Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

Tak uvažuji, po krátké rekapitulaci toho předešlého, že bych se pokusil opět sem tam, ve volné chvíli o návrat k blogu a vyjádřit se někdy k něčemu anebo jen tak, vždyť:

Proč psát blog aneb Vy jste naše hvězda

Je to tak. Šanci psát pro širokou čtenářskou obec serveru iDNES.cz má skutečně každý, a každý se může stát hvězdou. Třeba právě vy. Ať jste celebrita nebo "jen" neznámý člověk, který má chuť psát a tvořit, redakce iDNES.cz pro vás připravila možnost provozovat na stránkách největšího zpravodajského serveru v Česku vlastní blog. Můžete v něm svobodně vyjadřovat své názory, psát komentáře, recenze, kritizovat i chválit cokoli a kohokoli a nebo si jen tak vést virtuální deník či jakkoli tvořit.

Tak po krátké rekapitulaci toho předešlého, kdy tedy kromě práce, potom činnosti s kapelou (docela slušný rozjezd, osm koncertů během čtyř měsíců), spojené s tvorbou hudby, textů, sem tam nějaké to psaní reportáží z akcí kulturních, tedy návštěv jiných koncertů a rozhovory, reportáže a jiné, pro server PRYnCYPal.cz, kterým nějak z nedostatku času a nemožnosti rozkrájení se, naklonování se a jiných dnešních vědeckých vymožeností, si kolikrát nelze ani najít volnou chvilku ve svém volném či svévolném čase na nějakou tu svou, zde tvorbu, prezentaci či vyjádření. Jo, comeback je vždycky nějak těžší, přijde mi. A taky by to chtělo nějaké změny a pak zvolit nějaké to téma, o kterém bych psal. Jenomže to mne zrovna teď žádné již nenapadá.

Také jsem uvažoval, že bych ty minulé a předminulé články prostě nějak zrušil, smazal. Přeměnil rubriky na normální. Což nějak nejde. Když tak koukám na to množství, co člověk tomu dal kdysi, tak mne to odrazuje. Leda tak uložit si to někde do archivní složky, což dá opět práci. Sranda.

Jak tak čtu, vlastně četl jsem toho dost, k čemu jsem si řekl: „Ano, tak k tomu bych se mohl vyjádřit.“

Jako téma o tom, zda by již Česká státní hymna nepotřebovala nějakou inovaci, vyjádřit se k názorům jiných umělců, kteří by ji přeměnili či doplnili a kdo ví co ještě. I přesto, že tento jeden ze státních symbolů je vlastně jistým dědictvím předků.  Třeba se k tomu dostanu. Někdy.

Taky se mi nechce psát a vyjadřovat se o tom, co se zrovna přihodilo v Paříži. Protože ono jo, dobře, je to strašné, ale každý tady píše o tom už, tak proč vlastně psát stejný slova vesměs o tom, co si myslím. Koneckonců, v Ostravě ani v Česku se to nestalo. Nikdo z našinců ohrožený nebyl a Krainová je také v pořádku, tak proč to řešit.

Kor potom, co jsem si pustil náhodou dnešní Hyde Park, který mne zdeorientoval už úplně. A tím, když onen host pronesl, že ať si lidé čtou Korán, tak tím mne dostal úplně. Tlačítko OFF mého televizního ovládače najednou zase mělo nějakou tu mimořádnou činnost.

Raději se věnovat vznešenějším věcem. Teda opět dát do pořádku věci kolem One Great Dream, abychom zase mohli hrát  a být těmi celebritami a hvězdami.

 

 

 

 

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 8.1.2015 21:45 | karma článku: 4,54 | přečteno: 128x
  • Další články autora

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Povídka na motiv předvánoční

Někdy se stane, že si tak lidé, obvykle z nudy, něco povídají. A někdy, to se zase stane, že sem tam někoho něco napadne a nakonec se z toho vyklube zcela úplně něco jiného. Změní to směr. Jeden by řekl, že to tak píše život, ty příběhy, povídky a různé další jiné věci, ale není tomu tak. To máte jako tehdy, zcela nepatrnou diskuzi či debatu na téma to a letní v čase předvánočním. Divné, že? Já vím. Život podle mne nepíše nic, ten jen buďto vytváří nějaké situace anebo se ty situace dějí běžně tím životem, jak jej známe a máme, akorát někdy jen se o tom mlčky zmíníme, jenom tak, mezi řeči, aby ta řeč prostě nestála. A najednou tu máme scénku, jako vystřiženou z filmu:

30.11.2013 v 15:08 | Karma: 5,44 | Přečteno: 194x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Džungle koloběžkářů. Ignorují předpisy, bývají i opilí. Policie řeší také bitky

2. července 2024

Premium Jezdci na koloběžkách zavinili letos od začátku roku do května 89 nehod. Rádi se také perou s...

Raději rezignuji! Kandidáti ve Francii nechtějí tříštit síly proti Le Penové

1. července 2024  18:27,  aktualizováno  22:20

Nejméně 179 kandidátů převážně z řad levice či z bloku prezidenta Emmanuela Macrona se v pondělí...

Museli použít dron. Chorvatští záchranáři našli tělo pohřešované Češky

1. července 2024  21:41,  aktualizováno  21:44

Chorvatští záchranáři našli v neděli po třídenní pátrací akci tělo Češky, která byla pohřešována v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...