Foto

Zdá se, Vlastimile, že ses trefil. Někteří potřebují mít poslední slovo, vysokou karmu, a pocit, že to tomu druhému nandali. Och, jak pomíjivé.

Foto

Autor se opravdu trefil. I do vlastní nohy, což, ač oklikou, i sám přiznává

PC

Dospělý ještě neznamená zralý. Dospěje každý, vyzraje málokdo. P.S. Formální vzdělání v tom nehraje žádnou roli.

MB

Člověk nemá zestárnout, dokud nezmoudřel.

MB

Ještě něco přidám.

Ono je to vlastně úplně jedno, co si tady o sobě myslíme. Tohle je jen kousek internetu. Vždyť ani nevíme, jestli něčí fotka odpovídá realitě. Já mám z poslední doby pár fotek, na kterých nepoznám ani sama sebe. Dostala jsem léky, po kterých jsem otekla a přibrala, navíc mi kadeřnice, které jsem naivně řekla, že je mi jedno, co udělá, přidala účesem tak 20 let. Občas se stane, že si tady někdo založí další profil. Když napíšu, že je mi přes padesát, zjistíte to jak?

Pak vypneme počítač, vrátíme se do svého světa ke "svým" lidem. Je důležitější, co si právě oni o mě myslí. Jestli je někdo tak osamělý, že tady hledá porozumění a opírá svoje sebevědomí o naše názory a plusy, je to smutné.

VF

Už nějakou dobu přemýšlím o tom, jak asi vypadají ti lidé, se kterými tu občas diskutuji, nebo kteří píšou blogy. Jejich fotky totiž mohou být třeba čtvrt století staré. Na sociálních sítích je to stejné. Mám v plánu tomu věnovat jeden blog.

Přeji příjemný den.

MB

Souhlasím s Vámi a mám taky máslo na hlavě. Nedávno jsem se několikrát s někým hádala a fakt je, že jsem se výborně bavila reakcemi protivníka. Jako když cením zuby na opici za sklem a ta se vzteká. Já vím, nedospělé i tady i v Zoo

Na druhou stranu jsem si dovolila vyjádřit mírný nesouhlas s blogem a ani nevím, proč jsem dostala po nose od fanoušků blogerky. To je pak nejlepší jim nechat poslední slovo a jít dělat něco užitečnějšího.

VF

Vlastně pak máte ještě dobrý skutek, protože ta druhá strana má pocit, jak Vám to nandala.

JN

Tak já tedy nevím, nakolik je "dospělé", když pan autor odolá pokušení reagovat na něčí trošku rýpavý příspěvek v diskusi pod předchozím blogem, a místo toho napíše rovnou blog, kde si na dotyčného diskutéra plivne (nikoliv poprvé).

Takže, pane Fürste: diskusi jsem dnes neotevřel čistě z toho důvodu, že jsem dospěl k názoru, že místo sálodlouhých "žabomyších" sporů v diskusi bude užitečnější, když si něco nachystám na zítřek do školy, odpoledne (pokud počasí dovolí) doženu nějaké "resty" na zahradě a v podvečer se pojedu s kamarády podívat do UH na zápas Slovácka s Plzní.

Tímto se nejenom s Vámi pro dnešek loučím a přeji pěkný zbytek neděle.

P. S. Ještě, abyste byl v obraze, Vám dám odkaz na to, co si o některých těch Vašich (dle pana Machačka "nevinných" blozích) myslí někteří jiní:

https://blog.idnes.cz/kielbergerova/zachrante-od-ulicnich-vyboru-vojina-vlastika-fursta.Bg24030368

MV

...pod vaším blogem opět zavřeno, je to vaše volba, to nikdo nerozporuje. Ale vlizt do otevřené diskuze pod blogem, který na ten váš reaguje... není to trapné?

Foto

Naprostý souhlas.

Zabývat se negativitou, cíleně se na ni zaměřovat a pokoušet se s ní marně zápolit (například v internetových diskusích), to může člověka postupně začít pohlcovat. Je lepší zachovat si vnitřní svobodu, uvážlivěji volit a opravdu nereagovat na všechno.

KT

Je signifikantní, že ti kteří jsou přecitlivělí na jakékoliv jiné než oslavné nebo alespoň souhlasné označení Babiše a kde co považují za urážku, stále vykřikují cosi o nepřátelské úderce. Sami ovšem výraz fialový hnus považují za legitimní vyjádření svých pocitů. Je zvláštní, že nepřátelská úderka na to nijak zvlášť nereaguje, s nadhledem to přechází a neustále se dětinsky neuráží.

Foto

Polemiky, dialogy, diskuze

5. října 2014

Polemika (z řec. polemiké techné, válečnické umění) znamená původně umění sporu, později odborný, politický nebo umělecký spor vůbec. Na rozdíl od diskuse a dialogu, které hledají spíše shodu, cílem polemiky je vyvrátit názor protivníka, případně ho i odborně nebo lidsky zpochybnit. Polemiky se obvykle vedou písemně, v denním nebo odborném tisku. Prostředkem polemiky jsou především argumenty, mohou to však být i různé informace nebo domněnky a často se v polemikách užívaly a užívají též pomluvy, nepravdivá a zkreslená tvrzení atd. Protikladem polemiky jako útočné řeči je apologie jako řeč obranná, obhajoba. (Wikipedie).

Zdroj: https://blog.idnes.cz/jiroudek/polemiky-dialogy-diskuze.Bg14100675

Dávat odkazy na vlastní blogy je víc než trapné.

  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,16
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.