Nečasova hlava na talíři - ani náhodou!

Nějaký volební signál pro pana premiéra a předsedu ODS Nečase, se naprosto míjí účinkem. Vzkaz pro voliče nejen od něj, ale i od ostatních známých tváří ODS je jasný. Je nám úplně jedno co chcete a co jste volbami vzkázali. My zůstáváme na pozicích. Nikdo z nich nepochopil .. nebo možná ano, ale vzdát se jen tak postů to je dnes nad jejich síly - nebo prostě nemají v sobě tolik morálky. V podstatě ta morálka měla být naznačena avizovaným  odchodem pana Drábka, leč mám takový dojem, že už panu ministrovi všechno přerůstá přes hlavu a tak jen využil možnosti jak elegantně utéci.

Pan předseda Nečas nám sice protřednictvím televizních obrazovek sdělil, že budou výsledek analyzovat a dokonce nám řekl, jak on to má ve zvyku, to, co jsme chtěli slyšet a nejspíš se srdíčka rebelujících poslanců ODS zatetelila blahem, když z Nečase vypadlo - že za všechno může předseda - jen bych rád věděl o čem pan Nečas v tu chvíli přemýšlel. Inu ani z protestujících lidí na Václaváku si nic tento pán nedělá a vzkáže jim, že na to mají právo protestovat. Smetanovi řekne šalamounsky že rozhodl soud no a Michálkovi, který se stal senátorem a kterého pan premiér nazval potížistou a bonzákem raději nic nevzkazuje.

Člověk by očekával nějakou reakci, která bude přiměřená výsledku voleb, která bude odrážet onen vzkaz. Je to o naštvanosti lidí, o jejich otrávenosti politikou kterou právě tato vláda, které pan Nečas předsedá, dělá, je to o vzdoru proti ODS která se už roky ukazuje jako problematická strana s divnými kontakty, vztahy, machinacemi počínaje jakýmsi sponzorem Lájošem, scháněním kompromitujících materiálů proti komukoli významnému panem Moravou, až po místopředsedu který jen tak nechá odplynout třista miliónů a myslí si, že se za to stačí jenom omluvit. Čekáte, že pan předseda pochopí že má odejít, je toho totiž mnoho co hovoří proti němu ale nejdůležitější podle mne je to, že jemu a jeho vládě už nevěří tento národ. A nevěřte na to, že by důsledkem byly reformy. Lidi jsou schopní si utáhnout opasek, ale musí vidět, že to bude mít nějaký význam a né, že na konci tunelu bude stále tma, jen méně černější. Pan Nečas čeká, co na to řeknou lidé na kongresu. Asi by si měli vzít slovo, všichni kandidáti ODS jak do krajů tak i do Senátu a měli by pana premiéra brát k odpovědnosti za svojí prohru, protože to byl on v tandemu s panem Kalouskem, kteří jim namydlili schody k neúspěchu.  A klidně si může paní Němcová vykládat co chce o tom, že vina je na rebelujících poslancích a z Nečase nesejme odpovědnost ani její směšné hodnocení voleb že ODS vyhrál protože porazila komunisty.  Příště nebudete mít sílu ty komunisty porazit pokud se totálně nezměníte. A tak ani to, že si pan prezident neumí představit jinou vládu a nepřímo ovlivnil volbu senátorky Filipiové v její prospěch, ani to, že pan Pospíšil nebude chtít aby skončila tato vláda, potažmo její premiér, ani to, že se tato vláda líbí panu senátoru Kuberovi a ani to, že i rebelující poslanci nakonec zdvihnou ruku při přísně závazném hlasování o zvyšování daní a důvěře vládě,  prostě nic z toho nesejme odpovědnost za to, kam se řítí tato země a co bude jednou budoucnost říkat o nejslabším avšak tvrdohlavém premiérovi, který uvedl Českou zemi do hospodářských a sociálních problémů jen proto, že mu chutnala moc a sám se určil do role Spasitele!
 

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 21.10.2012 11:15 | karma článku: 29,91 | přečteno: 1318x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69