Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saaayush

24. 10. 2009 10:42
...

Zazněl tady názor o traumatizujícím zážitku pro rodinu a blíké. Jistě, bude to pro ně velice smutný okamžik (dost možná vůbec nejhorší v životě), ale právě tím rozloučením si prožijou tu akutní duševní bolest. Pokud jsou toho "ušetřeni", může se stát, že se na nich bolest ze ztráty blízkého podepíše chronicky a ve výsledku o hodně bolestivěji. Bohužel, tu druhou variantu jsem zažila já a dodnes jsem se se smrtí babičky pořádně nevyrovnala.

0 0
možnosti

skrlata

23. 10. 2009 18:26
Umírám, pomoz mi

človek si to všechno uvědomí, až se to týká někoho na kom mu záleží. Potom nám teprve dojde, že jsme s tímto člověkem mohli prožít více času. Ale už je pozdě

0 0
možnosti
D

da.rock

22. 10. 2009 20:57
Nechtěl bych umírat před svými blízkými

Jednak bych jim nechtěl připravit tak strašně traumatizující zážitek a jednak by mi to nedovolilo mé ego, které mi velí, abych vždy byl ten silný, ten který vše zvládne, který je oporou všem a vždy. Nesnesl bych pocit, že mě vidí slabého a zcela v koncích, bez naděje a bez důstojnosti. Takového mě nikdy neznali a nechci, aby mě takového někdy viděli, i kdyby to mělo být v hodince poslední.

0 0
možnosti
M

Mufu

22. 10. 2009 21:18
Re: Nechtěl bych umírat před svými blízkými

Jo,jo,zbytnělé ego,to je potvora,ale všeho do času.

0 0
možnosti
RS

leonet

22. 10. 2009 20:47
Dobrý večer

Stále je tu totiž možnost, že pravdu mají ti, co říkají, že žádný Bůh není.

Po pravdě od vás bych takové vyjádření nečekal. Píšete, že jste pastor....

Také jsem byl dvakrát u umírajicího bratra ve víře, tehdy mě poprosil další bratr abych šel s ním, častěji to už nevyšlo, měl rakovinu a během 14 dnů byl konec. Celou dobu byl na heroinu kvůli bolestem. Co jsem ale tehdy věděl jistě a nikdy nezapomenu, nebyli jsme tam sami. Tam jsem to nevnímal, ale když jsme odešli, tak jsem věděl, 100% že tam s námi byly i nebeské bytosti, Pán Ježíš se za takové návštěvy odměňuje, o tom není a nemůže být pochyb. Vy jste toto nezažil?

0 0
možnosti
VF

vaťák

22. 10. 2009 20:58
Re: Dobrý večer

Já jsem samozřejmě přesvědčen o tom, že smrtí vše nekončí i o tom, že Bůh existuje. Ale vím, že pochybnosti přicházejí a zvláště ve chvílích, kdy člověka sužují bolesti a samota. Nakonec, pokud máte čas, přečtěte si knihu Jób.

0 0
možnosti
S

signoflife

22. 10. 2009 20:42
a nejhorší je,

když vám pomoc blízkému personál neumožní. Na mne zavolali polici, když jsem chtěl přes noc zůstat u pacienta. Tu noc maminka zemřela. Dodneška mám výčitky, že jsem více nebojoval za práva pacienta i svá. Později jsem zjistil, že tato smrt člověka byla záměrně urychlena podáváním nadměrného množství opiátů.  To vše v sanatoriu Na Pleši, za působení ředitelky Aschermannové. tento postup byl v tomto ústavu zcela běžný....

0 0
možnosti
F

frnek

22. 10. 2009 20:37
Stále je tu to...

Stále je tu totiž možnost, že

pravdu mají ti, co říkají, že žádný Bůh není. 

To jste napsal jako pastor.

Dobry vecer. Teto vete nerozumim.

Muj tchan byl cely zivot zasveceny komunista, zkratka agnostik. Ne jednou jsem jej zval do shromazdeni vericich a svedcil mu o zivem Bohu. Na smrtelne posteli nam z nemocnice po jeho smrti rekli, ze nez umrel tak velice litoval ze se mnou nesel do kostela a neuveril.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 3339
  • Celková karma 29,10
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.