351 občanských demokratů potvrdilo sešup ODS do propadliště dějin!

To, co se dalo očekávat, se i naplnilo. Občanští demokrati couvli od svého programu, tím že zvolili Nečase, který potvrdil, že pravicová strana, která slibovala, že to nebudou oni, kdo budou zvyšovat daně! Tím jednoznačně potvrdili neserióznost celé strany a jejích vedoucích složek. Zvítězila hloupost a jen snaha o to, co nejdéle se udržet u moci! Takže se k tomu dá říci podle slov pana Topolánka  že v onom vlaku, na transsibiřské magistrále se skutečně jen zatáhla záclonka a přestože vlak šíbuje dozadu, tak Nečas a ti, kteří jej zvolili tvrdí, že tam za oknem to vlak valí rychle dopředu.

Zvítězil Nečasův model zodpovědné volby. Jak dopadne tato strana elitářů se dá celkem odvodit od toho, jak moc jim záleží na lidech. Sebereflexe byla jen rétorickým cvičením a o tom, jak vnímají Nečasovu vládu a "jeho" stranu, nějak nepadlo ani slovo. Největší nebezpečí pro ně by mohli být komunisti. Ti kdyby se dostali do vedení pak by to byl sakra malér. Kdo ví co všechno by se mohlo rozkrýt a kolik majetků vracet. Né znárodněním, ale soudní cestou!

Zajímavá změna názoru pana Schwarzenberga. Dnes při diskusi na Primě, se udála zajímavá změna. Vzhledem k tomu, že pan kníže dostával otázky vždy až poté co odpovídal pan Zeman, nastala změna názoru pana ministra zahranicí, když pan Zeman řekl, že by mu nedělalo problém jmenovat vládu s účastí KSČM. Pan Schwarzenberg, přestože se prezentoval vždy jako ten, který chce zastavit nástup komunistů k moci, najednou zčista jasna sdělil, že by v takovém případě musel respektovat Ústavu - jinými slovy, pochopil, že lidi už neslyší na strašáka komunistů, takže jeho body do prezidentského souboje by byly neustálou protikomunistickou rétorikou, ztraceny. Takže se zachoval podle hesla - bližší košile nežli kabát. Myslím si však že více jak nadbíhání si názoru občanů mu více škodí to, že neumi mluvit a jsou některá souvětí, která byla naprosto nesrozumitelná a logoped musel být v těchto chvílích naprosto zděšen. Pan kníže vážně víc patří do minulého století a do Rakousko-Uherska, nežli na zdejší bilbordy jako prezidentský kandidát který hlásá cosi o tom že když vlast volá je on připraven ...asi jako ten pionýr v pojetí vodníka Čochtana prezentovaného panem Werichem ..." a on měl to velké břicho přesahující přes to kanoe a na něm ten pásek s přezkou Vždy připraven! ... a já ho převrh, a on nebyl připravenej ...!".

A tak nám zvolili svazáka kterej sice tvrdí že je připravenej, ale v podstatě jen k tomu aby plnil to co řekne Kalousek, pan kníže se ukázal jako ten, který bude ctít Ústavu protože to řekl Zeman a rovněž jako Zeman nebude mít problém s přijetím i komunistické účasti ve vládě, Karolína bude věrným nohsledem pana premiéra - ať už by jím byl kdokoli, kdo jí nechá u korýtka a šedá eminence bude neustále v pozadí rozdávat úkoly a šetřit a šetřit a šetřit. Nic proti šetření, ale je to celkem otravné když se šetří u stále stejných. Kdo ví, třeba mohli i občanští demokraté ušetřit na výdajích na kongres - ale jsou to jejich peníze které si jistě poctivě a průhledně vydělali svojí činností!

 

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 4.11.2012 15:14 | karma článku: 29,40 | přečteno: 1433x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69