Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wrangler

4. 6. 2010 18:21
Pane autore,

jen jste zapomněl podotknout, že těchto lidí je mizivé procento a nejvíc problémů působí ti "druzí"!RvRvRv

0 0
možnosti
KP

KRUTÁ PRAVDA

3. 6. 2010 21:49
Autore máte v tom zmatek

"Byli celí v černém, vyholené hlavy, kožené bundy ozdobené desítkami cvočků a řetězy."

Skinheadi nenosí kožené bundy ozdobené desítkami cvočků a řetězy.

měl jste je prohlédnout lépe. Třeba byste někde našel nášivku exploited, znak anarchistů, nebo dokonce přeškrtnutý hákový kříž.;-D

0 0
možnosti
VF

vaťák

4. 6. 2010 8:17
Re: Autore máte v tom zmatek

Díky za upozornění. Jak jsem ale psal, raději jsem šel po druhé straně cesty, protože z nich šel strach...

0 0
možnosti
KB

kacinecka

3. 6. 2010 18:00
Docela hezky řečeno (napsáno)

Není problémů s Romy, není problémů s bílými, ani s jinak barevnými lidmi. Osobně mám sakra velký problém s každým člověkem, který má pocit nadřazenosti, který se nechává vyživovat, který odmítá pracovat a vzdělávat se, který neuznává základní lidské hodnoty a práva. Nicméně pravdou je, že z Romů mají představitelé spousty zemí bůhvíproč strach - zřejmě. Jinak si nedovedu vysvětlit právě tu pozitivní diskriminaci. Je mi z toho trochu smutno, mám pocit, že slušný člověk jednou dopadne špatně :-/

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.neusmiva

4. 6. 2010 7:52
Re: Docela hezky řečeno (napsáno)

Ne jednou, ale docela brzy. Znáte teorii vlka, psa a ovce?

0 0
možnosti

skrlata

3. 6. 2010 13:04
nejvyyší čas řešit problém "černých"

Dík za článek na toto téma...stačí se podívat kolik % hlasů dostala v posledních volbách jedna nejmenovaná strana, s kterou mnoho takových mladých lidí sympatizuje...je to alarmující...ještě jednou dík za upozornění

0 0
možnosti
JM

mosnal

3. 6. 2010 11:10
Média

Víte proč se o nich nepíše? Protože by to zabralo celou stranu a jde většinou o přestupky ( do 5.000,- Kč). Kdo by o tom psal a kdo by to četl? :-/

0 0
možnosti
S

Satyriana

3. 6. 2010 10:43
Včera ve Zlíně

napadla partička tří nebo čtyř takto "černých" mladíka, který byl ke své smůle opálený z dovolené, na jakou se tito mistři asi nevzmůžou. navíc je černovlasý, takže s pokřikem "bijme Žida" se mu snažili dát, co proto.

Výsledkem je zlomené žebro a pochroumané rameno - ale pozor, také problémy s místní policií, protože použil několik obranných chvatů a kopů a nenechal se přizabít. Bylo to dopoledne, ve městě, které hostí i cizince kvůli festivalu. Skutečně rozené snědší lidi. Takže ani když odhlédnu klasické poměry u  nás, kdy se skinům a také Romům běžně nic neděje, protože se policie  násilnických bijců z obou táborů bojí, může být na ulici vážně zraněn nebo zabit další nevinný člověk, navíc třeba takzvaný vítaný host. Tohle má být zajištění vyšší bezpečnosti při významné události?!

Paradoxně může být nyní přesila pro napadeného výhodou: Soudce většinou umějí počítat a to, že se musel bránit bandě sám, snad obhájí i tu drzost, že si z hrudníku a celého těla nenechal udělat haši.

0 0
možnosti
P

prokop2008

3. 6. 2010 10:32
BIBLICKÉ VERŠE MJ. O BARBARECH A DIVOŠÍCH

Ale nyní odhoďte to všecko: zlobu, hněv, špatnost, rouhání, pomluvy z vašich úst.

