S Pekárkem by se měla ODS zbavit i Bendy!

Vím, že by to s mladým Bendou otřáslo a představa, že musí najednou něco dělat, by ho mohla položit na znak. No považte - skutečně pracovat a samostatně, jenže to panu Bendovi nejspíš nehrozí strana by se o něj jistě postarala jako o ty, kteří tak ochotně odevzdali poslanecký mandát. Ale ta představa - žádné servilnosti, žádné nadbíhání panu předsedovi Ústavně právního výboru poslanecké sněmovny! To by bylo asi na dlouhé bezvědomí. Podobné bezvědomí musel zažívat každý, kdo ho sledoval při jeho obhajobě církevních restitucí v pořadu Události komentáře. Vážil jsem si pana Bendy staršího a mohu říci, že se jen těžko žije ve stínu otce, který byl velmi moudrým a vzdělaným člověkem. Ale jestli se dívá odněkud shora tak musí být velmi smutný jak dopadl jeho synek.

Jeho argumentační schopnosti jsou mizivé a když pochopil, že není schopen odpovědět na otázku profesora z právnické fakulty, jak je možné určit cenu něčeho, k čemu ještě neexistují dokumenty, tak prostě sdělil, že zákon byl doporučen sněmovně jako dobrý a tím skončil. Ten, kdo tohle sledoval, možná ani neomdlel, ale naopak jen těžko udržel moč, smíchy! Ten člověk je naprosto vedle a jediné co ze sebe dokáže vyplodit, jsou servilní kydy na kongresu ODS, jak si váží pánů Vondry a Drobila. A potom mu taky jde dobře protikomunistická rétorika, sice se stále opakuje ale prostě to je jediné co ovládá.

Napadá mně však, že krom jiných rozhodně není ozdobou Občanské demokratické strany. Spíš naopak, a bylo by vhodné jej s poděkováním poslat někam z dohledu, neboť právě takoví, jako je pan Marek Benda, jsou jedním z důvodů proč u nás bude čím dál více lidí volit komunisty, nic proti nim, pokud mají své voliče a sympatizanty tak proč ne - je tu demokracie! Pokud je ovšem pro ODS pan Marek Benda nenahraditelným činovníkem, pak věřím, že po příštích volbách se tato situace vyřeší sama, protože bude mít ODSka deset procent hlasů a nejspíš na pana Bendu nezbyde v poslanecké sněmovně místo. A s ním i na mnoho dalších kteří se do sněmovny stejně nehodí! Vlastně se tam se svým stylem vládnutí nehodíte všichni a měli by jste následovat Pekárka, Bendu, Tluchoře, Šnajdra a ostatní. Vždyť vy už dávno totiž nectíte přísahu poslanců a ministrů, kterou jste skládali. Neděláte pro lidi, ale pro sebe!

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 9.11.2012 0:00 | karma článku: 36,67 | přečteno: 1440x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69