Jaroslava Kadlasová

Vilemína, foodblogerka a autorka (Cukr na nitku, Zatracené kyselo).
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Jaroslava Kadlasová

Vzpomínání o chalupě

Jak začne jaro, vzpomínám na bývalou chalupu, kterou už skoro dvacet let nemáme.kkk

21.3.2012 v 12:26 | Karma: 12,05 | Přečteno: 1000x | Diskuse| Společnost

Jaroslava Kadlasová

Přílohy pro změnu 1

"Já už nevím, co mám furt vařit, " postěžuje si každou chvíli některá z žen i v mém okolí, "co mám porád vymejšlet, aby mi to jedli?" I já si vzpomenu na podobné situace, ale co mě vaření chytlo jako koníček spolu s psaním a focením na blog, nevím, co mám vařit dříve. Nabízím tip: zkuste obměňovat jídelníček od příloh.

19.3.2012 v 8:01 | Karma: 12,47 | Přečteno: 1426x | Diskuse| Společnost

Jaroslava Kadlasová

Kuře na pivě

Kuře "nějak"se v Česku dělá často - může být považováno za české národní jídlo? Asi jak kdy. Podle "šéfa" Zdeňka Pohlreicha kuře na pivě rozhodně české jídlo je. Předváděl ho na jednom kurzu, kterého jsem se zúčastnila, už to bude tak dva roky. Recept jsem s úspěchem používala a dostala jsem se pak až k vlastní variaci, která se mi nezdá úplně marná. Kuře jsem připravila na černém pivě a na kořenové zelenině.

13.3.2012 v 9:05 | Karma: 11,25 | Přečteno: 1618x | Diskuse| Společnost

Jaroslava Kadlasová

Crumble k pojídání za kamny

Zatím ještě je chuť spíše na něco pro zahřátí, tak se těším, jak o víkendu zase udělám drobenkový crumble s jablky. Tento recept se nedá zkazit, tak provonět nevlídné odpoledne si s ním může i ten, kdo v kuchyni zatím moc času nestrávil.

9.3.2012 v 8:34 | Karma: 12,79 | Přečteno: 1454x | Diskuse| Společnost

Jaroslava Kadlasová

Dýně špatně načasovaná

Na tomto blogu nejsem ještě ani měsíc - vyzkoušela jsem si zveřejnit článek v sobotu, a to se mi tedy moc nepovedlo, málokdo se k němu dostal. Věnovala jsem mu dosti péče, tak mu třeba pomůže, že ho takto "refreshuju", abych znovu oslovila ctěné publikum...najdete ho pod názvem Odlehčit!

6.3.2012 v 9:41 | Karma: 4,81 | Přečteno: 692x | Diskuse| Ostatní

Jaroslava Kadlasová

Odlehčit!

Jak se vzduch k jaru oteplí, odhazujeme přítěž zimního oblečení a spolu s tím můžou přijít i chutě na čerstvou, odlehčenou stravu, něco zeleninového. Je to bohužel v době, kdy ještě nic z domácích zdrojů nestihlo vyrůst, ani bylinky. Sáhla jsem proto po muškátové dýni, uložené na skříni, ale místo k lehkému zeleninovému pokrmu jsem se nakonec dostala k smetanové omáčce.

3.3.2012 v 8:00 | Karma: 9,35 | Přečteno: 953x | Diskuse| Společnost

Jaroslava Kadlasová

Pečínka po česku

Na svatého Matěje se už chodívalo v jarním kabátě, jak nikdy nezapomene připomenout moje matka a jak i já ještě matně pamatuju - ale taky se užilo hodně zimy, sluníčko vždycky nesvítilo. Než se v počasí prosadí jaro, rádi si dáme nějaké dobré pečené maso.

28.2.2012 v 8:20 | Karma: 12,72 | Přečteno: 1163x | Diskuse| Společnost

Jaroslava Kadlasová

Protistresová bábovka pro masožravce

Možná to taky znáte - když se někde jinde nahromadí stres, vrhnete se do vaření, abyste se ho zbavili? U mě to tak rozhodně funguje.

23.2.2012 v 8:16 | Karma: 11,75 | Přečteno: 1061x | Diskuse| Společnost

Jaroslava Kadlasová

Pečené koblihy

Čím začít? Určitě pozváním - pozváním na můj nově otevřený foodblog, který by chtěl být příjemným zátiším, útočištěm v okolní mizérii.

20.2.2012 v 16:54 | Karma: 9,76 | Přečteno: 1087x | Diskuse| Společnost