Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZU

Až bude poznat ty obohacují cí od těch zločinných,ta bych s nimi komunikoval.

0 0
možnosti

Jinak karma, autore. R^R^R^

5 0
možnosti
JR

J41a16n 55R42á65ž

11. 2. 2015 15:12

Tento výrok Imáma může odsuzovat jen člověk, který nerespektuje zvyklosti, které mohou efektivně  dát průchodu právu  v jiné kultuře.  I v naší kultuře se ukázalo pro potlačování zločinnosti zhoubné zavádění "fešáckých" kriminálů s plným zachování lidských práv i vrahům, takže  není moc moudré kritizovat  zvykové tresty, které jsou v zemích jejich uplatňování efektivní, i z preventivních důvodů.

Jinak souhlas" Jsem také rád, že žiji ve společnosti, kde taková brutalita není jako odstrašující prostředek zločinnosti už nutná, ale není tomu tak dávno, kdy i v Evropě nutná byla! Nechme muslimy, aby podobným vývojem také prošli a nepleťme se jim do toho, když svůj způsob života, včetně brutálních trestů, uplatňují u nich doma, ale nepřipusťme, aby se pokoušeli něco takového zavádět u nás, byť ve své komunitě.

3 4
možnosti
JS

Součástí právního systému nacistického Německa byly rasové zákony, které některé lidi degradovaly na úroveň dobytka. Měli bychom snad tento právní systém respektovat, protože to byla "jiná kultura"?

V žádné zemi, kde byl zrušen trest smrti, nedošlo kvůli tomu ke zvýšení počtu vražd. Myslet si, že vrahové přestanou vraždit, protože by je kat mohl popravit, je zcela zcestné. V Pákistánu je provedeno ročně několik set oficiálních poprav a mnoho set poprav neoficiálních, které provedou různé "vesnické soudy". Přesto patří Pákistán k zemím, kde dochází k největšímu počtu znásilnění na světě. V Pákistánu dokonce několik odvážných žen založilo organizaci "War Against Rape" neboli "Boj proti znásilňování". Většina členek této organizace již nežije. Buď byly zavražděny někde ve tmě a nebo skončily ve vězení za účast na protestech proti krutostem práva šaría. Zároveň Pákistán patří k jedné ze čtyř zemí na světě, kde se ženy dožívají průměrně nižšího věku, než muži. Nabízí se otázka: není to náhodou důsledek islámu? Samozřejmě, že žádný výzkum v tomto ohledu proveden nebyl, jenže i ty zbývající tři země jsou islámské, takže jen ignorant by si tuto skutečnost nedal do souvislosti právě s islámem.

V islámských zemích momentálně probíhá debata se základní otázkou: proč jsou islámské země tak neúspěšné? A bohužel nejčastější odpověď momentálně zní: jsme málo islámští. To, že by za celospolečenským marastem islámských zemí stál právě islám – to nechce nikdo slyšet. Dokonce i v Evropě je problém to správně pojmenovat. A tak se islámský svět stává čím dál víc islámským a propadá se do čím dál většího marastu ve všech oblastech života. Islamizace je vždy cestou militarizace. Domněnka, že islám prodělá nějakou cestu k pacifismu, je naprosto naivní.

14 1
možnosti
ZB

Ještě tu o tom "Jak muslimové zakazují Belgičanům vánoční stromek..." Zrovna dnes v Belgii proběhl proces s několika desítkami islamistů,kteří verbovali nebo se účastnili bojů v IS.Nejvyšší trest byl dvanáct let...

5 3
možnosti
IK

Ale stromek na náměstí v Bruselu byl nahrazen jakousi neutrální světelnou expozicí. To je fakt, který nevyvrátíte. A řeči, že to bylo proto, e na světelnou instalaci měl Brusel sponzora, jsou jen sypání písku do očí.

Ať se muslimové v Evropě drží svých zvyků, ale jen do té míry, dokud se nerozchází se zákony v té které zemi platící.

12 0
možnosti
  • Počet článků 3338
  • Celková karma 29,70
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.