Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tara.cz

30. 1. 2012 11:07
Duch svatý

S vaším článkem mě napadá několik věcí: Proč asi musel nejdřív Ježíš odejít, než mohl být seslán Duch? Není to kvůli tomu, že jen menšina (třetina) může pobývat na hříšné zemi? Já dar jazyků chápu jako dar andělského jazyka, ale nicméně nepřu se. Jestli tedy váš bratr dostal časově omezený dar dorozumět se s cizinci (nezmínil jste, zda mluvili německy nebo jinou cizí řečí?), nesouvisí s tím třeba jeho předčasný odchod (a-la Henoch)? Co Bůh miluje, brzo si k Sobě bere? Mějte se hezky.

0 0
možnosti

vaťák

31. 1. 2012 12:41
Re: Duch svatý

Tento bratr, o kterém jsem psal, ještě žije. Zemřel mi starší bratr.

Ohledně daru jazyků se ani já nechci přít. Je to velké tajemství a Duch svatý má spoustu způsobů, jak nám ho může dát. Já jen popisoval jednu ze zkušeností, které jsem prožil

0 0
možnosti

Marco Polo

27. 1. 2012 21:36
Děkuji

Děkuji za krásný příspěvek. Byl pro mě povzbuzením na mé cestě víry.

0 0
možnosti

vaťák

27. 1. 2012 21:59
Re: Děkuji

Děkuji. Snad jednou dojdeme až do cíle. ;-)

0 0
možnosti

Faustino

27. 1. 2012 21:31
"Jednoho večera,

20. ledna 1994, při jednom shromáždění křesťanského společenství "Vinice" na malém letišti v Torontě se 450 lidmi věřící náhle propadli nekontrolovatelnému smíchu. Tento druh bohoslužby se pak během několika měsíců rozšířil do církví na celém světě, dokonce tak daleko jako až do Kambodži, Indonésie či České republiky. Jen v Británii kolem tří tisíc pět set sborů  prožívalo "smích v Pánu". Tento fenomén vedl až do stavu opilosti s viditelnými vnějšími fyzickými projevy. Opilost, chvění, vzlykání, stejně tak jako uzdravování jsou pro tato shromáždění typické.

Všechny podobné události byly vítány jako velké vylití Ducha."

http://granosalis.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=9819

0 0
možnosti
  • Počet článků 3338
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.