Jaroslava Kadlasová
- Počet článků 84
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1143x
Seznam rubrik
Oblíbené články
Oblíbené blogy
Oblíbené stránky
Jaroslava Kadlasová
Vzpomínání o chalupě
Jak začne jaro, vzpomínám na bývalou chalupu, kterou už skoro dvacet let nemáme.kkk
Jaroslava Kadlasová
Přílohy pro změnu 1
"Já už nevím, co mám furt vařit, " postěžuje si každou chvíli některá z žen i v mém okolí, "co mám porád vymejšlet, aby mi to jedli?" I já si vzpomenu na podobné situace, ale co mě vaření chytlo jako koníček spolu s psaním a focením na blog, nevím, co mám vařit dříve. Nabízím tip: zkuste obměňovat jídelníček od příloh.
Jaroslava Kadlasová
Kuře na pivě
Kuře "nějak"se v Česku dělá často - může být považováno za české národní jídlo? Asi jak kdy. Podle "šéfa" Zdeňka Pohlreicha kuře na pivě rozhodně české jídlo je. Předváděl ho na jednom kurzu, kterého jsem se zúčastnila, už to bude tak dva roky. Recept jsem s úspěchem používala a dostala jsem se pak až k vlastní variaci, která se mi nezdá úplně marná. Kuře jsem připravila na černém pivě a na kořenové zelenině.
Jaroslava Kadlasová
Crumble k pojídání za kamny
Zatím ještě je chuť spíše na něco pro zahřátí, tak se těším, jak o víkendu zase udělám drobenkový crumble s jablky. Tento recept se nedá zkazit, tak provonět nevlídné odpoledne si s ním může i ten, kdo v kuchyni zatím moc času nestrávil.
Jaroslava Kadlasová
Dýně špatně načasovaná
Na tomto blogu nejsem ještě ani měsíc - vyzkoušela jsem si zveřejnit článek v sobotu, a to se mi tedy moc nepovedlo, málokdo se k němu dostal. Věnovala jsem mu dosti péče, tak mu třeba pomůže, že ho takto "refreshuju", abych znovu oslovila ctěné publikum...najdete ho pod názvem Odlehčit!
Jaroslava Kadlasová
Odlehčit!
Jak se vzduch k jaru oteplí, odhazujeme přítěž zimního oblečení a spolu s tím můžou přijít i chutě na čerstvou, odlehčenou stravu, něco zeleninového. Je to bohužel v době, kdy ještě nic z domácích zdrojů nestihlo vyrůst, ani bylinky. Sáhla jsem proto po muškátové dýni, uložené na skříni, ale místo k lehkému zeleninovému pokrmu jsem se nakonec dostala k smetanové omáčce.
Jaroslava Kadlasová
Pečínka po česku
Na svatého Matěje se už chodívalo v jarním kabátě, jak nikdy nezapomene připomenout moje matka a jak i já ještě matně pamatuju - ale taky se užilo hodně zimy, sluníčko vždycky nesvítilo. Než se v počasí prosadí jaro, rádi si dáme nějaké dobré pečené maso.
Jaroslava Kadlasová
Protistresová bábovka pro masožravce
Možná to taky znáte - když se někde jinde nahromadí stres, vrhnete se do vaření, abyste se ho zbavili? U mě to tak rozhodně funguje.
Jaroslava Kadlasová
Pečené koblihy
Čím začít? Určitě pozváním - pozváním na můj nově otevřený foodblog, který by chtěl být příjemným zátiším, útočištěm v okolní mizérii.
předchozí | 1 2 3 4 | další |