Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O konkurenci na železnici...(act 84. gradibus ad caelum)

... Dorazivší domů a konečně mohouce si vychutnat dva dny volno či tedy očekávaný week-end. Můj sólový week-end, protože vím, že bude úterý a spousta peoples stejně bude muset hárovat, workovat prostě jít do práce a možná bude nejspíše naštvaných, jak to obvykle chodí, že i když se nic neřekne, tak v očích by se taková ta tichá jistá závist či ten pocit...no ten se má, už ať mám po práci se přeci jenom objeví, ale každý musí uznat, že sem tam má právo každý si tak trochu dáchnout a načerpat nové síly. Přesto však tedy tento članek pojmu poněkud ze svého oboru a snad i proto, že jsem prostě včerejškem odjížděl vlakem do Pardubic.

Tedy někomu možná  včerejškem uniklo a  někomu zase ne to dění či  přepojení na  Facebook.com , že  vlastně kolem deváte  večerní v Olomouci vlaky  od Brna z důvodu nějaké  té mimořádné události  jely oklikou a tím  samozřejmě nabraly  nějaké zpoždění. kdo ví  co se stalo, to ani dnes  nevyhledávám, nechci tím  ztrácet čas, ale zcela  zákonitě prostě mohl  někde spadnout strom,  mohly spadnout dráty,  mohlo se zase něco  vykotit, vzhledem k tomu,  že podniky šetří  nejenže  na lidech, ale také na  penězích, jelikož lepší  nežli investovat více do  případné kvality cestování  je vymýšlet nové a  novější nesmyslné  kancelářské funkce a  služby za docela drahý peníz anebo mohl zase nějaký šílenec nerespektovat červeně blíkající světlo a skončit na přejezdu pod vlakem. kdo ví, ale z devadesáti procent je to jeden z těchto důvodů.

Každopádně mne osobně, se toto zpoždění nedotklo a do Pardubic jsem dojel včas, vzal si spacák s karimatkou ze skříňky a šel spát. Jistě nejsem jediný, kdo musí dojíždět do zaměstnání přes půl republiky a možná i lenku napadlo docela nedávno, že případně by z Prahy to mohlo být blíže, kdyby... kdyby třeba se dalo nějak domluvit, tak jak to kdysi vždycky kámoši a přátele dělali když se někde pařilo a každému to bylo zcela volné. No kdo ví, ono dá se dnes čekat cokoli.

Přemýšlel jsem cestou o tom důležitém, co jsem nestihl, vzhledem k tomu, že vlastně se tak stalo zvykem Krále informovat národ čtecí o jistých věcech i nevěcech bez ohledu na to, že se tím stál oblíbeným politikem.

Ono už včera vlastně, když Radio Čas tuto věc probíralo skoro celý den a vedlo diskuzi na facebooku, do které jsem se také zapojil, tak jsem si říkal, vzhledem k tomu, že prostě se jedná o věc aktuální a bylo by na čase zase napsat něco, co by možná tak trochu zvedlo čtenost či sledovanost anebo, no jak to ti zpěváci znají, prodejnost či poslouchanost, vlastně takovou tu slavnost už proto jen, že prostě jde o věc ze všech nejdůležitější, tedy o vlastní peněženku a je lepší být připraven a uzpůsobit se tomu, či postavit se proti tomu nějak, co nám přinese přístí tak hodně politiky očekávaný a lidmi neočekávaný přístí rok.

Dá se zcela vydedukovat, že konkurenční vstup na železnici jistě udělá zásah do cen a cestující půjde prvně za tím levnějším. ono proč ne, ten jenž použil autobusy STUDENT AGENCY a jejích služby i ceny tomu jistě dá přednost a Já bych se  vlastně choval stejně.

Momentálně dominantní podnik na železničním dopravním a přepravním trhu také dělá už nyní jisté věci, aby si předešel a udržel cestující či zákazníky, tudíž Vás a sem tam vás v kupé bude cestou otravovat obsluha s občerstvením poněkud častěji než kdy jindy a mihne se také navíc šedě oblečená víla- stewardka či vlakuška s úsměvem na tvářích a nabízet ZDARMA  ten NEJČTENĚJŠÍ DENÍK, KTERÝ JE JAKO TV NNOVA U VŠEHO OBVYKLE PRVNÍ A NIKDO JINÝ TAM NEBYL než za dva tři dny člověk zjistí jak to chodí a je z toho debil, když koukne do jiných novin třeba o dva dny starších, ale každopádně nejčtenější U NÁS A BLBÝ BYL BY ČECH, JENŽ BY NEBRAL HNED Z FLEKU A Z PARTESU VŠE CO JE tzv. GRÁTIS čili FREE.

