Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bratře Vlastíku, stát se členem imaginárního uličního výboru či imaginárním kádrovákem je poměrně snadné.

Existují autoři, kteří píší tak, že si vytvořili poměrně velkou skupinu obdivovatelů. Obdivovatelé tyto autory chválí pod každým článkem a i když autor napíše blbost, dávají mu palce nahoru.

Pak se stane, že do diskuse pod článkem takového autora vstoupí diskutující, který není autorovým obdivovatelem. A udělá to nejhorší, co udělat může. Napíše nesouhlasný komentář, popř. vytkne autorovi faktické chyby v článku. V tu chvíli má svůj osud pevně zpečetěný a v komentářích autorových obdivovatelů je okamžitě kádrovákem či členem imaginárního uličního výboru. Protože si dovolil kritizovat autora, kterého tito obdivovatelé milují až za hrob.

Je pěkné, když pak některý z autorových obdivovatelů na věcný kritický komentář použije některou ze svých oblíbených manter (například „K článku jako obvykle nic,“ přestože komentář, na který reaguje, je k článku. O tom když tak až někdy jindy.

3 0
možnosti
JV

A pro ukázku nemusíme chodit daleko. Viz níže pan Nedvěd.

2 0
možnosti
PN

P36e70t84r 48N55e51d62v64ě26d

10. 3. 2024 20:27

Já osobně už jsem to, co považuji za místní uliční výbor vysvětloval nejméně třikrát. Úplně marně, protože si to členové uličního výboru nezapamatují, nechtějí zapamatovat, či spíše nechtějí pochopit.

4 4
možnosti
JP

a od koho jsi měl “notičky-haxenboys?”

0 1
možnosti
OF

V neklidných dobách slušní lidé zůstávají individualisty, špatní se

sdružují do smeček.

6 0
možnosti
Foto

Individualisté do skupin.

A troubové si vysnívají ty výbory, aby budili zdání, že jeden každý čelí něčemu většímu. Nepřipomíná to ani tak potřebu být hrdinou tváří v tvář mnohahlavé sani, ale spíše časy, kdy soudruzi přesvědčovali lid o vnitřním organizovaném nepříteli.

2 0
možnosti
JK

J13i57ř14í 12K60o23z24á63k

10. 3. 2024 17:09

Některé body splňuji, tak se nedá nic dělat, jsem prostě uliční výbor. Však už mě tady tak několik fandů AB nazvalo. No nic, to se dá přežít!

1 0
možnosti

Díky za moudrá slova!

Uliční výbor mne poškodil takovým způsobem, že písař roty se neudržel a zavolal si mne do své kanceláře, kde mu v mém kádrovém materiálu ukázal text:

"Jeho vztah k socialistickému zřízení nelze hodnotit, protože chodí do kostela." A tak jsem léta nemohl studovat na vysoké škole!

5 0
možnosti
DR

"Co jsou to ty „výbory“, které tu v diskuzích vytahují na své oponenty ti, kdo mají rádi Babiše, nemají rádi současnou vládu, vzhlížejí k Putinovi a byli by rádi, kdyby Izrael zanikl?"

Je bohužel vidět, že máte moc krátkou paměť. Ptát by jste se totiž měl nikoli co jsou, ale spíše proč zde vznikly. Pokud by jste si to totiž pamatoval, tak by jste moc dobře věděl, že tohle označení vzniklo jako reakce na tu místní povedenou partičku moralistů a nálepkářů, která všechno ví, všechno zná, všude byla a pro níž je tudíž každý kdo nesdílí ten jejich světonázor, soudruh nepřítel.

Jména jejich členů zde psát nemusím, všichni moc dobře vědí, kdo k této ekipě patří.

10 12
možnosti
Foto

Všechno, co jste tu napsal, platí i pro tu vaši stranu plotu.

7 0
možnosti
PB

P43e75t49r 48B63u16r45i54a53n

10. 3. 2024 13:29

Karma, doplním autora o některé další majsteršpíly používané v diskuzích především zastánci opozice, které taktéž prokazují vysoký náboj jejich myšlenkové jiskry:

- Podle sebe soudím tebe, že?...na poznámku, že diskutér nic neví, nemá přehled a je jednoduchého myšlení.

- To mluvíš z vlastní zkušenosti, že?...na poznámku, že diskutér je zřejmě pobírač socdávek, fanda slevových akcí, nebo zastánce primitivních vysvětlení, či konspirací. Prakticky se jedná o "já ne, to ty", které jsme používali v páté třídě ZŠ.

- To je ta vaše demokracie, takže zakážeme jiný názor, že?...na poznámku, že veřejná osoba a nositel nějakého výroku plácl hloupost jak vrata od hangáru.

- A tys tam u toho byl, tys to viděl?...na jakýkoliv fakt, který je v přímém rozporu s nesmyslem, který diskutér tvrdí. Prakticky se jedná o přelomovou myšlenku, že husitské období by měly na školách vyučovat jen učitelky narozené před rokem 1400.

- Tak jdi bojovat na Ukrajinu, už máš sbaleno?...jedná se o univerzální hlupáctví, kterým diskutér sám sobě zastírá ten prostý fakt, že je kremelský slouha a sám neví proč.

21 2
možnosti
LT

"Podle sebe soudím tebe, že?...na poznámku, že diskutér nic neví, nemá přehled a je jednoduchého myšlení."

Argument, který používá s velkou chutí například Flaška, takže souhlasím, že se jedná o diskutéra, který nemá přehled a je jednoduchého myšlení.

