Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

snaduzdost

16. 4. 2010 17:50
Zapomněla kráva, že byla telátkem

Nečetl jsem to, jen mě zaujal nadpis a inspiroval k myšlence, že  telatům je jasný,   že z nich budou krávy a bejci na porážku.

0 0
možnosti
M

motylek_02

16. 4. 2010 15:14
jojo

nemyslim si ze je to tak horke. Zalezi take na starem cloveku. Muj deda napriklad prestal jezdit autobusem, protoze se citil spatne, ze zdrzuje a ze potrebuje pomoc s nastupem (vzdycky mu nekdo pomohl a nenadavalo se; pravda nezije ve velkem meste ale mensim mestecku). Oproti tomu nekteri duchodci ktere jsem potkavala v Praze byli neprijemni. Za prenechane misto nepodekovali. Ale tykalo se to jen nekterych. Je to spise v lidech, nikdo nema rad takove ty typy hlasajici: ja jsem stary, ja mam zkusenosti, a ty mlady sople sklapni. Zazila jsem situaci ve vlaku v kupe, kdy na me byl sprosty duchodci v kvuli zavazadlu, tykal mi a napadal slovne, jen proto ze si oni nemohli sednout podle svych predstav na kraj k ulicce, ale museli by vic doprostred kupe. Ten dedek se ani nenamahal mluvit s se mnou slusne.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

16. 4. 2010 13:23
mám

jinou zkušenost, je mi 55,takže k důchodu blíž.

Vždycky jsem se zastávala starých lidí,nechápala jsem nevraživost mladých,ale když jsem se sama přesvědčila o zlobě,nenávisti,nepřejícnosti,závisti starých lidí - změnila jsem názor.Staří lidé jsou bohužel zlí, a to cíleně,s plným vědomím. Taková nikdy nechci být a nebudu.VVV

0 0
možnosti
BH
MH

babca

16. 4. 2010 11:51
výborně napsané

a karma. ne, nebyli jsme lepší, jen sme tehdá byli ta telátka, takže jsme měli pocit, že nám patří svět. Teď už máme blíže k těm kravám a oháníme se morálkou a tp., na což jsme v telecím věku neměli čas.R^R^R^ Tak to prostě bylo, je a bude!

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 4. 2010 11:45
vina je na rodicich

techto pubertaku. Zatimco starsi generace byly vedeny k respektu pro autoritu (nemyslim po strance politicke) a respektu pro starsi cleny spolecnosti vcetne pripominek, ze i z telete bude jednoho dne krava ("ty take jednou budes stary a pak uvidis"), rodice dnesnich deti a mladeze jim to nejak zapomneli rici. Kdyz neprojevuji respekt pro autoritu oni a zacnou podryvanim autority ucitele uz v prvni tride a bezohlednostmi ve vztahu ke starsi generaci, kde se jejich potomci maji naucit nejakemu respektu a toleranci?

0 0
možnosti
MV

marka40

16. 4. 2010 12:08
Re: vina je na rodicich

v podstatě máte pravdu. Ale nejsou všichni puberťáci grázlové. Většina z nich jsou slušné děti slušných rodičů. Problém spočívá v tom, že společnost dává zelenou vyloženě grázlům. Za doby mé školní docházky, pokud takový grázl provedl něco opravdu špatného, tak dostal od učitele facku, až chytil druhou o zeď, doma přidáno, a dvojku z chování. Dnes si mohou dovolit opravdu všechno, učitel nejen, že na ně nesmí ani sáhnout, ale nesmí jim dát ani tu dvojku z chování, protože mu ředitel "vysvětlí", že si něco takového škola nemůže dovolit, protože rodiče by se rozhněvali a dali si spratka na jinou školu, a tato škola by přišla o příspěvek na toho žáka. Tito grázlové jsou si toho plně vědomi, a podle toho to pak v těch školách vypadá. Provádějí čím dál drsnější lumpárny, učitelkám se vysmívají do očí, zesměšňují je, slabší spolužáky šikanují, ale nikdo je nepotrestá!

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

16. 4. 2010 11:21
karma

.....líbí se mi ten nadhled :-)

0 0
možnosti
AA

Saša

16. 4. 2010 11:18
Dnešní mladí jsou na tom hůře.

Dnešní mladí se pohybují v mnohem senilnějším prostředí.

Je kolem nich mnohem více starých a mnohem méně mladých než tomu bylo v době, kdy jsme mladí byli my.

Ten poměr se velmi výrazně změnil. To nemůže nemít dopad na jejich psychiku, na jejich vnímání a prožívání okolního světa. A tedy i na hodnotový systém.

0 0
možnosti

onandra

16. 4. 2010 10:49
Na druhou stranu

Ani telátko by nemělo zapomínat na to, že z něj jednou bude kráva...

0 0
možnosti
J

Jack777

16. 4. 2010 10:24
...

Ono asi záleží také na inteligenci a povaze. Já takový hova.o opravdu nebyl. Je zvláštní, že už tenkrát jsem chápal, že staří za to nemohou a nechával jsem to plavat....

Já to opakuji pořád, vemte si příklad z Asijskýho přístupu, tam se zdá mají úctu ke starým bez rozdílu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 3339
  • Celková karma 29,07
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.