Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Vždy se najdou jedinci, kteří jeví jistou skotomizaci problému. Vidí jen jednu polohu, ostatní popřou. Arabové měli v novodobé historii od roku 1947 řadu příležitostí k ustanovení vlastního státu. Vždy to odmítli. Protože jejich cílem není mít vlastní zem, ale zničení "sionistické entity".

Až tak jednoduché to je.

Foto

V roce 1923 byla východní Palestina V Británii z mandátního území o rozloze 118 000 km/2, vyňala území, a předala jej Arabům, kteří se stavěli proti myšlence návratu Židů do jejich starobylé židovské vlasti k vytvožení vlastního státu. Vzniklo Hašimovské království, později Zajordánsko a dnes Jordánsko. Více než 70 % všech Jordánců jsou palestinští Arabové. Jordánsko má z mandátního území Palestina území rozlohu 97 230 km/2 a Izrael má z mandátního území Palestina rozlohu 20 770 Km/2., z čehož největší část zabírá Negevská poušť, která se rozkládá na ploše 12 000 km². Velikost Izraele je jako rozloha Moravy bez Slezska. Takže nají palestinští Arabové svůj vlastní stát anebo ne.

Foto

Stát Palestin může vzniknout pokud splní rezoluci Rady bezpečnosti OSN z roku 1967 čísla 242. To znamená uzavřít mír, se státem Izrael, uznat stát Izrael a dohodnout se na společných a vzájemně respektovaných hranicích. Tohle odmítají palestinští Arabové splnit. Tvrdí, žádné uznání státu Izrael, žádný mír se státem Izrael. Pokud bude stát Palestina uznán bez těchto podmínek, bude to vítězství terorismu a povzbudí to muslimské teroristy na celém světě.

Ono je to hodně s podivem - stát Palestina na území Palestiny, kde už jeden stát je - Izrael. (Samozřejmě při troše zabroušení do historie hned zjistíme, kdy a proč vznikl tento podvodný název, a proč právě tento název dali "státu Arabů v Palestině" arabští teroristé.)

JV

Nevím, kdo už někde tady v diskusi napsal, že kdyby se veškerá pomoc z celého světa do pásma Gazy investovala do obyvatel a ekonomiky a ne do bomb a raket, bylo by pásmo Gazy rájem na zemi. Jen to pobřeží je obrovský kapitál, stačilo by stavět hotely a infrastrukturu pro turisty, případně udělat z Gazy daňový ráj a opsat všechno od Monaka. Nevím, znám Gazu jenom z fotografií, ale ten kdo ten příspěvek psal, asi věděl, o čem píše. Škoda, že jsem si nezapsal jeho jméno. Ale třeba neměl pravdu, kdo ví?

PB

Palestinci nechtějí svůj oficiální stát, protože tím by recipročně zlegalizovali i stát Izrael, který neuznávají a celé území označují za své.

Pan Horner nerozumí ničemu, ale když mluví o pohlaví, je to aspoň sranda.

Když se vyjadřuje k válkám a mrtvým je to děs a já se opět ocitám někde na politickém školení v době normalizace.

JB

Palestinci uznali existenci Izraele před víc jak 30 lety. Proto si taky během mírových jednání nárokovali pouze Gazu, Západní břeh a Východní Jeruzalém, tj. něco přes 22 % původního území

Foto

Proč podporovat vznik státu, jehož jediným cílem je zlikvidování jiného státu.

Foto

Podle TXT /teletextu/ ČT podporuje samostatnou Palestinu 140 zemí. To by mohlo v praxi znamenat, že se na hranice samostatné Palestiny postaví zástupci těchto zemí, kteří budou dopravu humanitární pomoci hlídat?? Aby se nestalo, že 70 procent pomoci si opět klidně ukradne Hamas a všechno zůstane při starém!!

Vznik státu Palestina na území Palestiny? to nějak nechápu. Na území Palestiny už jeden stát existuje - Izrael. Jako kdyby někdo chtěl vyhlásit na části území Evropy stát Evropa, to je přeci blbost. Ještě větší pitomost ale je, když tenhle podvodný nesmysl, který si vymysleli arabští teroristé, papouškuje celý svět.

JB

S vyhlídkou Palestinského státu (resp. self-governing entity) souhlasil i Izrael podpisem smluv z Oslo. Ale pokud se jim to teď nezamlouvá a nechtějí se stáhnout z území, která okupují, tak mají i druhou možnost -- jednostátní (fuj to je slovo) řešení.

Problém je samozřejmě v tom, že Izrael nechce Palestinský stát a ani nechce Palestincům dát jakákoliv práva. Chce se jich akorát zbavit. I Jicchak Rabin řekl, že by rád viděl Gazu utopit se v moři.

Já jsem velmi zmaten, o kom to vlastně píšete - o "Palestincích". Kdo to je? že by obyvatelé Palestiny? (co je Palestina, to přeci dobře víme, je to území, svěřené po 1. sv. v. Británii, jako "Britský mandát Palestina). Pak jsem ale zmaten - obyvatelé Palestiny jsou přeci mj. Izraelci, kromě řady dalších národů, národností, etnik...

Foto

Když Izrael páchá genocidu, je to dle vašeho mínění v pořádku, když to dělají Rusové, je to zločin.

PV

P69a34v74e12l 77V41é25b96r

29. 5. 2024 15:17

Hmmm ... a kde jako tu genocidu páchají? Pokud vím, tak pouze na útok odpověděli útokem a to ještě kvůli osvobození svých unesených občanů, o jejichž utrpení se vám ani nezdá (pokud nemáte sadistické sklony).

  • Počet článků 3365
  • Celková karma 25,96
  • Průměrná čtenost 799x
Spokojený důchodce. Sdílím zde svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuse, ve kterých se dovím něco nového. Chápu ale i ty, kteří si jen potřebují zchladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Nemám nic společného s neomylností, tu přisuzuji jen Bohu.