Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Nechci se vyjadřovat vůči nálepkám, které tady jistá část blogerů označuje ostatní.

Meritorní je fakt, že za současné situace je vyloučení Ruska z mezinárodních soutěží správný krok. Jednak morální a jednak faktický, protože se sportovci jím znásilňované země musí věnovat zcela jiné činnosti než tréninku.

Nebo si opravdu někdo myslí, že je férový souboj ruského a ukrajinského sportovce?

Námitka, že Ukrajina nehraje hokej, je sice zdánlivě na místě, ale jde o princip. Ruský šovinismus je za současného stavu neúnosný a vzbuzoval by v hledišti odpor. Navrhované hry "dobré vůle" jsou ideální za účasti spřátelených zemí typu Severní Korea, Irán, Venezuela a Bělorusko. A v hledišti v čele fandů pan Paroubek.

PB

P81e11t49r 38B20u50r22i97a44n

28. 5. 2024 13:14

MS v hokeji 2002, Ukrajina 9. místo ze 16 družstev.

A jinak souhlas. Námitka, že politika do sportu nepatří je lživá, protože pro totalitní režimy sport JE výrazným propagandistickým prvkem.

Viz. nacistické Německo, SSSR a jeho kolonie a současné Rusko, kde svůj zákaz prezentují tak, že svět má z ruských sportovců strach.

Foto

Vůbec se nelze divit, že u nás hokej budí takové pozdvižení. Poté, co se k nám ta říše tak barbarsky zachovala v roce 1968, byli jsme sešněrovaní kolaborantskou vládou a přítomností okupačních vojsk, ale ani tak nikdo nedokázal spoutat naši mysl. Radovali jsme se z každé výhry, naši hokejisté hráli proti nim vždy s obrovským nasazením a nešetřili síly. Pamatuji velmi dobře tu obrovskou radost hráčů i lidí v naší zemi pokaždé, když jsme je porazili. Jedním z nejsilnějších momentů bylo líbání ledu. Na to se nedá zapomenout.

Děly se dokonce i výhrůžné telefonáty Brežněva našim soudruhům , aby prý s tím něco udělali, ale moc to nepomohlo.

Je však záhodno připomenout ještě jednu děsivou podlost. Byla jí likvidace československého reprezentačního týmu, (nositele zlatých medailí ze Stockholmu). Když pak měli jet v březnu 1950 do Londýna, byla výprava režimem zrušena. Po zinscenované estébácké provokaci byla řada hráčů zatčena, byli podrobeni mučení a posléze v monstrprocesu odsouzeni k drakonickým trestům v komunistickém kriminálu: Bohumil Modrý 15 let, Augustin Bubník 14 let, Stanislav Konopásek 12 let, Václav Roziňák 10 let, Vladimír Kobranov 10 let, Josef Jirka 6 let, Zlatko Červený 3 roky, Jiří Macelis 2 roky, Antonín Španinger 1 rok, Přemysl Hainý 1 rok, Josef Stock 8 měsíců.

Skutečná příčina celého toho podrazu spočívala v tom, že jsme byli vazalskou, nesvobodnou zemí, v níž o všem podstatném rozhodovala východní totalitní říše, která nás měla za svůj majetek a taky se podle toho k nám chovala.

Přeji dnešním ruským hokejistům hlavně to, aby se změnila jejich vláda: aby přestala válčit. Zejména aby úplně ukončila stávající agresi proti Ukrajině. Až bude ta země žít mírumilovně, potom ať její sportovci nakrásně jezdí na mezinárodní turnaje. Nikdo proti tomu nebude nic mít

OD

O51t94a 66D52v71o18r80a89k

28. 5. 2024 14:50

Přesně napsáno. A i přes to vám dnes někteří lidé řeknou, že jsme byli za bolševika mnohem svobodnější

NP

A "Sborná" je kde ?

Vraždí, znásilňuje a rabuje na Ukrajině

Na MS nikomu Rusko nechybělo

MV

Někomu ano, Niké... Sice to nechápu, ale jsou tací.

