Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Představa, že se Rusi stáhnou z obsazeného území, je naivní. Shrňme si fakta. Ruská armáda stále postupuje. Nemá problémy s lidskými ani materiálnimi zdroji. Sankce nefungují. Ruská ekonomika posiluje a západní klesá. Říkáme, že na Putina platí jen síla, ale my ji už nemáme. Vyměnili jsme ji za hyperkorektnost, Green Deal, milion imigrantů a 69 pohlaví. Sečteno, podtrženo, buď okamžitě začne iniciativa za okamžité příměří za účasti USA, EU, Číny, Indie, Turecka, papeže a třeba Marťanů, nebo Ukrajina přijde ještě o Charkov a Oděsu. Jiná možnost neexistuje, ať se nám to líbí nebo ne.

0 3
možnosti

Buď bude Putin zahnán do Kremlu a opustí Ukrajinu nebo máme jeho tanky v Praze jako v osmašedesátém!

0 0
možnosti

Mir se da dosahnout ruzne. Ale kaputulace je pro zapad (vcetne nas) neprijatelna a viteztvi nerealne.

Takze to asi bude plichta

0 1
možnosti

Omyl! Musíme zvítězit! Jinak bychom měli Rusáky s tanky v Praze!

0 0
možnosti
IM

I42v12a92n 52M19i77n33á47ř

23. 3. 2024 17:26

Je nehorázně alibistické přát Ukrajině mír a zdůvodňovat to odmítáním vojenské pomoci - což prý "ušetří" spousty životů. Jak si to asi tito míroserové představují ??! Je to přímo úměrné, jako předat - nevinně napadeného katu. Současné putinovské Rusko, prolezlé staletým bolševismem se ve své nenasytné expanzi nezastaví před ničím.

10 0
možnosti
Foto

Odpověď je jednoduchá. Slušní lidé jí přejí mír, ti neslušní jí doporučují kapitulaci.Karma

16 1
možnosti
Foto

Bicera přeje vítězství Putinovi. Nic překvapivého.

7 0
možnosti
Foto

Nechme to na Ukrajině.

Dokud má vůli se bránit, podporujme ji, co nám budou síly stačit.

13 0
možnosti

Pulka ua vuli nema a je mimo ua (ja se jim teda moc nedivim, stejne jako se nedivim tem rusum,co udealali totez)

0 1
možnosti
Foto

Je třeba připomenout, že ještě v roce 2002 byl Putin pro vstup Ukrajiny do NATO. Dle jeho slov to byla záležitost Ukrajiny a NATO.

Dále je třeba připomenout, že mírové smlouvy bez respektování Budapešťského memoranda nebudou mít dlouhého trvání. Rusové nebudou motivováni jakoukoli dohodu respektovat.

6 0
možnosti
VK

Legrační je, že rusáci platnost Budapešťského memoranda nezpochybňují, jen předstírají, že se garance netýkají "nacistického režimu po převratu", ovšem v takovém případě je ten jejich vlastní režim nelegitimní již od roku 1917.

10 0
možnosti
LS

Neustále nechápu, proč pan bloger Špáta vám píše nudné, sáhodlouhé příspěvky, přestože je registrovaný bloger ale doposud nenapsal ani jeden blog, aniž by vysvětlil své postoje.

Tipuji, že se jedná o falešný profil. Takových fejků už tady bylo

5 0
možnosti
VF

Prostě ho baví prudit a nebaví ho něco tvořit.

Na tyhle lidi platí ignorování. Časem je to přestane bavit.

Když jsem začal psát, v diskuzi jsem musel skousnout spoustu urážek pod každým článkem a nebylo to tehdy o politice. Takže jsem na urážky a provokace nereagoval a tihle hulváti časem sami opustili kolbiště a šli tam, kde na ně někdo reagoval stejně podrážděně...

4 1
možnosti
Foto

Víte, pane Furste, asi je to tak, že společnost ovládají dva strachy.

1) První skupina si myslí, že Putin je jako Hitler. Napadl slabší stát úplně bezdůvodně a pokud se Ukrajina neubrání, bude postupovat dál. Tato skupina je pro dodávky zbraní, intervenci NATO na UA a nasazení vojáků z dalších států proti Rusku. Tedy převážně strach o budoucnost minimálně východní Evropy.

2) Druhá skupina si myslí, že důvodem války je snaha USA a dalších evropských států dostat UA do západních struktur NATO a EU už od roku 2008, přes majdan 2014 až dosud. A ačkoliv Putin i jeho ministři zahraničí jasně a opakovaně říkali, že je to červená čára, kterou Rusko nebude akceptovat, protože mít základny NATO na UA je pro ně bezpečnostní hrozba, USA tato varování zcela ignorovaly a předpokládaly, že Rusko (stejně jako dosavadní rozšiřování NATO), bude akceptovat. Tato skupina lidí se bojí, že neustálým zvyšováním stále výkonnějších dodávek zbraní a případně vysláním vojáků dalších států nebo dokonce intervencí NATO, může vypuknout válka i na našem území nebo jaderná.

