Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

NTPT

26. 12. 2009 2:38
teda, křesťan co není kazišuk. Smekám.

0 0
možnosti
JK

MirekK1

3. 2. 2010 16:27
Re: teda, křesťan co není kazišuk. Smekám.

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 12. 2009 11:16
No když Vy by jste toho chtěl moc najednou

"Biologie je někdy silnější než teologie." Jenže, rozmnožovací pud je jen jedním z mnoha. Že by tedy věřící mohli i krást, vraždit, lhát, nebo i dokonce uctívat cizí bohy, protože se jim momentálně chce a potřebují to pro ukojení svých potřeb??

No to asi ne. Církev se (stejně jako mnoho jiných institucí) chytila do vlastní pasti. Stanovila dosti tvrdá pravidla, a pak zjistila že je vlastně skoro nikdo nedodržuje. Takže co s tím, potrestat všechny hříšníky a tím je odehnat od víry? Nebo zrušit a změkčit (ale oficiálně) ona přikázání?? Ani tak, ani tak, přikázání platí dál, jen příslušný církevní představený vysvětlí ovečkám že souložit se vlastně trochu může, lhát se taky trochu může (Pia fraus), a zabíjet trochu taky (hlavně odpůrce církve..) Je to ta správná cesta????

0 0
možnosti
U

ufonek007

23. 12. 2009 14:57
Re: No když Vy by jste toho chtěl moc najednou

Máš to nějaký pomotaný, nejdříve zde byla křesťanská filozofie, pak církev a pak teprve chytráci v církvi kteří si stanovili svévolně vlastní přehnaně tvrdá pravidla. Přitom podstatná je pouze ta prvotní filozofie. Ono také těch církví a pravidel existuje povícero, pouze filozofie je jen jedna.

0 0
možnosti
JN

Yesname

23. 12. 2009 10:53
Díky,

konečně se tady vyjádřil k tématu někdo, kdo k němu opravdu má co říci. Snad jen - i jedna žena může být někdy soužení. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 3342
  • Celková karma 27,45
  • Průměrná čtenost 793x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.