Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

30. 11. 2010 11:44
Ať si jdou...

však já znám dobrého veterináře. Sice dražší, ale co by člověk pro své zdraví neudělal. ;-D

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

28. 11. 2010 14:44
no pro mne je na prvním místě odbornost lékaře

to, že hudrá že má málo peněz- no u někoho se to na práci odrazí u někoho ne. Ostatně, to že nepožaduje za svou práci lékař mnoho peněz není žádnou zárukou kvality. jeto buďtz známkou toho, že je morálně na výši, nebo toho, že nic neumí.

Jinak mladým lékařům se nedivím. já jsem s ekonomkou nastupovala po škole za dvojnásobný plat, než mají mladí lékaři.

0 0
možnosti
J

jirkan01

28. 11. 2010 3:42
Doktora jsem nepotřeboval posledních 15 let

Za tu dobu jsem zaplatil na zdravotním pojištění cca 1 350 000. Teď mám problém a posílají mě jeden k druhému, nikdo netuší, co mi vlastně je, nebo spíš nikdo to nechce řešit. Když jdu do ordinace, podle přání neklepu a čekám na sestru. Pak čekám tři a víc hodin, než si mě paní doktorka laskavě povolá. Pak mě pošle jinam a tvrdí mi, že moje bulka není problém. Věřím, že pro ní ne. Ale pro mě ano a to, že si mě pan doktor v jiné nemocnici objedná na únor, mě opravdu irituje. Tihle ať si jdou dělat štěstí do německa, tam pochopěj, že se musí léčit bez úplatků, jinak je pošlou rychle zpátky. A že se musej chovat slušně k lidem, kteří je platí. Doktor, co dal výpověď, je podle mě vyděrač a je dobře, že zmizne. Nechce pomáhat, ale hrabat. To, že studovali v česku zadarmo asi zapoměli v celém LOK. Je tu řešení. Nás staré to nezachrání, ale pro další generace - školné, půjčka na studia, povnnost si odpracovat náklady v ČR. Pak se lidi typu pan Kubek budou snažit léčit.

0 0
možnosti
VF

vaťák

28. 11. 2010 9:43
Re: Doktora jsem nepotřeboval posledních 15 let

Děkuji za Váš pohled.

Vám ale přeji, abyste našel co nejdříve skutečného lékaře, který by se Vám věnoval a zjistil, jaký máte problém.

Nejsem lékař, ale jako pastor se alespoň modlím, aby Vám Bůh ukázal, za kterým lékařem jít. Ať Vám to vyjde a ať to není nic vážného ani pro Vás. Držím palce.

0 0
možnosti
S

Satyriana

27. 11. 2010 14:20
V poslední době

často před očima vidím scény ze starých filmů, kdy si dva lékaři otevřeli kliniku a v pohodě si žili a pracovali.  Včetně operací, třeba ženských a porodnických. Ona to nebyla až taková výkjimka, prostě v areálu žili i s rodinou a leccos stíhali, včetně kulturního života. Nebo praktičtí lékaři, co objížděli svoje území a uměli leccos. Když bylo hodně práce, přijali nějakého mlaďouse, aby se zaučil - tuhle praxi v podstatě dělá i náš místní chirurg po zrušení nemocnice. Má po několika letech rtg i sálek na gastrovyšetření, sono... Jenom lůžka nemá. 

Asi není marné místo křiku kouknout a zařídit se sám. Pokud umím, samozřejmě.

0 0
možnosti
L

Lanai

26. 11. 2010 13:15
Je zajímavé

jak o té doby co  se platí poplatky na za recepty utichly požadavky lékárníků. Taky  se jeden čas hodně bouřili. Jinak článek R^

0 0
možnosti
VF

vaťák

26. 11. 2010 13:32
Re: Je zajímavé

Děkuji.

0 0
možnosti
L

laduk

26. 11. 2010 10:20
hm...

Já nechápu, proč všichni uvažují o povolání doktora jako o něčem vznešeném. Je to řemeslo jako každé jiné a ti doktoři šli studovat prestižní obor s vidinou zbohatnutí. Pokud jim někde zaplatí víc, je logické, že odejdou. Jako všichni.

0 0
možnosti
S

Smrť

26. 11. 2010 10:14
Já chci taky

Taky chci plat, jako mají lidé mojí profese v Německu! Možná se spokojím i s tím, co mají lidé mojí profese v Praze... Chápu sice, že v Praze jsou vyšší životní náklady a já vyjdu i s tím, co mám teď, ale co, chci víc, víc, VÍC!!! 8-o

0 0
možnosti
S

sůva

26. 11. 2010 11:52
Re: Já chci taky

A co umíš takového, že to můžeš hned dělat kdekoliv na světě ? Existují vysoce náročná povolání, která jsou světovou komoditou , jako je ropa,zlato,práce lékařů,pilotů,ajťáků a jsou všude téměř stejně placená . Piloti ČSA (které krachují a jsou státním podnikem a jsou všemi námi placeni) mají 200 až 350 tisíc měsíčně a ani v rámci úspor jim nikdo nemůže platy snížit, protože by odešli. Tak proč mají lékaři v nemocnicích méně než obkladač koupelen ?

0 0
možnosti
EK

Deleter

26. 11. 2010 9:25
Ještě měsíc

a něco a uvidíme ty stohy výpovědí.

0 0
možnosti
T

tromi8

26. 11. 2010 8:16
ale felčaři jsou jako všichni

většinou průměrní a špatní, těch kteří se venku chytí, nebude zase tolik

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 11. 2010 7:57
můj ty světe

Tak konečně tu máme to po čem jsme dlouho volali. Novou sebevědomou mládež která ví co chce. Nevystudovali nějakou školu aby si pak šli sednout někam do kanceláře za průměrnej plat. A když takovou (slušně placenou) práci neseženou, tak nehodlají jít na sociálku pro podporu.

Naopak, zvolili si tu nejobtížnější školu a velice odbornou a prestižní profesi, o které vědí že o ní budu vždycky a všude poptávka. Ba dokonce sami počítají s tím že když se pro ně u nás ta práce nenajde (zase v očekávané platové rovině), tak se seberou a půjdou jít pracovat do ciziny. Jenom požadují za svou práci kvalitní odměnu...

A zase je to špatně - podle představ našich pravicových politiků co celou dobu volali po volné ruce trhu, by se měli spokojit akorát s tím málem co si nalajnovali úředníci v tabulkách... Takže co vlastně chceme???

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,15
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.