MV

Někomu Rusové na turnaji chyběli, někomu ne. Taky nezvu na mejdany lidi, co se neumí chovat.

RK

Chyběli jen těm, co se neumí chovat taky.

JZ

Male srovnání pro ty, kteří neustále tvrdí, že Rusko je hegemonem světového hokeje. Přehled od roku 1993 kdy na MS v hokeji začala hrát samostatná česká reprezentace.

Rusko

5x Zlato, 2x Stříbro, 5x Bronz

ČR za stejné období

7x Zlato, 1x Stříbro, 6x Bronz

JH

J36a14n 25H23r44u18š95k81a

28. 5. 2024 12:56

Tak ono víc medailí od roku 1992 (play-off systém) má i Kanada, i Švédsko a také Finsko...takže ty agresivní namyšlence fakt nikdo na MS nepotřebuje...

JH

J57a84n 92H27r67u65š70k81a

28. 5. 2024 7:58

A nejlepší na tom je, že od roku 1992, kdy se začalo hrát systémem play-off, tak Rusko získalo v součtu méně medailí než, Česko, Švédsko, Kanada a Finsko...takže ten průměrný, avšak silně nadprůměrně arogantní, tým tam mnohým nechybí...

Foto

Mě z té touhy najít a onálepkovat nepřítele začíná mrazit... Když si vzpomenu, kolikrát jsem se tady dočetl, že jsem kremrole, kobliha, frustrát... i ten ruskej šváb už padl... Co mě utěšuje, že zdejší "bojovníci za hodnoty" nejsou ještě typickým obrázkem naší společnosti. Stejně, jako třeba "espéďáci"...

Ale vymezil bych vám někde virtuální ring, jako v Šíleně smutné princezně. Tam se svejma nálepkama a diagnózama umlaťte. Hlavně, když přestane motat hlavu normálním lidem...

VF

Filipe, a co Ti brání to navrhnout vedení blogu iDNES.cz?

Ať každý článek, v němž se objeví nějaká škatulka, dají do Hyde parku nebo pro ně vymyslí novou rubriku. Mně by to nevadilo.

Já včera okomentoval zavádějící nadpis a hned jsem byl zařazen do "uličního výboru", kterým tak rád operuje kolega, který už tě oplusoval...

Přeji příjemný den a pohodu v práci.

JZ

Zasloužená karma. I čeští proruští švábové plivají jedovaté sliny, to je však jediné co mohou dělat. Jsme zaslouženě mistry světa, historie se na víc ptát nebude. Nehledě k tomu, že tento tým by porazil i Rusy, kteří v poslední době navíc nepatřili k favoritům MS.

RK

Petrzalka, Sýkora, Slovák... nikdo vás na MS prostě nechce

Stačí se podívat na statistiku MS v hokeji od roku 1992. Rusko tam nad ostatními hokejovými státy nijak nevyniká. Takže ten optimismus ruského trenéra Nazarova není moc na místě.

Pan Ziegler mě předběhl. Jako bych tu nebyl.

Foto

Všem těm "proruským švábům" chci připomenout, že po rozpadu SSSR a rozdělení Československa na hokejových šampionátech získalo Rusko 5 zlatých medailí a Česko 7 zlatých medailí (včetně té letošní). Tihle lidé zřejmě ustrnuli v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století, kdy sborná SSSR v hokeji dominovala. Jenže tyto časy pominuly.

JH

J70a41n 68H23r35u11š54k36a

28. 5. 2024 8:31

Ono se je im také po rozpadu ráje na zemi rozpadly systém státního dopingu a poté už nešel do hokeje naroubovat tak jako do atletiky, protože hráči se rozprchli do světa a tam se k jejich překvapení dělají dopingové testy...

  • Počet článků 3365
  • Celková karma 25,96
  • Průměrná čtenost 799x
Spokojený důchodce. Sdílím zde svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuse, ve kterých se dovím něco nového. Chápu ale i ty, kteří si jen potřebují zchladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Nemám nic společného s neomylností, tu přisuzuji jen Bohu.