Headlines z České kotliny.

Něco se chystá ..... ale to jistě víte i vy! Rebelové ODS rebelují a vytahují Nečase na skřipec, až bych řekl, že mu z oho musí být mdlo! Jenže Petřík je tvrďák, znáte to, nejen že si přihodil k zvýšení daní onu důvěru jeho vládě - což je naprosto k popukání když se ve finále dozví (ale možná také né, i když proč by si řezali páni poslanci pod sebou větev - nakonec ta korýtka co dosud mají tihle rebelanti počínaje Tluchořem a konče Šnajdrem nestojí za to opouštět) od svých vlastních lidí, že má jejich důvěru ale přidá s největší pravděpodobností i ostře závazné hlasování. Jednoznačné je, že důvěru lidí už ztratili. Ale kdy v této zemi šlo o lidi, že?! Teď už jde jen o to, kdo to déle vydrží s nervama. No a podle sdělení některých poslanců ODS má pan premiér na schůzích velící rétoriku se zvýšeným hlasem, což by svědčilo o nervové vyčerpanosti. Inu také bych panu premiérovi přál zdravý odpočinek alespoň na následujích třicet let.

A tak bude tento týden celkem zásadní, nejen pro Nečase a Kalouska, ale hlavně pro nás, jestli budeme směřovat dál k ekonomickému úpadku a zdražování a nebo jestli přijdou nové volby a karty se rozdají znovu. No už dopředu je mi líto těch, kteří to tady budou dávat dohromady .. a není toho málo - dát dohromady dotace z EU, znovu nastartovat ekonomiku, která jede do míst kde se nacházela za pana Klause, který tvrdil, že už už se odrazíme ode dna a odrážení se nekonalo. Ale asi co nejdůležitější dát dohromady zase tento rozezlený, vystresovaný a otrávený národ.

Řešit se budou i církevní restituce, které nás po případném schválení, uvrhnou zase o kus zpět. Takže jestli čekáte světýlko na konci tunelu, pak na něj vážení zapomeňte! Někdo v diskusích řekl, že asi někteří čekají, že je bude vláda a stát vodit za ruku a že je to vlastně úplně jedno, jestli bude vyšší DPH, a odsouhlasen ekonomický balíček. Já tvrdím že nikdo tady na vodění za ruku nečeká, ale čeká dobrou odměnu za dobrou práci a nějakou budoucnost pro sebe a pro své děti. Jenže odměna je stále stejná, ale ceny jsou zvyšovány. K tomu když se dozvíte jak vysoké marže mají jednotlivé prodejny jako Tesco, Baumax,Penny aj.  tak se nestačite divit. Teprve po přečtení těch čísel si uvědomíte, jak nízké by mohly být ceny. Vláda tvrdí, že vlivňovat cenu např. PHM není možné, neboť by na tom vydělávali prodejci - takže ulevit spotřebiteli a vymyslet pojistku, aby se oni fináloví prodejci nemohli zneužít kroků vlády, to nejde  je snadnější lidem všechno zdražit. A že se živnotní úroveň lidí nesnižuje, jak někdo usuzuje podle plných košíků v HM, tak je třeba to dát do souvislosti s čím dál vyšší zadlužeností domácností. Proto jim relativně jejich úroveň neklesá!

Další zpráva byla o skončení vyšetřování policejního exprezidenta Lessyho. Jak to jde rychle když se chce, že? Že tak rychle nejsou jiné případy, třeba samotné sesazení Lessyho z funkce. Apropo - kdepak máme pana Kubiceho? Že by nám někde ve skrytu zase smolil nějakou novou zprávu, chystajíc se na další parlamentní volby? Protože představa, že by se snad rděl studem jak ošklivě "popravil" Lessyho, to vážně nehrozí. V podstatě šlo o Kalouska a ten z toho všeho jak se zdá vyváznul bez poskrvrnky.. ještě si v jednom rozhovoru dovolí říci, že on není sprostý .. jen občas použije nějaký expresivní výraz.

No doufejme, že se vše zase v dobré obrátí, a jestli ne, tak si to nejspíš budeme muset jít obrátit sami!

 

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 22.10.2012 19:52 | karma článku: 26,57 | přečteno: 1308x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69