"To mluvíš z vlastní zkušenosti, že?...na poznámku, že diskutér je zřejmě pobírač socdávek, fanda slevových akcí, nebo zastánce primitivních vysvětlení, či konspirací. Prakticky se jedná o "já ne, to ty", které jsme používali v páté třídě ZŠ."

Ano, je pravdou, že se jedná o argument žáka páté třídy. Na druhou stranu, argumentace, že můj oponent je zřejmě " pobírač socdávek, fanda slevových akcí, nebo zastánce primitivních vysvětlení, či konspirací" je ze stejného soudku, takže to si fakt obě strany nemají co vyčítat.

"Tak jdi bojovat na Ukrajinu, už máš sbaleno?...jedná se o univerzální hlupáctví, kterým diskutér sám sobě zastírá ten prostý fakt, že je kremelský slouha a sám neví proč"

Souhlasil bych, kdyby ovšem ti, kteří si dovolili jakkoliv kritizovat Ukrajinu nebyli obratem posíláni do Ruska. A to opravdu nemluvím o situacích, kdy někdo otevřeně hlásá, že se má Ukrajina vzdát, ale kupříkladu o korupci.

Shrnuto, potrženo, vaše obhajoba je sice solidiní, ale přesto za sebe si troufnu tvrdit, že si "uliční výbor" nemá s "kremelskými slouhy" co vyčítat.

7 12
možnosti
Foto

Listy nielen v raji

Na mnohých obrazoch si Adam a Eva zakrývali lono figovým listom. Majú však aj iné využitie než ako zásterka. Dajú sa jesť. Zaujímavé sú najmä pre ľudí, ktorých trápi cukrovka. Majú totiž antidiabetické schopnosti. Diabetici, ktorí jedli figové listy na raňajky, potrebovali menej inzulínových injekcií po zvyšok dňa.

5 0
možnosti
Foto

J57i32r16i 18C68i58z

10. 3. 2024 13:01

Obycejne vase blogy nectu,ale ted jsem udelal vyjimku z duvodu se (podle nadpisu) dozvedet, zda jste se dal na pokani nebo zustal ve svem agresivnim postoji ke komukoliv s rozdilnym nazorem. V nemcine jmeno Fürst znamena princ a tedy slechtic. Tzn. clovek s velkym rozhledem ve spolecnosti podporenym velmi kvalitnim vzdelanim a predevsim civilizovany ve svych nazorech i na protivniky. Zde jen konstatuji, ze svemu jmenu zadnou cest nedelate a spise se radite mezi spodni patra spolecnosti, ktera je na velmi dlouhou dobu rozdelena na nesmiritelne tabory. Nejdrive se k tomu uchylila jeste pred volbami NF povolena komunistou Rychetskym, kdy jedinym jejich volebnim tematem byl "Antibabis". Tolik sprostych urazek a plivancu od slabomyslnych typu jako je Rakusan, ta potetovana hesly z koranu z TOP nebo jezedak z KDU, ktery o prikazani v Bibli vi asi tolik, co ja o atomovce, tak takovou bolsanskou predvolebni agitaci jsem nikdy za sveho pusobeni v zapadni civilizaci u voleb nezazil. Misto souboje o volice svymi argumenty resicimi problemy statu se vse zvrhlo jen ve spineni osob a predevsim pana Babise. V teto retorice se pokracovalo na blozich i vasich (co jste rozebiral v poslednich?) a pochopitelne i v diskusich, ktere se zmenily jen v nalepkovani jedne nebo druhe strany. Jestlize se mi nazory blogera nelibi, tak ho logicky nectu. Jako naprostou psychickou uchylku vidim v tom, ze pod blogy nemilych autoru se sejde stale stejna sestava vyzivajici se v urazkach blogera i diskutejicich. Jeden z vas (FTV baron) co vypada jak zlodej Kaderka, me dokonce posila do Moskvy! Vzdyt tyty tlustoucke typy jsou jen v diskusi hrdinove, jinak si delaji strachy do trenek i pred manzelkou. Jestli chcete dosahnout kvalit slechtice, co mate ve jmenu, zacnete psat blogy tak jako byste s kazdym mluvil primo do oci, rozumite? Pro diskutery to plati taky. Je treba se naucit civilizovanym zpusobum a nezustavat u bolsanskych.

8 11
možnosti
JK

Takový dlouhý kvikot, to se jen tak nevidí. Babiš by byl na vás hrdý. Učenlivý žák.

10 5
možnosti
Foto

Inu, je čas nejvyšší s uličními a kádrovacími výbory skoncovat. Už zbývá jen sestavit ty správné(!) kádrovací i uliční výbory I založit! Kádrů je na to dost, možná i kádrových rezerv

4 6
možnosti
Foto

Asi před pěti lety mě tady jakýsi Kučera označil za koblihu. A nedal si to vymluvit, že žádná kobliha nejsem a furt mlel ty koblihy, až už jich měl 7 plechů a tak je naházel do krabice a šel je asi rozdávat někam do podchodu Metra. Bůhví, co si o něm asi tak mysleli, kde tolik koblih asi vzal a že je může rozdávat? Možná si mysleli, že je z ANO. A dobře mu tak.

4 3
možnosti
  • Počet článků 3365
  • Celková karma 25,96
  • Průměrná čtenost 799x
Spokojený důchodce. Sdílím zde svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuse, ve kterých se dovím něco nového. Chápu ale i ty, kteří si jen potřebují zchladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Nemám nic společného s neomylností, tu přisuzuji jen Bohu.