Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

ladyevil_cz

7. 9. 2010 13:56
Zapomněl jsem dodat ale...

...KarmaR^

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

7. 9. 2010 13:56
Hmmm...

...docela by mne zajímala Vaše argumentace na statistiku a pasivní kouření...nebo klidně i kouření vůbec;-);-D

0 0
možnosti
VF

vaťák

7. 9. 2010 15:55
Re: Hmmm...

Jsem nekuřák, ale ne kvůli statistikám. Doma nikdo nekouřil, takže "kuřácký" vzor nebyl. Později jsem se rozhodl, že kouření mi nechybí.

Kdysi jsme měli ve škole diskuzi s lékařem, který nám říkal, že pokud vykouříme méně než pět cigaret denně, tak se vlastně nic neděje.

Možná je to pravda, ale podobně jako u alkoholu (a všech ostatních drog) hrozí, že mne závislost ovládne natolik, že začnu pravidelně překračovat to, co je ještě pro mé zdraví snesitelné. Takže jsem se rozhodl to raději neriskovat. Je to moje rozhodnutí a nelituji.

(Možná se k Vaší otázce vrátím v některém z příštích článků.)

0 0
možnosti
P

Petr_

7. 9. 2010 12:27
"vědecká" studie

Ten clanek jsem videl a nasel jsem si ze zvedavosti anglicky text te studie a zacetl jsem se do ni. Opravdu tam konstatuji, ze ve sledovane skupine maji uplni abstinenti a tezci pijaci za sledovane obdobi vyssi umrtnost. Ale pak jsem tam i videl, ze uplni abstinenti a tezci pijaci jsou napadne casto muzi a ti maji pokud jde o umrtnost jine vyhlidky bez ohledu na konzumaci alkoholu. To bych videl jako opravdu vaznou metodickou chybu. Obcas, kdyz nejaky takovy clanek vidim, najdu si ten text a prectu si ho a vsiml jsem si, ze to dopada vselijak kdyz doktori, biologove a psychologove zacnou pouzivat statistiku.   

0 0
možnosti
VF

vaťák

7. 9. 2010 12:42
Re: "vědecká" studie

Většinou je to i o tom, jak dané téma ještě upraví novinář.

0 0
možnosti
IH

I-voucH

7. 9. 2010 11:43
článek pěkně napsanej

jen je založen na obrovské logické a argumentační chybě. nikdy nemůžete z jednotlivosti usuzovat na celek, ale vždycky musíte přemýšlet opačným směrem.

uvedu příklad: můj praděda od 14 let kouřil 60 cigaret denně. umřel v devadesáti a ještě v 87 zedničil, všichni jehou spolužáci byli tou dobou už po smrti. co z toho vyplývá? praděda měl štěstí, ale rozhodně nemůžu tvrdit, že mu 60cigaret denně po dobu 75 let prodlužovalo život. a stejné je to i s případem který popisujete.

nemůžete argumentovat proti statistice jedním případem.

0 0
možnosti
VF

vaťák

7. 9. 2010 12:34
Re: článek pěkně napsanej

Já ale netvrdím, že jeden příklad něco dokazuje. Jen jsem chtěl ukázat, že délka života není závislá jen na jedné proměnné a vždy se dá najít příklad, kterým mohu "dokázat" to, co dokázat chci.

0 0
možnosti
AA

Saša

7. 9. 2010 11:27
Křesťan by neměl být abstinent,

nemá-li pro to zdravotní důvody.

Bůh stvořil víno pro potěchu lidské duše, jak výslovně praví Písmo. Sám Ježíš proměnil vodu ve víno, aby se již přiopilí svatebčané mohli dále opíjet a veselit se. A ta historka s opilým Noem a jeho syny je také výmluvná.

0 0
možnosti
VF

vaťák

7. 9. 2010 12:41
Re: Křesťan by neměl být abstinent,

Je pravda, že Bible nikde nezakazuje konzumaci alkoholu. Ale varuje před opilstvím.

Na té svatbě to mohlo být i jinak. Záleží na překladu. Když si spočítáte, kolik hektolitrů měly ty nádoby, které Ježíš nechal naplnit vodou, pak mám obavy, že by většina svatebčanů skončila s těžkou otravou alkoholu.

Pro člověka (bez ohledu na to, zda je nebo není křesťan), který neumí pít s mírou je lepší, když nepije vůbec. Myslím, že mnoho dětí by mohlo vyprávět o tatínkovi, který možná pil s Mírou, ale ne s mírou.

0 0
možnosti
MV

marka40

7. 9. 2010 10:42
Je pravdou,

že blahodárný vliv na zdraví má vypití asi 1 deci vína, nebo třetinka piva denně.  Když jsou to 2 litry, nebo 10 piv a k tomu ještě pár panáků, tak to už pak ne. To je na ten včasný odchod na hřbitov.;-);-D

0 0
možnosti
B

blanicek

7. 9. 2010 10:25
Vaše blogy,

vždy moc pěkné čtení...R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 3338
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.