Logicky také lze zcela vydedukovat, že v médiích se pozvání mluvčí představitelé konkurenčních podniků budou předhánět a jeden druhého hanit a podobně, jak je v této zemi zvykem a snad ani ne jen v této zemi, jako spíše v tom světě byznysu a marketingu. Stejně jako když prostě přijedete do Ostravy a na onom dříve zmíněném rádiu slyšíte reklamu ČD CARGO. Ono také proč také, ne, když se někdo dočte, protože věřím tomu, že už jen proto, že to píše člověk či bytost z firmy a za tři roky, bych byl naivní po tom všem co jsem si musel vyslechnout, abych nevěřil tomu, že to tak je a že to poslouchá půl miliónu lidí, ale asi nějak tak to prostě chodí a lidi napovídají toho dost k tomu, aby se tomu uvěřiloa po čase se zjistilo, že třeba to tak není.

Sám nyní nevím jak to bude. protože ono také zájem ČD.a.s. je udržet si své zákazníky a k tomu využít veškeré své zbraně. Chci jen ještě předem podotknout, že věci se za ten čas také mají tak, že prostě to co je psáno tady kriticky a skutečně, potom může dopadnout jinak, ale touž bude na základě jiných věcí, každopádně jen ve prospěch lidí a přesto si dál dovoluji sdělit či jen dodat to svý...MOŽNÁ.

Ono totiž i tou cestou do prahy tak nějak se zaměstnanci či vlastně kolegové o tom tak mezi sebou baví Ti, jenž o tom vědí více, jak to asi bude a vzhledem k tomu, že třeba patří mezi žhavé fanoušky železnice, tak se o to zajímají a sem tam se prostě prohodí i to, že vlastně kromě ČESKÝCH DRÁH budou či mají přibýt v osobní přepravě na trhu ještě další dva přepravci. Což lidi znající dění v cizině si řeknou, tohle je normální. Jenže normální je to, že v ČESKU obvykle není normální to, co je normální ve světě, takže o jisté normálnosti by se dalo polemizovat.

Jedním tedy je již dříve zmíňované STUDENT AGENCY, kteréžto ovšem bude disponovat poněkud staršími vozidly, které odkoupily od ČD. a.s. i když tím životem vlastně až na pár vlaků bych řekl, že úrovňový rozdíl bych v tom neviděl, přeci jen není nad WINDBONU ČI JINÉ EUROCITY...a tím dalším je vlastně někdo spojený ne-li rovnou majitel zlínské firmy HAMÉ, jenž by měl mít vozy nové, ale kdo ví kudy bude jezdit a kde preferovat své slkužby. Zřejmě jen spojení od Zlína možná Brna do Prahy, ale kdo ví, je to věcí jejích managerů a oněch samých.

Vlastně jako všude jsou výhody i nevýhody a tak se dá zcela jistě očekávat to, co funguje zcela přesně na Slovensku a proto také kolikrát jisté mezinárodní rychlíky občas mívají zpoždění přes hodinu, že od doby, kdy se ČD rozdělilo na dva subjekty a chtělo přdejít tomu co se děje na slovensku, že když se pokazí lokomotiva, tak u nás za jistých podmínek tzv. dcera čili dceřina společnost pomůže matce a za nějaký ten poplatek propůjčí svůj stroj, kdežto vzhledem k tomu, že Slováci mají poněkud temperamentnější náturu, tak tam se dcera s matkou nebaví a tak to trvá, než odněkud dojede další lokomotiva. To samé tedy bude u nás mezi těmito konkurenty avšak za následek to bude mít opět to, tedy pokud to bude tak, jak se již ve skutečnosti o tom hovoří, že na jistých tratích toto vlatně vyvolá zpoždění dalších vlaků vzhledem k tomu, že prostě železnice není třeba čtyř či šesti proudová dálnice. takže se dá očekávat zase prostě nějaký ten...

Nevím komu dělám reklamu a komu ne, to ať si mnozí náhodní přihlížející potom přeberou sami, ale jen zcela autenticky píši či sděluji to, co je nejen ve věci, ale především za věcí, protože to je to, co je kolikráte nejdůležitější ačkoli věřím tomu a jsem plně přesvědčen o tom, že každý má tu snahu jistým problémům předcházet a tím tento článek anebo jen list, referát, sdělení také uzavírám, tak jako to čtení té KNIHY KNIH či jen STARÉHO PŘÍBĚHU se vlastně také tak nějak dotýká ...něco jsem chtěl, ale tím psaním mi to vypadlo....

S pozdravem a přáním pěkné noci a hezkých snů Martin von Torr alias Karel XIII. - Král Český Poslední -

Panovník Kingdom Silesian, Moravian and Bohemian

Autor: Martin Vontor | pondělí 12.9.2011 22:59 | karma článku: 5,13 | přečteno: 644x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Domácí rychlé langoše
Domácí rychlé langoše

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na cca půl cm a vykrajíme věští kolečka (např. od sklenice).

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...