Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

FiS95

12. 8. 2010 14:50
Pokud někdo nekriticky přijímá vše co nějaký vědec řekne,

tak nevěří na vědu. Protože věda je hlavně o tom, že člověk uvažuje vlastní hlavou. Globální oteplování vypadá jako vědecká pravda. Stčí se ale zamyslet vlastní hlavou a nejspíš Vás napadne něco jako: Opravdu dokážeme vyrábět tolik CO2, aby to ovlivnilo celou palnetu? Rostliny se oxidem uhličitým živí, nezvýší tedy úrodu a neodbourá se? Odkud se ten oxid uhličitý vzal?

A když si najdete argumenty protistrany, zjistíte že jsou mnohem lepší a podloženější. A že vlastně žádné důkazy pro ten "vědecký konsensus" nejsou.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

3. 8. 2010 14:39
Úplně špatně - neumíš nebo nechceš pochopit?

Ach jo, opět LŽEŠ, demagogicky si přeformulováváš to, co ateisté píšou, tak, abys to mohl použít proti nim. To se opravdu nestydíš, pastore, není ti ani trochu trapně?? Nebo jsou tyto praktiky prostě součást tvého povolání, takže je už bereš jako samozřejmost?

Ateisté kritizují SLEPOU VÍRU. Víru, která není podložena důkazy (vychází z fantazie) a odporuje logice (i morálce). Typicky... náboženskou víru. (Oproti tomu, samotná víra v boha, který není opředen tisíci nesmyslnými báchorkami - viz křesťanství, islám a spol - zase takový problém nepředstavuje.) Proč by tedy prosazovali slepou víru v "samospasitelnost" vědy??

Jedná se pouze o vyzdvihování VĚDECKÉHO PŘÍSTUPU k poznávání - sběru informací, důkazů, jejich pečlivé analýzy a vyvozování racionálních závěrů (v kontrastu k náboženským výplodům fantazie, z nichž mnohé byly vědou vyvráceny a zbytek snad brzy bude).

0 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 8. 2010 14:42
Re: Úplně špatně - neumíš nebo nechceš pochopit?

Osobne mi mene vadi vyplody fantazie, nez dezinformace a bludarske pojeti vedeckeho pristupu, ktere plodi ruzne zahadologie, ufonske spolky, lecitelstvi, reiki, lecive pyramidy a podobne. Cisti bludari aspon sve bludy za vedu nepodvrhavaji.

0 0
možnosti
H

hafusak2

3. 8. 2010 9:59
Jak je to s vírou

bylo myslím nejlépe definováno ve filmu s B. Polívkou Dědictví aneb /dále nelze uvést, už jsem jednou uvedl celý název filmu a přišel jsem o 100 dukátů/, kdy jistá dáma Boha popírala jako něco, co ještě nikdo neviděl. On jí odpověděl, že její přirození /rovněž nelze uvést doslovnou citaci/ také neviděl, ale věří, že ji má.;-D

0 0
možnosti
DN

=DR=

4. 8. 2010 9:07
Re: Jak je to s vírou

dobrý přirovnání, ona ta víra je taky jedna velká pí****na ;-D

0 0
možnosti
H

hromo.bití

2. 8. 2010 21:02
to, že někdo nevěří v křesťanského boha

a nechodí do kostela, nebo se nemodlí podle Knihy (ať je jakákoliv), ještě neznamená, že nevěří v boha. Jen si ho našel vlastní cestou. A to že je věda v rozporu s vírou taky neni tak úplně pravda. Mám známého matematika, který se zaobírá výpočty za hranicí běžného chápání (mého tedy určitě) a ten naopak tvrdí, že když dojdete v poznání dosti daleko, neni těžké boha vidět třeba i mezi těmi čísly.

0 0
možnosti
SH0

sir Humphrey 007

2. 8. 2010 15:10
nejsem věřící (teda ne moc:-)

ale Grygar mi říkal, že vědy se ptá jak a Boha proč

0 0
možnosti
MV

marka40

2. 8. 2010 14:42
Ty dva

poslední odstavce, ty jsou superR^R^

0 0
možnosti
R

realateista

2. 8. 2010 13:41
Aby měla diskuse smysl

Nemá smysl diskutovat, zda Bůh existuje nebo ne, když nějaký důkaz nelze získat. To byl přece záměr, aby Bůh nešel vyvrátit, přece to dělali profesionálovéa měli na to spoustu času.

Smysl má diskutovat, jak je spojena víra s politikou, v tom je jádro problému. Právě proto tato diskuse chybí, protože je pro církev nebezpečná.

Mě se zdá jasné, že i kdyby lidé věděli, že Bůh neexistuje, vymyslí si ho, protože pomocí náboženství se snadno ovládá společnost.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

2. 8. 2010 13:43
Re: Aby měla diskuse smysl

jo to sedíR^

0 0
možnosti
JP

johnpeters

2. 8. 2010 13:15

o svéprávnosti dotyčného prezidenta pochybuji.Myslíte si,že tání ledovců způsobují nevychovaní Eskymáci,kteří na tyto ledovce čůrají?!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 8. 2010 13:21
Re: Já

To je váš problém. Máte podezření, že něco způsobuje lidská činnost, ale nehledáte důkazy, věříte svému úsudku a nedokéžete si představit, že by to mohlo být jinak.

-

Gratuluji, jste věřící. ;-) Jste v dobré společnosti, zařadil jste se po bok lidí, kteří popírali, že by mohly padat z nebe kameny.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 8. 2010 12:57
Nejsou jen věřící v Boha a ateisti

ještě jsou lidi jako já, tedy agnostici.

-

Věda se k existenci Boha nevyjadřuje, ale některé její výsledky jsou v rozporu s některými náboženskými dogmaty, proto je stavěna do opozice k náboženství.

-

Problém víry je dogmatismus. Trvání na některých tvrzeních přesto že je dokázán opak, to je pro víru typické. Jak dlouho upalovali lidi za přesvědčení, že je Země kulatá? ;-(

0 0
možnosti
R

realateista

2. 8. 2010 12:46
Náboženství vzniko z politiky

Věřit ve vědu je stejně naivní jako věřit v Boha. Už jen výraz "věřit" znamená nevědět.

Jde o to uvědomit si souvislosti. Podle mě se už dávno prokázalo, že základem všeho je boj o přežití, evoluce, selekce. Tím je vysvětlitelná i láska a víra v Boha. 

Náboženství je především politika, metoda jak ovládat dav. Má to i mnoho kladných stránek, ale také mnoho záporných.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3338
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.