí od nejnižších úrovní vytěsňovat nedůvěryhodné osoby, aby se do nejvyšších pater dostali pouze schopní a důvěryhodní. Po těchto slovech se sálem rozezněl potlesk.

Jsou tato slova důvěryhodná, - NEJSOU! Jinak by totiž nevyhodil pana JUDr. Pospíšila (skutečného odborníka) z ministerského postu!!!

.... ne rebelové, ale vy pane Nečasi a vaše strana a vláda si berou tuto republiku jako rukojmí - klidně si stopnete práci parlamentu - dokážete se taky stydět, uhradí ODS plat poslancům za ten týden zprodlení, který jste si klidně vzali jen tak, jako timeout? My - vaši zaměstnavatelé nechceme platit ze svého vaše vrtochy!  Vy ne, vy se nedokážete stydět, zato většina nás se stydíme za vás!

 

Paní Karolína Peak se přihlásila na předsednický post a v té, asi stovce lidí, kteří se hlásí ke straně LIDEM i zvítězila. U jiných stran by příklady volby předsedy bez protikandidáta, byly jistě v médiích tisíckrát opakovány ... zvítězil, ale neměl žádného protikandidáta.... A tak je třeba paní Karolíně pogratulovat. Jak se dokázala vyšvyhnout. Tak trochu to připomíná případ pana Kalouska, jenž narůstal ...tak nějak politicky --- od Národní fronty za komunistů, u lidovců, posléze, když se zašpinil komunisty a byl shozen z vedoucího postu si udělal svojí vlastní TOPku a přetáhnul sebou ty známější osobnosti, a takticky postavil před sebe tehdy nejoblíbenějšího politika - Spícího knížete. Je fakt, že paní Karolína je ještě vychytralejší, ta utekla od veverek v době, kdy věděla, že se spolupráce VV v trojkoalici hroutí a když včas od nich uteče, pak bude záležet na jejím hlase, jestli vláda vydrží či nikoli. A ona sama už ví, jaká velká a silná je touha po moci a vládnutí, a přesvědčil jí o tom premiér Nečas, který rychle slevoval ze svých počátečních podmínek - jako ustanovení poslaneckého klubu - tedy více nežli deset členů a potom do týdne, pak se termín prodlužoval až se změkčilo a ustoupilo i od toho klubu. V právním systému demokratické společnosti se udála věc naprosto mimo právo a chápání. Místopředsedkyní vlády byla nadále žena, která neměla podporu veřejnosti, která neprošla parlamentními volbami se svými několika příznivci, která neměla program, ani stranu - přesto byla pro Nečase nutností a potřebným hlasujícím elementem pro to, aby se s vládou udržel u moci! Co však očekávat od ženy, která bez skrupulí opustila VV a odmítla pokyn k odstoupení z vedení - proč odcházet když si konečně osedlala místo vysněné. A to, že tvořila kdysi nějaký mravní kodex pro VV.. kdo by nad tím přemýšlel. Je to ryze chladně kalkulující paní, která opusitla i řady členů ODS, neboť tam neměla šanci se realizovat a dostat se na posty nejvyšší, a tak se jejím výtahem ke korytu stala strana VV. I její případ je varováním před volbou malých stran. Víte jak to s VV nakonec dopadlo.

A tak si ze všeho nejvíc přeji nové volby, ať už se konečně z té politické mapy ztratí ti, kteří pozbyli důvěry lidí, ti, kteří si automaticky s nástupem do politiky nabrali miliónové úvěry, počítajíc s tím, že je to brnkačka je splatit - vždyť oni budou u moci, oni to budou, kteří rozhodují né o desetitisících, ale o miliardách. No a když se tu a tam nějaký ten miliónek nezveřejní viz pani Peak tak "vo co GO - že"?

Kdysi tady byli politici kteří měli reagovat na výzvu - DĚKUJEME ODEJDĚTE! - dnes vím, že oni byli ještě slabým odvarem těch, kteří přišli po nich!

    ODEJDĚTE! - není vám zač děkovat!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 3.11.2012 13:21 | karma článku: 37,28 | přečteno: 1899x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69