Neobelhávejte jeden druhého, svlečte se sebe starého člověka i s jeho skutky

a oblečte nového, který dochází pravého poznání, když se obnovuje podle obrazu svého Stvořitele. Potom už není Řek a Žid, obřezaný a neobřezaný, barbar, divoch, otrok a svobodný - ale všechno a ve všech Kristus. (Kol 3,8-11)  Zdroj: Mezinárodní biblická společnost, http://www.eurobible.net

0 0
možnosti
FK

manilaman

3. 6. 2010 10:13
Hezky clanek, pouze vsak

Musim dodat, ze jste si vybral spatne srovnani. Vim co tim myslite, nakonec jste to dobre  vysvetlil, ale nazev je urcite v neshode s obsahem. Mozna to delate jako ja, ze chcete lidi vyprovokovat aby clanek otevreli. Nejak mi nesedi to slovo "cerni". Nejsem nesmiritelny zastance nebo ochrance cernochu,ale je to pri nejmensim ssugestivni srovnani. Pouzit slovo"cerni" je , jak bych to rekl, proste zneuziti nazvu rasy, nevim, nejak mi to nesedi. Nazev by mohl znit," Nejvyssi cas resit problem lidi s cernou dusi." a toho se drzet v celem clanku, nebot to je to, co jste chtel rict. Pravda? Mozna tim, ze v Cesku neziji to beru jinak, asi to v Cesku neznamena to, co to znamena v USA.  Tam by vas uz nazvali rasistou, uz za to slovo cerni ve spojitosti se zlem. Vazne,neminim vas krotizovat, nakonec jste napsal moc pekny clanek a lidi by meli vzit kazde slovo vazne., Ve vsem souhlasim, pouze to slovo ...no nic. Snad jsem se nezamotal do tezko vysvetlitelne situace. Ale spis se mi zda, ze jo.

0 0
možnosti
LV

lubanek

3. 6. 2010 14:08
Re: Hezky clanek, pouze vsak

Souhlas.Můj první dojem byl, že se jedná o přistěhovalé černoši. Procestoval jsem několik Arických států, ale mohu vám říci že většina nemá takovéto sklony aniž by se tak strojili. Je to zvrhlá bezbožná mládeš.

0 0
možnosti

Marki123

3. 6. 2010 10:12
Známá věc

V podstatě jste napsal to, co říkám už několik let. Čím víc média a politici přehlížejí problém nepřizpůsobivých Rómů, tím víc se bude ve společnosti zvedat extremismus. Dokonce i mí přátelé a rodina se za ty roky výrazně zradikalizovali. 

A to je nepovažuji za žádné hlupáky, jen už jim prostě taky dochází trpělivost.

Možná bychom mohli vyrazit do ulic jako Francouzi a skandovat několik dní před parlamentem (až bude plný). Jenže my radši budem nadávat u piva. :-(

Přidala bych se k takovému protestu hned. Ne proti Rómům, asociálům, skinheadům nebo komukoliv jinému.

Ale proti liknavosti politiků a proti zaujatosti médií. Taková demostrace, bohužel, ještě nebyla.

0 0
možnosti
S

Satyriana

3. 6. 2010 11:10
Re: Známá věc

Máte pravdu. Dokud není tlak společnosti, můžou se tam nahoře tvářit, že se musí nejdřív řešit cokoliv jiného. Například u kriminality Romů se nad lecčím mávne rukou, protože zadržení člověka s kárkou nakradené mědi ze staveniště znamená spoustu papírování a taky mstu rodiny někdy v temné uličce.

Znám osobně člověka, který si i odléval stopy z vloupačky do sádry, protože policajti žádné stopy neviděli a nezajistili, nahlásil krádež, poté popsal pachatele s kárkou, zjistil, že jde o profláklé týpky, ale protože byl nemocný a nemohl je dostihnout sám, přišel o měď za desetitisíce. nebyla zajištěna ani ve sběrně... Volal kvůli tomu až na okresní kriminálku, ale tam ho zdvořile odmítli. Zato kolem obchodu náčelníkovy ženy se jezdilo několikrát za noc.

Ryba smrdí od hlavy. Pokud nebudou řadoví policisté podporováni ve smysluplnosti své práce, potom se radši budou otáčet zády, když uvidí nějakou loupež, krádež, rvačku.

0 0
možnosti
AB

[eT]

3. 6. 2010 10:09
Jak chcete řešit problémy společnosti,

když se o nich nesmí mluvit?

0 0
možnosti

Marki123

3. 6. 2010 10:13
Re: Jak chcete řešit problémy společnosti,

Začít o nich mluvit je myslím krok správným směrem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3339
  • Celková karma 29,23
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.