Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OVNN

o vaše názory nestojíme

2. 5. 2011 6:33
K obveselení se strojí pokrm a radost životu dává víno

Peníze vyřeší všechno. Kazatel 10.19

0 0
možnosti
MV

marka40

2. 5. 2011 6:59
Re: K obveselení se strojí pokrm a radost životu dává víno

Všechno nevyřeší.

Jak píšu níže - ano být přiměřeně finančně zajištěn je důležité. Mám známého, kterému před několika lety umírala dcera na rakovinu. Tento člověk zrovna patřil  právě do té kategorie lidí, co si myslí, že peníze jsou všechno. Tehdy se přesvědčil , že nejsou. Měl miliony, ale zdraví a život pro dceru za ně nekoupil. Přesto se dál žene za mamonem, má velice hodného zaměstnavatele, kterého bezostyšně okrádá. Má oproti nám ostatním skutečně luxus - ale šťastný není.

0 0
možnosti
VF

vaťák

2. 5. 2011 6:20
Poděkování

Díky Vám všem za podněty do diskuze. Opět jsem měl více pracovní víkend, takže jsem nemohl reagovat. Děkuji za pochopení.

0 0
možnosti
MV

marka40

1. 5. 2011 16:25
Přečetla jsem článek i diskuzi

a dovolím si přispět svým názorem.

Řekla bych, že existují takové tři "roviny" finančního zabezpečení. Jedním je bohatství, druhým je přiměřená finanční zajištěnost, třetím je chudoba. Bohatství samo o sobě skutečně štěstí nezaručuje. Velmi bohatý člověk má naprosto stejnou šanci být šťastný stejně jako člověk přiměřeně finančně zajištěný. Jestliže jsme na tom tak, že můžeme dětem koupit kolo, lyže, dopřát jim lyžařský vvýcvik - či jiné aktivity se školou, vlastnit docela dobré auto, jet na dovolenou - pak je mi jasné, že toto zajištění, spolu s tím, že mám hodného manžela,  šikovné děti, že jsme všichni zdraví , včetně našich rodčů, a všichni se máme rádi,  že je to ideální stav proto být šťastná. kdybych např jela každý  rok 3x na luxusní dovolenou, měla super luxus fáro, byla ověšená šperky - ale měla manžela, který by mi zahýbal (jako jedna  moje známá), tak to bych šťastná být nedokázala - to skutečně raději dostanu kytičku fialek z opravdové lásky, než zlatý šperk z falešnosti.

0 0
možnosti
MV

marka40

1. 5. 2011 16:40
Re: Přečetla jsem článek i diskuzi

Na druhé straně -celoživotní chudoba štěstí také nepřináší. Asi před 15 lety když krachoval podik, ve kterém manžel dlouhá léta pracoval, já byla na rodičovské a spláceli jsme půjčku na barák - tak jim ten podnik 4 měs neplatil výplaty. Bylo to dost kruté-bylo nás tehdy takových rodinvíc. Chlapi šli na sociálku, že firma neplatí, že nemáme ani na splátku těch půjček, ale bohužel byl to problém zaměstnavatel - zaměstnanec, takže jediné co jim poradili, žalovat zaměstnavatele a soudit se s ním. Byla to pochopitelně logická rada, ovšem v praxi k ničemu. Ty 4 výplaty užnikdy neviděli. Manžel si našel jinou práci, já po mateřské pochopitelně taky - a bylo zas dobře. Ovšem ta představa, že bychom celý život žili v takové situaci, že není ani na boty - taková situace, myslím, k pocitu štěstí nepříspívá. Ovšem lidé, kteří pracují, ti jsou v té kategorii  přiměřené fin. zajištěnosti. A to, že si někteří z nás tu chudobu takto nedobrovolně vyzkoušíme, není na škodu.

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

1. 5. 2011 4:46
Je lepší chtít co nemáš než mít co nechceš

0 0
možnosti
MV2

maruširi vr. 2

1. 5. 2011 0:56
Většina šťastných lidí, které znám, nebydlí v paláci.

To bude především tím, že většina, dokonce drtivá většina, si žádný palác dovolit nemůže, nic víc v tom nehledejte. Kdyby většina bydlela v palácích, šťastných by rozhodně neubylo, spíš naopak.

