Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P66e57t91r 92H94a34n84n35i98g

28. 7. 2015 17:57

Jsem velice rád, že pastor, který ví, co je láska k bližnímu, bije na poplach.

Mám totiž takový pocit, že rozumní lidé obhajují své názory argumenty a demagogové hlasitostí a razancí. Jsem nábožensky tolerantní, ale bohužel radikalizace nabývá na úkor pozitivních rysů. Je třeba abychom byli obezřelí a chránili naši kulturu i civilizaci. Také jsem o tom napsal: http://hannig.blog.idnes.cz/c/470695/viridiana-aneb-za-dobrotu-na-zebrotu.html

0 0
možnosti
Foto

Problém je, že otázka současných uprchlických vln není řešena příliš kompetentně, protože málokdo má informace/zkušenosti, a to zejména na úrovni vlád, aby věděl, co a jak dělat. Na druhou stranu je debata ve společnosti vedena spíše hystericky z obou stran, kdy jedni automaticky prskají, že se někomu děje od Čechů příkoří a vystrnaďování a druzí zase mají představu, že k nám táhnou minimálně Bátuchánovi Mongolové s atomovkama. V takové situaci se samozřejmě divit, že se obě strany takto častují a nejsou schopni najít společnou řeč. Jediné co mohu já ze své perspektivy zdůraznit je fakt, že dvě věci nikdy ničemu nepomohly, a to "rychlé a snadné řešení" a násilí. Obojí jsou vzpurní hadi, kteří se dříve či později obrátí proti svému pánovi.

0 0
možnosti
PN

P66e44t45r 67N10o71v78á31k

28. 7. 2015 12:53

Nejfanatičtější a nejnenávistnější jsou dnes paradoxně právě ti zastánci všech menšin. Jsou už tím svým bojem tak posedlí, že jakákoli připomínka či poznámka, která byť jen lehonce polemizuje s jejich svatou válkou, je naprosto vyvede z míry a vytáčí do běla. Stačí se podívat na jejich ideologické ikony typu Kohouta, Šabatové, nebo tady na idnesu Polického a další. Byť sami sebe považují za liberály a svobodomyslné lidi, tak by jiný názor nejen zakazovali, ale pokud by měli ty možnosti, tak i tvrdě trestali. Stačí porovnat rozhořčená a militantní prohlášení předlistopadových bolševiků s těmito novodobými a je jasně vidět, že ten fundament je ve všech stejný, ať už byli kdysi z KSČ, nebo jsou teď členové či sympatizanti ČSSD či TOP09 - zkrátka je pro ně naprosto nepřijatelný jiný pohled na svět, než mají oni. Tito horliví bojovníci za toleranci a proti nenávisti nazývali oponenty dříve nepřáteli socializmu a nekalými živly a dnes rasisty a xenofoby - to je ale pouze hraní se slovíčky, podstata je stále stejná. Zkuste třeba porovnat nějakou reportáž Československé televize o protirežimních demonstracích z ledna 1989 s nějakou reportáží České televize o současných demonstracích proti islamizaci ČR - naprosto stejné manipulační postupy, naprosto stejné výrazivo. Obě dvě verze se dají dohledat na YT.

8 0
možnosti
PB

...... samo, že sa možete usmívat,- ba co víc, možete se aj chechtat,- vod tej doby co nosim mantl alááá KKK, tlemím sa vod rána do večeraR^ !

0 0
možnosti
PK

P19e75t54r 84K12u93č13e89r93a

27. 7. 2015 23:37

To samozrejme muzete, jen to moc neprehanet.

0 0
možnosti
JP

J70o35s32e45f 48P39a82r80á41k

27. 7. 2015 20:04

Vy jste ještě doposud to nebohé dítě soudružky učitelky.Rv

0 12
možnosti
JK

Soudružka (nikoliv paní) učitelka to byla.:-)

1 0
možnosti
JR

J37a66n 79R65á87ž

27. 7. 2015 17:03

Zábavné je, kdyby to nebylo zároveň smutné, že lidérozdávající dehonestující nálepky neví, co který termín znamená.

Jestli je rasismus teorie aideologie hierarchizující sociální skupiny podle rasového klíče, a někdo nazvepana Konvičku (například) rasistou (pozorně sleduji projevy pana Konvičky, alenic, co by naplňovalo definici rasismu jsem u něj nepostřehl), ukazuje jen svounevzdělanost. Je to stejné jako s označením xenofob. Když fobií je označována úzkostná porucha charakterizovaná chorobným, bezdůvodnýmstrachem z věcí, situací nebo lidí, nemůže být xenofobem nazván člověk, který máoprávněné a zcela důvodné obavy z šíření ideologie náboženské nadřazenostiIslámu formou barbarského násilí. Tím, že občané projevují svůj odpor, aby středověkáideologie, která svou pravou tvář ukazuje všude ve světě (záměrně nepoužívámslovo „náboženství“ neb Islám je ideologie nikoliv náboženství), se šířila i unás, svým odporem právě naopak dokazují svou informovanost.

Takže bych rád poradil všem, kdo rád nazývá všechny, kdo jsouodpůrci multikulturního prostředí, kde jedna kultura chce svou infiltrací doustáleného prostředí jiné kultury tuto domácí kulturu plánovitě zničit, za rasisty,či xenofoby, aby tato označení nepoužívali. Jen tím ukazují na svouintelektuální nedostatečnost.

17 0
možnosti
JK

Myslíte si, že odpůrci pana Konvičky jsou "intelektuálně nedostateční"? Tak to se velmi mýlíte, můžete si o nich myslet cokoliv, zařazovat je, ale v tomhle jste opravdu vedle. Je velkou slabinou domnívat se o lidech jiného smýšlení, že jsou to s odpuštěním blbci.Rv

3 5
možnosti
  • Počet článků 3336
  • Celková karma 29,62
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.