Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Clara Shot

21. 6. 2011 23:23
Vážený pane Fürste, dovolte mi dotaz z jiného soudku..

Před pár dny se v médiích objevila zpráva, že se židovští rabíni usnesli na ukamenování toulavého psa, protože prý byl reinkarnací právníka, který je za svého života pomlouval, nebo tak něják. Nejsem expertem na stará židovská písma, ale domnívám se, že tato o žádné možnosti reinkarnace neučí. Zajímal by mě proto Váš názor na tuto situaci, kdybyste byl tak laskav.. Radek Šamberger

0 0
možnosti
VF

vaťák

22. 6. 2011 15:12
Re: Vážený pane Fürste, dovolte mi dotaz z jiného soudku..

Také se nepovažuji za experta na judaismus. Máte pravdu, v hebrejských Písmech, která známe pod názvem Starý zákon, nejsou texty, které by hovořili o reinkarnaci. Ale mnozí židé se také zabývají mystikou a podobně, tak je možné, že rabíni, o kterých je zmínka ve článku, došli k takovému přesvědčení, o kterém hovoří zpráva. (Ono i na křesťanství se za ta staletí nabalily různé tradice, které nemají nic společného s Biblí.) Otázkou je, zda je ta zpráva pravdivá, nebo se časem ukáže, že je to novinářská kachna. 

Tahle otázka je spíše na kolegu blogera Jakuba Achaba Heidlera, který přestoupil na židovskou víru. Zkusím mu Váš dotaz poslat a pokud mi odpoví, tak se Vám pokusím ozvat. (Pošlete mi mailovou adresu, abych mohl splnit slib. Moje je vlfurst@volny.cz). Přeji příjemný den a Boží požehnání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,18
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.