0 0
možnosti
VF

vaťák

2. 5. 2011 6:22
Re: Většina šťastných lidí, které znám, nebydlí v paláci.

Tak tím si nejsem tak jistý. Ale protože nemám žádnou statistiku, tak se nebudu přít a raději Vám popřeji štěstí, ať bydlíte v paláci nebo v podnájmu.

0 0
možnosti
VV

Bílý rytíř

30. 4. 2011 19:17
Jsem odpůrce

vašich názorů, ale v tomto případě souhlasím se vším, co jste napsalR^

0 0
možnosti
VF

vaťák

30. 4. 2011 21:43
Re: Jsem odpůrce

Je fajn, že se v něčem shodneme.

0 0
možnosti
AK

adua

30. 4. 2011 17:34
štěstí

Dala jsem vám karmuR^ Přečetla jem si diskuzní příspěvky a potěšily mne. Je to velmi dobrá a přínosná diskuze. Chtěla bych napsat něco,co jsem si uvědomila teď ve svém středním věku. Vždy se hlásilo,že peníze nejsou všechno. Někdy,ale jsou! Pokud je člověk vážně nemocen, peníze mu velice pomohou, nadstandartní péče, operace. Rovněž postižení lidé si mohou více dopřát. a lépe se jim žije. Jinak souhlasím,že největší štěstí je domov, rodina, přátelé a vlastně to hlavní zdraví.!!

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

30. 4. 2011 18:18
Re: štěstí

Přesně tak. Za peníze si štěstí nekoupíš, ale a) spousta problémů zmizí, když se po nich hodí peníze, b) štěstí se dá i pronajmout.

0 0
možnosti
B

Bobrufka

30. 4. 2011 17:04
Karma,

já si myslím, že štěstí je v pouhé spokojenosti. Každý má o štěstí sice jiné představy, třeba mít hodně peněz...ale když je dostane a není spokojený s jejich množstvím, stále to není štěstí. Být spokojen se svým životem, to je štěstí-myslím :-)

0 0
možnosti
D

Dita_1

30. 4. 2011 22:29
Re: Karma,

R^

0 0
možnosti

Mablung

30. 4. 2011 16:00
štěstí

Je zajímavé jak lidé odmítají že by štěstí mohlo souviset s penězi. Ale ono souvisí. Lze být šťastný i bez peněz, ale je větší šance být šťastný s nimi. Nejdůležitější je samozřejmě srovnání se sousedy.

Když američtí špioni zdrhli do Ruska, byli tam šťastní. Sice si materiálně pohoršili, ale výrazně vyčuhovali nad davem. To je dělalo šťastnými. Když zdrhli ruští špioni do Ameriky, byli nešťastní. Sice si materiálně polepšili, ale najednou zapadli do průměru. 

Pak jsou samozřejmě lidé pro něž jsou peníze neštěstím. Jeden kamarád má souseda který vydělal hodně peněz, odešel na odpočinek a teď se celé dny nudí. Byl by mnohem šťastnější s holým zadkem.

Další věcí je že na štěstí nepřidá pokud si člověk musí koupit to nejlevnější jídlo, bojí se o práci aby mohl splácet hypotéku a má starosti aby tu hypotéku vůbec zaplatil.

Důležitá je vždy osobnost. Pokud člověk ví co s penězi, udělají ho šťastným. Pokud ne, ...

0 0
možnosti
VF

vaťák

30. 4. 2011 16:40
Re: štěstí

Díky za Váš pohled z trochu jiné strany. R^

0 0
možnosti
MS

modrá sardinka

30. 4. 2011 14:07
Zase jeden

Je celkem logické a podle mě úplně normální, že ta svatba byla sledována lidmi a médii. Pan autor tuto událost využil k tomu, aby přilákal čtenáře k četbě jeho článku, který by pravděpodobně bez této vábničky zapadl nepovšimnutý.

0 0
možnosti
B

Bobrufka

30. 4. 2011 17:06
Re: Zase jeden

Ani já jsem svatbu nesledovala a Vaše kritika mi nepřipadá na místě. V.Fürst má mnoho stálých čtenářů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3339
  • Celková karma 29,25
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.