Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proč tu vzpomínám tyhle staré „věčné časy“? Protože právě konec této epizody našich dějin mi dodává naději, abych věřil, že i ta pravidelná jarní změna zimního času na letní a podzimní návrat k zimnímu času jednou skončí.

Zdroj: https://vlastikfurst.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=815083

Tak přirovnat změnu/nezměnu času k změně/nezměně režimu a rozpadu totality je brilantní.

1 0
možnosti
VF

Tak, doufám, že když už nemáte nic k tématu, tak se Vám alespoň ulevilo a měla jste klidné spaní.

Přeji Vám příjemný den.

0 0
možnosti
PC

Přirozený je čas středoevropský, t.j. ten "zimní". Nepřirozený je čas letní a naprosto zvrácené je střídání středoevropského ("zimního") času s časem letním.

P.S. Jde o nepřípustné zasahování člověka do přírodních zákonů, které pak logicky způsobuje řadu problémů, i když si to mnozí lidé vůbec neuvědomují.

4 1
možnosti

Ten "přirozený čas" si ovšem vymysleli jen lidé, když stanovili časová pásma. Přirozený čas byl jen ten, když lidé vstávali s kokrháním kohoutů a šli spát, když pokrmili a zavřeli slepice do kurníků. A to znamená, že své zvyky průběžně měnili, jak šel během roku čas.

0 0
možnosti

Na letním čase je hezky vidět neschopnost EU. Byť už nikdo nevidí racionální důvod proč letní čas zachovávat, EU se na tom neshodne "na věčné časy", stejně jako se po desítky let nedokáže shodnout na svém sídelním městě.

Až EU na svou neschopnost zajde, přijde konečně čas racionálních změn.

0 0
možnosti

Kde jste byl na to, že "n i k d o nevidí racionální důvod, proč letní čas zachovávat"? Spousta lidí by chtěla právě letní čas. Spor je ale hlavně o periodických změnách času.

0 0
možnosti
IS

Argumentuje se často nízkou kvalitou spánku za světla. I proto preferuji celoroční letní čas. Odpadne střídání, které někdo nemusí dobře snášet a v létě navíc nezačne rozbřesk již ve tři ráno.

1 0
možnosti
MB

Uvědomujete si, vy celoroční letní čase, že okolo zimního slunovratu by Slunce vycházelo až po osmé hodině?

Už jste někdy budil děti za hluboké tmy a přesvědčoval je, že je nutno se obléci, nasnídat a jít po tmě do školy???

Odstěhujte se někam k rovníku, tam se vám nebude rozednívat ve tři ráno...

3 0
možnosti
Foto

Je pravda, že letos se ten posun času povedl. Přišli jsme ze sobotní večerní bohoslužby, která normálně při Bílé sobotě trvá dvakrát déle než ta standardní, přesunul jsem hodiny (ostatní se naštěstí přesunou automaticky) a ráno vstával standardně jako každou neděli.

Nicméně během dne se můj mladý, leč poněkud již unavený organismus srovnal, byť i letos platí, že večer Velikonočního pondělí říkám, že teď by se mi hodily ještě jedny odpočinkové Velikonoce.

2 0
možnosti
AL

Mně osobně přijde každoroční změna času jako zajímavá a teším se na ni.

2 0
možnosti
DR

Tak tak. Tahle otravná změna času, to je opravdu velmi zajímavé a plné napětí.

1 0
možnosti
MB

Navrhuji kompromis. Čas posuneme o půlhodiny. Každý dostane půl toho, co si přeje.

4 0
možnosti
Foto

J49a67n 33Š95i37k

31. 3. 2024 18:45

Kdysi jsem taky byl pro zrušení, jenže jaký teď zvolit? Podle odborníků je lepší "zimní" (čti přirozený) čas pro lidský organismus. Jenže většina lidí si dnes chce "užívat" světla a je jedno z jakého důvodu. Z toho vyplývá, že společnost bude opět rozdělena a to výrazně. Když se zavede zimní čas, vzniknou petice za čas letní a vstanou noví bojovníci za světlo. A samozřejmě totéž i naopak. Vzhledem k tomu, že převážná část populace si zvykla, nechal bych to být. Nevím, zda je nutný další příval keců a nadávek a invektiv v diskuzích a na sociálních sítích, záplava nových odborníků, kteří byli odborníci na Covid, roušky, Ukrajinu, politiku, atd.. Někdy je prostě lepší nechat některé věci být. A třeba za čas, až někdy v předalekém budoucnu se společnost ve své komunikaci posune o level, ne raději dva levly, výše, tak potom rozhodnout. Tedy správně rozhodnout. Hezký den

3 0
možnosti
JB

Ne přirozený, ale standartní. (To je původní.)

1 0
možnosti
Foto

Komunisté se snažili v mnohém církev nahradit. Poutě byly nahrazeny různými průvody (prvomájový, lampionový atd.) Bible, marxismem - leninismem, skutky svatých, životopisy různých pohlavárů. V podstatě šlo o získání slepé víry. Církev se změnila, komunisti ne. Změny času se jen tak nedočkáme, něco tak zvrhlého jako starost o blaho občanů, dnešní státní ani evropští politici nepěstují. Momentálně to není téma získávající volební preference.

Vašek

3 0
možnosti
VF

Mám také ten pocit.

3 0
možnosti
Foto

Pokud bude zrušeno střídání času a bude po celý rok ponechán letní čas, pak budou spokojeni všichni.

Jen si nejsem jistý, zda jsou bigotni odpůrci letního času ochotni na tento kompromis přistoupit.

0 3
možnosti
DR

A hned jsme u toho. Proč by měli být spokojeni všichni. Jen proto, že někteří fandí letnímu? Všichni spokojeni logicky nebudou. Hodně lidí, včetně mě, totiž preferuje zimní.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3365
  • Celková karma 25,96
  • Průměrná čtenost 799x
Spokojený důchodce. Sdílím zde svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuse, ve kterých se dovím něco nového. Chápu ale i ty, kteří si jen potřebují zchladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Nemám nic společného s neomylností, tu přisuzuji jen Bohu.