I empatie rozděluje lidi na dvě skupiny: první chce, aby se napadený spravedlivě bránil a druhá vidí zbytečné oběti v situaci, kdy každý den je na tom UA hůř..

Ani jedna skupina není "proruská". Politici ČR sbírají voliče: Naše vláda podporuje strach první skupiny, Babiš využívá strachu druhé skupiny.

Řešení? Už teď (dokud se válčí) by se měli scházet vyslanci vlád USA, Ruska, UA a dalších a domlouvat podmínky, za kterých ta válka přestane. K tomu ale zatím není vůle na žádné straně. Ideálně si Rusko nechá Donbas (který byl stejně proruský) a USA zaručí neutralitu Ukrajiny, nic lepšího asi není reálné.

6 9
možnosti
VK

To už tady bylo. Záruka neměnnosti hranic Ukrajiny v Budapešťském memorandu, podepsaly USA, GB, Rusko. V roce 2014 přepadení Ukrajiny, anexe Krymu, okupace východních území, nikdo pro ně nahnul ani prstem. 2022 opět napadení Ukrajiny, rusáci se skoro dostali do Kyjeva, naštěstí se je odtud podařilo vypráskat, protože Západ konečně začal dodávat zbraně. I kdyby se to nakonec zastavilo na současných pozicích, Rusko načerpá síly a napadne Ukrajinu potřetí, protože na ruských cílech se nezměnilo vůbec nic. Jediná možnost je totální podpora Ukrajiny naprosto vším, kromě jaderných zbraní, případně i navyšování účasti vojáků NATO na Ukrajině. Když si může pozvat Asad rusáky do Sýrie, může si Zelenskij pozvat NATO na Ukrajinu. Postupně vypráskat rusáky z východu a Krym nechat ukrajinské armádě - nech toho, nebo pokračuj, jste v tom sami -, protože leckdo na západě si může myslet, že Krym je už opravdu Rusko.

8 2
možnosti

Pane Fürste, pane Fürste. Pákistán Ukrajinu „podporuje“. Indie zachovává „zdrženlivost“ jakkoli se velice angažuje v uskupení BRICS a doslova se napakovalo např. na dodávkách ruské ropy do Evropy stejně jako Čína. A Čína? Opravdu si dovedete představit Čínu s takovým ultimátem po boku USA, když je druhým deklarovaným státem po Rusku, jež musí být ze strany USA „zadržován“? Problematika Tchajwanu nic? Oč myslíte, že západ usiloval? Ne o izolaci Ruska? Opravdu nevidíte, jak se to daří? Znovu pomněte toho Kissingera – v žádném případě nesmí USA nahnat Rusko do obejmutí s Čínou. A toho Kissingera ani nenapadlo, že by USA a západ mohly ztrácet blízký východ či Afriku. Odchod Francie z Mali, Burkiny Faso či Nigeru. Víte kolik to znamená ztráty financí jedné z nejzadluženějších zemí Evropy ve skutečnosti? Proč myslíte, že je Macron v takovém „pohybu“? Proč tak Francie horuje pro federální Evropu? Proč tlačí na Ukrajinu rakety dlouhého doletu a Němci s Taurusy opačně? A to je jen telegraficky.

A ty zbraně? Jaké a odkud? Zjistěte si, co obnáší česká iniciativa. O jaký šrot jde. Slovensko nemá raketovou obranu, Itálie odtud stahuje zapůjčenou pro svou potřebu. Slíbené Patrioty budou teprve vyrobeny v horizontu několika let obdobně jako ty F35 pro nás. Neslyšel jste Černochovou, že ani my už nic nemáme? Ani na tu obranu jako Slovensko?

Pak možná pochopíte analytiky Bílého domu doporučující Ukrajině jednat o příměří pro dovyzbrojení. Ještě se Vám ten Babišův mír jeví tak hloupý? Ovšem ani ten odklad tu problematiku oněch docházejících lidských zdrojů neřeší. Politici západu rozpoutali orkán a teď není cesta zpátky. Jak na to, aby to bylo na někoho jiného, že.

9 16
možnosti
OD

O29t12a 87D40v66o95r98a55k

22. 3. 2024 16:09

Je vidět, že někde ty ruské bláboly padly na úrodnou půdu

15 7
možnosti
  • Počet článků 3365
  • Celková karma 25,96
  • Průměrná čtenost 799x
Spokojený důchodce. Sdílím zde svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuse, ve kterých se dovím něco nového. Chápu ale i ty, kteří si jen potřebují zchladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Nemám nic společného s neomylností, tu přisuzuji jen Bohu.